R.C. De Oude Molen

Vier keer brons tijdens NK show 2019

Zaterdag 26 januari was het dan zo ver: het NK showrijden. Voor de eerste keer werd dit evenement in Zwolle gereden. Na maanden van hard trainen was RC de Oude Molen helemaal klaar om te knallen.

Rond 8.00 uur in de ochtend vertrok de hele equipe richting Zwolle. Na een voorspoedige reis van ongeveer 1,5 uur arriveerden ze bij de sporthal. Daar kon begonnen worden met de haren en make-up. Om 11.50 stond de training gepland. Deze verliep erg goed en met een voldaan gevoel kwamen de rijdsters van de baan. Na een korte opening kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.

Het juniorenkwartet mocht het spits afbijten. Een sterke categorie waar alle teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Met ‘Saratov Kalinka’ reden zij een goed nummer, vol vaart met hier en daar een klein foutje. Hierdoor moesten zij genoegen nemen met een 3e plek.

 

Hierna was het de beurt aan de kleine groep. Met ‘Caughtreden zij een nummer vol emotie, prachtig uitgevoerd. Zij behaalden hiermee een 3e plek.

 

Bij de juniorenteams deed RC de Oude Molen met twee teams mee. Juniorengroep 2 mocht als eerste rijden. Voor een aantal rijdsters was het de eerste keer dat zij aan een NK meedoen. Ondanks dat reden zij een super strak en net nummer ‘In the Navywaarmee zij de 7e plaats haalden.

Juniorenteam 1 liet tijdens ‘Toothfairy’ het verhaal van een tandenfee zien. Een compleet nieuwe groepssamenstelling vergeleken met vorig jaar, maar door het vele trainen goed op elkaar ingespeeld. Zij reden een netjes uitgevoerd nummer en behaalden hiermee een 3e plaats.

De categorie kwartetten is altijd een erg sterke klasse. Met het nummer ‘Piccolo’ reed het kwartet van RC de Oude Molen een goed nummer, het publiek en de jury genoot volop van de vrolijkheid. Dit werd beloond met een 3e plaats.

Bij de jeugdkwartetten werd een super strak nummer gereden met ‘Dieven in de nacht’. Hiermee behaalden ze een nette 4e plaats.

Als laatste deze dag was de grote groep aan de beurt. RC de Oude Molen had erg veel getraind voor dit nummer. Helaas waren er 2 valpartijen, maar ondanks dat was het een prachtig nummer om te zien en genoot het publiek van het verhaal van de liefde.L’amour’ behaalde hiermee de 4e plaats.

Iedereen is super trots op alle behaalde resultaten en kijken met een tevreden gevoel terug naar dit NK. Op naar volgend jaar.

Voor Yvonne was dit de laatste keer dat zij als trainster bij een NK aanwezig is, zij gaat namelijk stoppen met lesgeven bij de show. Na alle jaren kan dit natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan en de rijdsters hadden een leuk cadeautje gekocht voor Yvonne. Bedankt voor alle leerzame en gezellige jaren! Gelukkig blijft Yvonne nog actief op andere fronten bij de club dus we hoeven haar nog niet helemaal te missen.