R.C. De Oude Molen

zomershow 2015

IK HOU VAN HOLLAND

IMG_1845

Zondagmorgen 14 juni op een zonnige warme dag stond de zomershow op ’t programma.

We waren allemaal vroeg opgestaan zodat we om half 10 konden beginnen met de generale in ‘t decor.

En dat is best wel spannend want ineens staan er allerlei dingen op de baan die er normaal gesproken niet staan.

Met nog wat kleine puntjes op de i hier en daar nog 1 keertje extra oefenen, waren we er wel klaar voor.

De haren gingen in de vlecht, de make up werd aan gebracht en tussendoor aten we met zijn allen nog een lekker broodje worst.

Tegen half 1 kwamen de eerste mensen al binnen en konden wij ons gaan opmaken voor onze eerste show die we mochten rijden voor een bomvolle zaal.

Alle artiesten reden mee in het openingsnummer “Ik hou van Holland “ wat tevens ook het thema was van dit jaar.
IMG_1700    IMG_1014

Nederland is een waterland en Anne van Melis wist in een hele mooi solo het thema water onder de aandacht te brengen.

We gingen nog even door op het water maar dan water in bevroren toestand, we bonden de rolschaatsen onder en riepen Ut giet on ….. de Elfstedentocht giet on.
DSC_0303   IMG_1534

Niet alleen schaatsen, maar ook fietsen is iets typisch Hollands, dus sportief als we zijn stappen we verder op de fiets en rijden mee in de Tour de Holland.
IMG_0676

Van al dat sporten krijg je honger dus we reden even door naar Gouda waar een heerlijk stukje Hollandse kaas werd gemaakt
IMG_0860           DSC_0315

Kaas en bloembollen allebei afkomstig van een boerderij en ons landje breekt al jaren lang records aan kijkers met het programma Boer zoekt vrouw.

Ook onze boeren gaan op zoek naar een vrouw. Een vertederend nummer waar 3 boeren al hun charmes in de strijd gooien en ze daarna alle 3 met een vrouw aan hun arm de baan afrijden.
DSC_0322

Wanneer we verder rijden door het land komen we langs de souvenirs winkels die liggen vol met het welbekende Delfsblauwe servies. Wij wisten de hand te leggen op een bijzonder exemplaar. Danique de Groot begon dit nummer in d’r eentje en werd al heel snel bijgestaan door 3 delfsblauwe dametjes die achter een mega grote kop en schotel vandaan kwamen.
IMG_0899

We zijn bijna op de helft, de pauze komt in zicht maar eerst vieren we nog de kroning van onze Willem de eerste koningsdag in 2013 doen wij dunnetjes over en dat doen we in Oude Molen stijl. Lang leve de Koning!!!
IMG_0470

Na een kleine 20 minuten pauze waarin het publiek even tijd heeft om te plassen en wat te drinken, gaan we weer van start.

We gaan terug in vroegere tijden en het gezellige deuntje van de Jantjes komt uit de speakers tevoorschijn. Laura van Zelst rijdt hier voorop en neemt alle artiesten mee achter zich aan. En behalve het nummer rijden moeten ze hier ook nog eens playbacken.
DSC_0495

Na alle gezelligheid van de Jantjes gaan we weer over tot het serieuze werk. Voetbal word over heel de wereld gespeeld, maar wij Nederlanders willen hierin zeker niet achter blijven, dus we gaan naar ‘t voetbalveld. Door middel van opzwepende muziek worden de spelers toegejuicht en aangemoedigd.
DSC_0515

Al heel veel typisch Nederlandse dingen hebben de revue gepasseerd tijdens deze show maar nog 1 x willen we de oer Hollandse klompen onder de aandacht brengen en doen we de klompendans.
DSC_0536

Saar Willems, Ilse van Melis, Laura van Zelst en Laura Jacobs komen daarna oprijden in hun zoete rokjes en rijden een leuk nummer waarin daarna iedereen trek gekregen heeft in drop.

DSC_0550

Wat ook zeker niet mag ontbreken in deze show is een medley van kinderen voor kinderen. De oudere jeugd herkent het ritme van het onbewoond eiland terwijl het jongere publiek meer herkenning vind bij klaar voor de start.
IMG_1800

Tenslotte rijden we ook nog even door naar de uitverkoop. Het jeugdkwartet 2 van afgelopen jaar was bij ons te gast en die reden een mooi strak nummer als etalage poppen die na sluitingstijd tot leven komen.

Zo hadden de rest van de artiesten mooi de kans om zich op te maken voor het slotnummer.
DSC_0572  DSC_0574

Alle rijdsters kwamen de baan op en reden door het Brabant Duo live gezongen Brabant de baan op.

De eerste show zat erop en op nog wat kleine dingentjes na was ‘t een top show.

Even de schaatsen uit en relaxen om daarna weer te gaan knallen voor weer een bomvolle zaal.

De 2e show verliep vlekkeloos de nummers die de eerste show wat op zich lieten wachten kwamen nu als een speer de baan op.

Nog even een groepsfoto op ‘t eind en we kunnen terug kijken op een hele mooie en drukbezochte zomershow 2015.
IMG_1848

De artiesten moesten niet alleen stralen voor t publiek maar ook achter de coulisse hadden ze hard te werken. Er waren zoveel omkleed momenten dat er heel snel gedaan moest worden.

Maar het is ze gelukt deze showkanjers.

Ook alle vrijwilligers hebben weer keihard gewerkt en het was leuk te zien hoe steeds meer nieuwe gezichten een handje kwamen meehelpen.

Dus allemaal super Bedankt.