R.C. De Oude Molen

Zomershow 2017


Zondag 9 juli was het dan eindelijk zo ver: de zomershow. Na maanden van voorbereiding door de rijdsters, trainsters en andere werkgroepen mochten ze eindelijk laten zien waar ze zo hard voor gewerkt hadden. En wat was het een succes! Twee keer een uitverkochte zaal, het publiek heeft kunnen genieten van een super mooie show.

De dag begon met nog een laatste training om de puntjes op de i te zetten. Toen begonnen bij veel meiden de zenuwen al een beetje te komen. Vooral degene die voor de eerste keer meededen vonden het heel erg spannend. Na een lekker broodje knakworst begonnen ze met haren en make-up. Dit duurde toch iets langer dan verwacht, maar hierna konden ze eindelijk beginnen!

De show begon met het nummer ‘Muziek laat je dromen’. Een mooie introductie op de nummers die volgen, waar veel verschillende muziekstijlen naar voren komen.

Als eerste muziekstijl was het nummer ‘klassiek meets pop’ aan de beurt. Dieneke, Floor, Noek, Pim en Wiep reden een sierlijk nummer met veel mooie bewegingen. De muziek was een mix van klassieke en pop muziek, waaronder ook een stukje van Frozen langskwam.

Hierna was het de beurt aan Saar om een prachtige solo te rijden op viool muziek. Het publiek was onder de indruk van de moeilijke passen en haar mooie bijpassende pak maakte het helemaal af.

Van het volgende nummer werd het publiek meteen enthousiast, er werd namelijk gereden op sportmuziek. Cheerleaders schudden met hun pompons heen en weer en lieten vol enthousiasme hun nummer zien.

Ook het volgende nummer sloot goed aan bij het enthousiasme van het publiek. 4 DJ’s draaiden hun plaatjes op de baan. Na de DJ’s was het tijd voor een iets meer serieus nummer. Negen kinderen, die allemaal voor de eerste keer meededen, reden een gospel nummer. In het begin erg serieus, maar na een tijdje kon het swingen beginnen en gingen ze helemaal los!

Als laatste nummer voor de pauze werd er op blues muziek gereden. Lekker vrolijk dansten de meiden zich het nummer door, het publiek kon eigenlijk niet stil blijven zitten door al het enthousiasme! Hierna was het tijd voor een welverdiende pauze, waarin de meiden even uit konden rusten en het publiek wat te drinken kon halen. Ook was er in de pauze een loterij, zo konden het publiek kans maken op erg leuke prijzen.
Na de pauze werd er met vol enthousiasme verder gereden, met als eerste nummer ‘The drums goes boom’.
Hierna gingen we even terug in de tijd, terug naar de reggae. Acht dames gingen los op deze muziek en lieten het publiek zien hoe er vroeger op deze muziek werd gedanst.

Een grote ster uit het verleden kwam ook even op bezoek, namelijk Elvis Presley. Ilse reed samen met drie achtergronddanseressen op verschillende nummers van de bekende zanger en het publiek ging even helemaal terug in de tijd.

We blijven even in het verleden, want nu is het de beurt aan ABBA! Een bekende zanggroep uit het verleden. Janne, Fenne, Gwenn en Jelilly reden op verschillende nummers van dit bekende kwartet en het publiek kon het niet laten om mee te zingen met de verschillende bekende nummers!

Merel en Laura reden samen een duo op pianomuziek. Erg mooi en sierlijk uitgevoerd door de dames. Hierna gingen nog even de voetjes van de vloer op discomuziek.

Hierna was het de beurt aan onze nieuwste leden, zij hadden een speciaal nummer omdat ze nog niet lang genoeg onder rolschaatsen zitten om de volledige show mee te rijden. Zij reden een nummer op Venetiaans carnaval. Vol enthousiasme reden ze het nummer en ze zijn er helemaal klaar voor om volgend jaar de hele show mee te rijden.

En toen was het alweer tijd voor het laatste nummer. Wat vliegt de tijd toch tijdens de show! De club bestaat dit jaar 60 jaar, reden voor een feestje dus. De show werd dus goed afgesloten met het nummer ‘Feest!’.

Het waren twee spetterende shows, het publiek heeft genoten en de trainsters zijn super tevreden. Nu lekker genieten van een welverdiende vakantie en daarna weer vol aan de slag voor de kerstshow.
Wij willen alle vrijwilligers die deze dag hebben geholpen enorm bedanken, zonder hun zou het niet mogelijk zijn deze show te rijden!