R.C. De Oude Molen

Drie keer brons NK show 2024

Op zondag 25 februari nam RC de Oude Molen met zeven showgroepen deel aan het Nederlands Kampioenschap Showrijden in Almere. Het was een lange en spannende dag waar het Cadet kwartet, het Senior kwartet en de Grote groep de 3e plek wisten te bemachtigen. 

De hele NK-ploeg vertrok al vroeg in de ochtend met de bus naar het Topsportcentrum in Almere. In de ochtend stond er eerst een training gepland, waar iedere groep een keer op de wedstrijdbaan hun nummer mocht rijden. De training voelde goed voor zowel de rijdsters als trainsters en iedereen was klaar voor de wedstrijd. Om 13:45 was het eerst tijd voor de opening, waar alle verenigingen op de baan kwamen en de NK werd geopend door de voorzitter van de NRB.

 

De Kleine Groep mocht het spits afbijten met het nummer ‘What does your future look like?’, waarin zij waarzegsters vertolkten. Als laatste van de categorie mochten zij de baan op en behaalden hiermee een 6e plek.

 

Vervolgens waren de jongste rijdsters aan de beurt, de Espoirgroepen. RC de Oude Molen had hierbij twee teams, Espoirgroep 1 met ‘Fly away with us’ en Espoirgroep 2 met ‘Queens of Gospel’. Voor veel rijdsters was het de eerste keer dat zij met een NK mee mochten doen. En wat hebben ze allemaal gestraald op de baan, een genot om naar te kijken. In een deelnemersveld van 10 groepen heeft Espoirgroep 1 de 6e plek behaald en Espoirgroep 2 de 9e plek.  

Hierna was het tijd voor de kwartetten. Eerst mocht het Cadet kwartet het spits afbijten in hun categorie met het nummer ‘Take me back to the 70s’, een swingend en vrolijk nummer. Het was even spannend wat de concurrentie deed, maar uiteindelijk hebben ze een nette 3e plaats weten te behalen.

 

Hierop volgend was het Senior kwartet aan de beurt, zij vertelden het levensverhaal van Prinses Diana met het nummer ‘In her honor’. Met een prachtig nummer hebben zij zich goed staande weten te houden in een sterk deelnemersveld en een 3e plek weten te bemachtigen.  

 

Na een prijsuitreiking van de jongste categorieen was het tijd voor de Junior groep met ‘Harley-Quinn – the psycho killer’, waarmee zij 4e zijn geworden.

Als afsluiter van de dag mocht de Grote groep het nummer ‘Pop art comic book’ rijden, waarin pop art tot leven kwam en hiermee hebben ze een nette 3e plek behaald.  

Na de prijsuitreiking weer met z’n allen terug in de bus, waar het nog erg gezellig was!