R.C. De Oude Molen

Geweldige resultaten NK showrijden 2020

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Na maandenlang trainen vertrokken de 41 rijdsters met hun trainers naar het Nederlands Kampioenschap Showrijden. Met een bus vol kleding, attributen en natuurlijk rolschaatsen ging het team op weg naar het Topsportcentrum in Almere. De ploeg van De Oude Molen ging in 6 categorieën de strijd aan met de rest van Nederland. Na een korte training, die vooral bedoeld is om de baan te ‘voelen’, maakte de teams zich op voor de opening en de wedstrijd.

De juniorengroep (met rijdsters tot en met 17 jaar) reed met het, op Mary Poppins geïnspireerde, nummer ‘It’s supercalifragilisticexpialidocious!!’ erg netjes. Met een klein verschil van slechts 0,2 punt ging de 2e plaats aan hen voorbij. Een prachtige bronzen medaille! De dag begon super.

Daarna was het de beurt aan het kwartet. In het nummer ‘Miserere’ (spreek uit als Mie-zu-ree-ru), wat Latijn is voor barmhartigheid, reden de 4 dames een prachtige kür als geestelijken. De goed uitgevoerde patronen, mooie choreografie en grote snelheid werden beloond met een gouden plak! Janne v Lieshout, Marloes Kluijtmans, Irene vdn Eijnde en Chloë Donkers, onder leiding van trainster Marlou vd Walle, mochten zich Nederlands Kampioen noemen. Dat was veel meer dan waar ze van hadden gedroomd! Omdat de puntentelling behoorlijk ingewikkeld is en de rijdsters hun concurrentie niet hadden gezien, hadden ze aanvankelijk niet in de gaten dat ze de 1e prijs hadden, maar de ontlading was groot toen ze de uitslag hoorden.

Vervolgens moesten ze weer verder met de orde van de dag. Er stonden nog 4 categorieën op het programma. En veel rijdsters reden mee in verschillende categorieën, dus het was zaak de concentratie vast te houden.

Het cadet kwartet, met rijdsters onder de 15 jaar, was aan de beurt. Het viertal reed, als Spaanse stierenvechters, het nummer ‘Temporada Grande’. Ze reden heel mooi en hadden goed geoefend op de mimiek. Ondanks een kleine val, viel nu het kwartje de goede kant op. Met slechts 0,1 punt verschil pakten ze 2e prijs! Weer een prachtig resultaat.

Na een korte pauze was het de beurt aan de categorie Kleine Groep. Onze 12 rijdsters zochten als Rood Kapje in ‘Red Riding Hood. The wolf amongst us’ naar de wolf. Ze voerden het nummer precies zo uit als de trainsters hadden bedacht met mooie rechte rijen en nette patronen. De concurrentie was echter net iets te zwaar, maar de jury was unaniem. Zilver!

Na lang wachten waren eindelijk de allerkleinsten aan de beurt. 13 rijdsters onder de 12 jaar waren ‘The rockband with a pink touch’. Stoere chickies die op muziek van AC/DC en the Spice Girls een heel leuk nummer uitvoerden. Sommige stonden op hun handen en anderen gebruikten daarbij de omhoog gestoken benen als gitaar. Rokjes verwisselden tijdens het nummer ineens van zwart naar hard roze. Geweldig deden de meiden het, ondanks de spanning. En wat was de ontlading groot toen ze, op het balkon, zagen dat de punten van de concurrentie achter bleven op die van hen. Een eerste plaats! Dat werd groots gevierd.

Als laatste kwam het koningsnummer van de NK. De categorie ‘Grote Groep’ waarin minimaal 16 rijdsters moeten deelnemen. Pas op het laatste moment was besloten om ook voor deze categorie in te schrijven. Na de deelname aan de Worldrollergames (WK) afgelopen zomer hadden veel ervaren rijdsters de groep verlaten. Nu moest er dus weer worden opgebouwd en daarvoor wilden de trainsters de groep een jaar vooral aan elkaar laten wennen. Maar na 3 goede uitvoeringen tijdens de KerstROLLERshow werd de knoop doorgehakt. We doen toch mee. En dat bleek een goede beslissing, want ook nu werd ‘The spirit of Africa’ met prachtige muziek, pakken en choreografie, heel netjes gereden. En behaalde het team van RC De Oude Molen een bronzen medaille.

Wat een dag, elk team had stond op het blok! Na de prijsuitreiking vertrok de bus met een moe, maar heel voldaan, team beladen met 2 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen bekers, huiswaarts. Dit jaar zullen we niet zomaar vergeten. De huldiging van onze kampioenen zal binnenkort plaats vinden.