R.C. De Oude Molen

Kerstrollershow 2013 de ROLlympics

Een prachtig rolschaatstheater in de nieuwe sporthal d’n Ekker. Een peloton van ruim 60 Kunstrolschaatsers. Het korps van 11 trainers en choreografen. Karrevrachten vrijwilligers. Het slagwerkensemble van harmonie O&U. The voice van Laarbeek Manon van Overdijk. Ruim driehonderd showkostuums, dozen vol haartoefjes, accessoires en attributen. Prachtige decors en decorstukken en 400 kussentjes voor op de tribune. Dat zijn de ingrediënten van RC De Oude Molen om haar publiek aangenaam te vermaken met een wervelende Rollershow. Dit jaar geheel in het teken van een groots sporttoernooi: de ROLlympics.

Neem plaats op de tribune en geniet…

 

Met een aanstekend ritme opent het slagwerkensemble de voorstelling. Daarna zijn we via grote schermen getuige van het vuur dat ontstoken wordt bij het gemeentehuis en in estafette doorgegeven wordt door leden van de rollerclub. Gehuld in de clubkleren lopen zij het rondje door Laarbeek. Ze nemen het vuur mee, en geven het door. Als laatste in de estafette-rij neemt Esmee het vuur mee het theater in, om de grote toorts te ontsteken. Manon zingt “the power of the dream”, en Esmee beeld de kracht van de droom uit in een prachtige dans op de rolschaatsen.

     

De junioren dansen als levende vlammetjes, de kracht van het vuur. Het vuur dat symbool staat voor de kracht van alle sporters om intensief te trainen en het beste in zichzelf naar boven te halen. De kracht van het vuur dat brand in allen die betrokken zijn bij de rollerclub om gezamenlijk een professionele Show op de baan neer te zetten.

    

De senioren dansen de dans van verbroedering. Met vlaggen van over de hele wereld brengen ze mensen samen. Via sport, spel, zang en theater komen mensen samen, en worden alle verschillen vergeten. Met het vuur, de vlaggen en de eed van sportiviteit is het toernooi (en tevens de nieuwe sporthal) grandioos geopend in deze Opening Ceremony.

  

Wat is een toernooi zonder mascottes? In Dutch Mascot dansen 25 mini’s een lieve groepsdans om iedereen flink aan te moedigen. Met een daverend applaus worden deze jonge leden door het publiek ook flink aangemoedigd. Ze haasten zich opgelucht terug naar de kleedkamer om zich voor te bereiden op hun volgend optreden.

   

Marloes, Marlou, Esmee en Shirley rijden Together united. Een abstracte kwartetdans waarin ze tonen dat meedoen belangrijker is dan winnen. Een technisch sterk nummer wat ontroert door de sterke uitvoering en expressie van de dames.

  

In Olympic rings wervelen Maud, Ingrid, Nicol, Ilona en Imke een ringendans. Met elkaar en met de ringen symboliseren ze het oneindige van sport en spel. Een mooie dans om heerlijk van te genieten.

  

Ook de veiligheid van deelnemers en bezoekers staat bij RC De Oude Molen in een hoog vaandel. Daarom zijn Josseline, Chloë, Luca, Nakeysha, Min Hee, Michelle, Eva, Noortje, Floortje en Kimberly van de Security. Gehuld in strakke pakken laten ze zien hoe goed ze getraind zijn om op alle vlakken de veiligheid van iedereen te garanderen.

   

Tijd voor sport, snelheid, tempo en samenspel in Synchronised Skating. Met veel tempo wisselen de formaties. De grote groep rijdt door elkaar en met elkaar in een fantastisch samenspel. Sneller en sneller en sneller…

  

Dat ook het slagwerkensemble kan experimenteren met geluid, stilte, beweging en humor laten ze zien in het verrassende Stück. Een eigen interpretatie in uitvoering en uitbeelding, wat prima past in een Show en een vereniging die zich continu blijft vernieuwen en verbeteren.

  

Natuurlijk mag de Kerstsfeer niet ontbreken in dit sporttoernooi, zo vlak voor Kerst. Shirley en Irene openen het Sport winter village en alle leden van klein tot groot gaan meedoen in de welbekende stijl van RC De Oude Molen. Sfeervolle muziek, grandioze kostuums vol glitter en glamour. Afwisselende dansen met kleine en grote groepen, en als de hele baan vol schaatsers is zorgt de verlichting in de kostuums voor nog meer spektakel.

  

 

Hierna is het even tijd voor een pauze, zodat alle rolschaatsers weer op adem kunnen komen en zich voor kunnen bereiden op het tweede deel van de Show. Het publiek verzekert zich van lotjes voor de loterij, versterkt de inwendige mens en laat alle indrukken even tot rust komen. Maar snel zoekt iedereen z’n plekje op de tribune weer op voor het tweede deel van de voorstelling.

 Ook de media stort zich massaal op een groots sportevenement. Een 20-tal dames beeld dit op verrassende wijze uit in News Flash.
Verbazing, verslag, roddels en allerlei nieuwtjes laten ze op hun rolschaatsen zien.

 

 

 Dat je op rolschaatsen vrijwel elke onderwerp kunt oppakken en uitwerken laten de junioren zien in Synchronised Swimming. Een korte onderwaterkuur in mooie badpakjes danst dit groepje van 10 kunstrolschaatsers.

  

Prachtige zang van Manon en een ontroerende dans van Marloes vertolken de Emotions in sport. Bij dit schitterend samenspel trakteert Marloes het publiek ook op de technische elementen van de rolschaatssport, de sprongen, pirouetten, zweven en ingewikkelde passenseries.

 

In Find your Light spelen Nicol, Djailey, Birgit, Dylona, Lisanne, Janne, Shirley, Lianne en Julia met elkaar en elkaars schaduw. Een strakke, snelle dans vol expressie en passie.

  

Juul, Anouk, Manouk, Jill, Danique, Luna, Laura, Elisabeth, Marit, Aurora, Anne, Ilse, Noortje, Fleur, Carmen, Lana, Cloë, Daantje, Eline, Anouk, Noah, Lana, Kristy, Pleun en Saar dansen de overwinningsdans in Medal Ceremony. Ze zijn de levende medailles van het evenement en laten tevens zien dat we allen winnaars zijn, als je maar meedoet! Ook al laten ze zien dat ze al veel ervaring op de rolschaatsen hebben, ze zijn ontzettend schattig en lief.

  

In Violin Lyrical dansen Michelle, Janne, Ilya en Kimberly een schitterend muzikaal intermezzo. Strak, ritmisch en vrolijk is misschien nog wel de beste omschrijving van deze ode aan de muziek.

  

Bij sporten gaat het vaak om het duel. Winnen of verliezen, het kan verkeren. Dylona en Birgit laten dit zien in The Battle.

  

Terwijl het hele peloton zich voorbereid op het slotspektakel zingt Manon de sterren van de hemel in het vrolijke opzwepende Something is gonna hold on me.

 

Marlou start de Closing Ceremony als standbeeld wat tot leven komt. In een grandioos slotspektakel komen alle artiesten van de Show nog in groepjes en uiteindelijk als grote groep op de baan. Compleet met zangeres Manon en het slagwerkensemble, en gehuld in vrolijke lichtgevende kledij, breng RC De Oude Molen een prachtige Show en een grandioos sportevenement tot een passend slotakkoord. Het symbolisch vuur in de grote toorts wordt gedoofd, maar het vuur in RC De Oude Molen zal nog lang blijven branden.

  

 

 

RC De Oude Molen wenst iedereen een  fantastisch goed rollend 2014

 

Dank aan allen die deze RollerShow mogelijk hebben gemaakt!

     

    

      
     

 

Meer info over de foto’s en film, binnenkort op deze site.