R.C. De Oude Molen

Over de club

R.C De Oude Molen is een sprankelende rolschaatsvereniging die zich bezighoudt met het Kunst- en Showrijden en skaten. Gestart op de speelplaats van de jongensschool in 1957 (in 2007 werd het 50 jarig bestaan gevierd) is de Beek en Donkse club inmiddels uitgegroeid tot een zeer succesvolle vereniging met veel leden. De club is in het bezit van een sportaccommodatie voorzien van een binnen- en buitenbaan.

Rollerclub De Oude Molen is de enige rolschaatsvereniging in Nederland met de titel Europees Kampioen Showrijden op haar naam. In 1999 werd de titel behaald door het Kwartet én Cadetkwartet, in 2000 door de Grote Groep.

Wij organiseren diverse evenementen en activiteiten. Naast de maandelijkse SkateSwing (een super vette discoavond voor skaters en rollerskaters), onze Zomershow door de kleinste leden en vooral niet te vergeten onze werkelijk prachtige en sfeervolle KerstROLLERshow, organiseren we elk jaar diverse kunstrijwedstrijden, én doen we mee aan de Nederlandse en Europese Kampioenschappen Showrijden. Verder zijn er vele leden individueel, nationaal- en internationaal, actief op kunstrolschaats gebied. Denk hierbij aan binnen- en buitenlandse wedstrijden, Interlands, het E.K. Kunstrolschaatsen en W.K. Kunstrolschaatsen. Tevens wordt er naast de reguliere show- en vrijrijtraining aandacht besteed aan ballet- drama- en kracht en conditietraining.

Uit bovenstaande blijkt dat wij een springlevende superactieve rolschaatsvereniging zijn, waarbij zowel de recreatieve- als de rolschaats(st)er welke actief is op topniveau, goed begeleid wordt en zich meer dan thuis voelt.