R.C. De Oude Molen

KerstROLLERshow 2018

Het is alweer een tijdje geleden, maar wat was het een geweldig weekend! Dat verdient zeker een uitgebreide terugblik en een uitgebreid foto verslag. Op 15 en 16 december 2018 was het dan eindelijk zover, de KerstROLLERshow! Het publiek was erg enthousiast en we kunnen met zijn alle vol trots terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Donderdag 13 december begon de opbouw van het prachtige rolschaatstheater. Dit verliep zeer soepel, er werd hard gewerkt door de werkgroep. Op vrijdag hoefden alleen nog maar de puntjes op de i gezet te worden en je bevond je in een ware droomwereld. Zoals er sommige jaren nog op het laatste moment allerlei dingen moeten gebeuren, zo kon dit jaar de show eigenlijk wel op vrijdagavond beginnen!
Zaterdagochtend begint de rolschaatsequipe altijd even met trainen van de shownummers. Even aan de baan wennen en een beetje op gang komen. De bedoeling is dat de generale dan ook meteen soepel verloopt. Rond 13.00 uur kon de generale dan ook van start gaan. Even goed afspreken wanneer de poort in het decor nu wel of niet open moet, wanneer de muziek aan moet voor of na het oprijden. Het zijn allemaal kleine dingetjes, maar dat zorgt wel voor een mooi totaal plaatje.
Na met zijn alle chinees te hebben gegeten, snel door naar de haren en make-up. Af en toe is er ook nog wel een klein beetje tijd voor wat spelletjes. Maar dan hoor je de eerste mensen al voor de deur staan. Dit jaar waren de bezoekers er erg vroeg bij, misschien doordat ongeveer uitverkocht was?!
Om 19.00 begon de eerste show. Het publiek werd meteen meegenomen naar de dromenwereld met het nummer ‘I Have A Dream’. Iedereen heeft dromen die hij wil nastreven en een aantal van deze dromen komen naar voren tijdens de show.


De show was dit jaar onderverdeeld in verschillende soorten dromen, te beginnen met ‘Scary Dreams’. Tijdens de nacht gaan de dieven op pad op zoek naar geld, vertolkt door het jeugdkwartet. Uiteindelijk ging één iemand er met het grote geld vandoor. Gevolgd door de solo van Marlou, zij liet zien hoe een enge droom eruit kan zien


Gelukkig was het na die enge dromen even tijd voor iets leukers, de ‘Sweet Dreams’. De mini’s reden een nummer over vliegers, waarbij het publiek ook kon meedansen en meezingen. Ze maakten er een groot feest van. Daarna kwam de wedstrijdgroep met het nummer ‘Angels’. Als echte engeltjes reden zij over de baan en als klap op de vuurpijl kwamen er halverwege het nummer echte vleugels vanuit het plafond naar beneden.


Hierna kwamen er verschillende dagdromen aan bod. Wie heeft er als kind nou niet gedroomd over een coole baan bij de marine? Juniorengroep 2 liet zien hoe leuk dit kan zijn, maar dat het soms ook best zwaar is. De dames van het Kwartet reden als, soms wat onhandige, piccolo’s over de baan. Een vrolijk nummer vol uitstraling. Het juniorenkwartet bracht het publiek in de Russische sferen. Zij reden met super snelle pasjes over de baan, het publiek keek haar ogen uit!
Bij een kerstshow hoort natuurlijk ook een winterse droom. Sneeuwpoppen en pinguïns reden over de baan, gevolg door het laatste nummer voor de pauze. Alle rijdsters reden in een kerstjurkje samen een nummer, een prachtig geheel!


Na de pauze kon het publiek genieten van een liefdes droom. De rijdsters van de grote groep beeldden het uit hoe het is om de liefde te vinden. Passie en verleiding stonden hierbij centraal. De prachtige kostuums maakten het helemaal af. Na al deze fijne dromen kwamen er weer een paar ‘Scary Dreams’ voorbij. Iedereen heeft wel eens last van nachtmerries, de rijdsters van de jeugdgroep kwamen als spoken de baan op, dat was schrikken! Ze lagen in bed en zaten in de kast. De kleine groep reed een heftig nummer over een depressie. Zij lieten zien hoe het is om in een depressie te zitten, een emotioneel nummer wat veel mensen raakte.


Na deze emotionele rollercoaster was het tijd voor iets luchtigers. Het sextet reed een mooi nummer over dromen. Gevolgd door een pyjamafeestje van de mini’s. Ieder kind droom toch van zo’n geweldig feestje! De tandenfeeën kwamen ook nog even langs om te kijken of ze nog ergens een muntje konden ruilen tegen een tand.

 

 
Marloes reed een prachtige dagdroom, een moment wat iedereen wel eens heeft. Een droom vol met mooie bloemen en ballonnen, waarbij één iemand uit het publiek de gelukkig was om deze ballon mee te mogen nemen.


Hierna was het tijd voor nog wat kerstsfeer. Irene en Janne hadden een pakje gevonden en waren heel erg nieuwsgierig wat erin zat, en wat was het een prachtige verrassing!


Aan alles komt een einde, zo ook aan een droom. Als laatste kwamen alle rijdsters nog een keer de baan op, met prachtige kostuums met verlichting. Het was een mooie afsluiting van een fijne droom.


Wij willen wederom iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan deze show. Ook bedanken wij het publiek en hopelijk tot volgend jaar!