R.C. De Oude Molen

KerstROLLERshow 2011

KerstROLLERshow 2011 goes Hollywood ‘n Oscar voor Jeugdorkest O&U en RC De Oude Molen


Ruim 1500 toeschouwers genoten zaterdag 17 en zondag 18 december van een fenomenale KerstROLLERshow waarbij de Oscaruitreiking centraal stond. In Laarbeeks Hollywood was het nog lastig kiezen tussen alle genomineerden. Van begin tot eind knalden 19 geweldige nummers de baan op. De samenwerking met het Jeugdorkest van Koninklijke Harmonie O&U was voortreffelijk.

Kom binnen in een grandioos rolschaatstheater met alle glitter en glamour van Hollywood, overgoten met een laagje Kerst. De 45 muzikanten zitten al klaar op het orkestpodium, en stemmen de instrumenten. Laat je verwelkomen door de Kerstman en Kerstvrouwtjes, loop over de “walk of fame” met de namen van alle rolschaatssterren, neem plaats op de tribune, en geniet van KerstROLLERshow goes Hollywood.

Zaallichten uit, spotlights aan. Het orkest zet een roffel in, een prachtige Cabrio rijdt de baan op, richting theater. Gastvrouw en –heer Yvonne en Marcel verwelkomen iedereen bij deze speciale Oscaruitreiking in Laarbeeks Hollywood. In deze KerstROLLERshow zullen alle genomineerden te zien zijn, ga er maar eens lekker voor zitten.

 

The legend of Zorro

The legend of Zorro, een zeer succesvolle musical die zeker niet mag ontbreken bij dit Oscargala. Direct wordt groots ingezet met een uniek nummer vol van samenwerking. Het orkest speelt een prachtig muziekstuk. Rolschaatsers van de grote groep rijden een snelle dans rondom soliste Marloes, die de rol van Zorro vertolkt. De muziek leent zich uitstekend voor een solo waarin Marloes een aantal technische elementen van het Kunstrijden uitvoert.  Een subliem samenspel van rolschaatsers, soliste en muzikanten. Het begin is gemaakt, de toon is gezet

A Bronx Tale

De rijdsters van het Juniorenteam brengen trots het succesvolle A Bronx Tale. Bij de Internationale rolschaatsmanifestatie behaalden ze al het zilver met dit gangsternummer. Strak, vet en een tikkeltje ondeugend geven deze dames een beeld van de turbulente jaren 60 in the Bronx. Josseline, Luca, Djailey, Marieke, Lisanne, Janne, Ilya, Jolijn, Juliëtte, Pleun, Eline, Catharina, Lianne en Julia weten het uitstekend te vertolken.

Ave Maria

Esther, Marlou en Marloes brengen gratie, rust en vrede met een ontroerend Ave Maria.

The Wizard of Ozz

De jongste leden van RC De Oude Molen (4 t/m 10 jaar) brachten een geweldige ZomerShow op de planken. In The Wizard of Ozz kan iedereen nog eenmaal genieten van alle geweldige figuren die in deze musical en film verschenen. Ook de Mini’s pakken het groots aan, met livemuziek van het orkest, aangevuld met zang van Lenneke en Nick, brengen ze de tophit A brand new day. Swingend, vol met tempo, lief en ontroerend laten de Mini’s iedereen genieten van hun ontluikende rolschaatstalenten. Speciaal voor de ZomerShow heeft kunstenares Marleen een schitterend decordoek gemaakt, wat ook nu het totaalplaatje compleet maakt.

 

Modern times

In Modern times brengen de 12 toprijdsters van RC De Oude Molen een unieke interpretatie van de succesvolle film van Charly Chaplin uit 1926. Emotioneel, theatraal, strak en gracieus met een knipoog naar de mime. Een subliem gebruik van beweging, uitstraling en kleding maakt het een nummer wat je in alle emoties weet te raken.

Pirates of the Caribean

De succesvolle Pirates of the Caribean kan bij dit Oscargala zeker niet ontbreken. Rolschaatsers en muzikanten brengen dit piratenverhaal op unieke wijze. Op de muzikale klanken van Jeugdorkest O&U kruipt Marlou in de huid van Jack Sparrow. Theater, mimiek, spel en drama verweven met knap voetenwerk en technische elementen als sprongen en pirouetten maken een wervelende solo.

Vijf jonge piratendames gaan met Jack Sparrow mee, om uiteindelijk het piratenstokje over te nemen. Lianne, Lyonne, Ilya, Kimberley en Elja rijden een mooi kwintet waarbij ze in gevechten de piratenwereld verkennen en onveilig maken.

  

A Christmas Carol

Ditmaal doen de Showrijdsters van de grote groep een gooi naar een Oscar met een vertolking van A Christmas Carol. Films en theaters in allerlei genres hebben dit beroemde verhaal al vertolkt. Twintig rijdsters van RC De Oude Molen geven er een eigen interpretatie aan. Swingend, met veel tempo en vol van gevangen bewegingen brengen ze deze gezellige Kerstgroet.

A license to kill

Het Jeugdorkest O&U (Oefening en Uitspanning) zet daarna hoog in met de titelsong A license to kill. De oorstrelende muziek wordt aangevuld met prachtige zang van Lenneke. Even achteroverleunen en genieten van een heerlijk stuk muziek.

Live Life “Its a beautiful day”

Het succesnummer van de grote groep 2011 mag zeker niet ontbreken op dit gala. Laat je niet leven door de tijd, maar pluk de dag en geniet! Deze boodschap brengen ze met veel passie en emotie in Live Life “Its a beautiful day”.

Lord of the rings

Na de pauze wordt het Oscargala vervolgd met de succeshit Lord of the rings. In een mystieke fantasiewereld gaan de rijdsters als Queen Arwin op een zoektocht naar de ring. Een nummer vol vaart, bewegingen, mimiek en samenspel door Birgit, Ingrid, Nicol, Irene, Natashka, Simone, Esther, Dylona, Marloes, Lisanne, Maud, Nicole, Ilona, Alisha, Imke, Shirley, Lianne en Djailey die de geblesseerde Giulia verving.

  

One magic Christmas

De Mini’s brengen magie en warmte in een koude ijswereld. In One magic Christmas glijden de pinguïns van de ijsschots en dansen samen met de sneeuwprinsesjes en –elfjes een warme en lieve dans. Imke, Minoe, Muis, Cloë, Jill, Mandy, Lyonne, Luna, Michelle, Sasha, Anne, Tinka, Eva, Noortje, Fleur, Floortje, Daantje, Elja, Kimberly, Lana en Pleun vieren, zonder de geblesseerde Elisabeth, Kerst op de pool. Met veel gezelligheid laten ze het ijs smelten.

Volcano

De berg en het magma strijden samen om het evenwicht. Lukt het om het magma in bedwang te houden. Op zinderende wijze wordt dit vertolkt in een nummer vol passie en drama. Volcano blijft ijzersterk en de dames nemen je mee in een spannend verhaal. Het nummer voel je tot in het puntje van je teen.

The Snowman

Van de hitte van de vulkaan gaan we naar de koude sneeuwwereld. Lidie, Inge en Maria op skates werken hier samen met het Juniorenteam. Sneeuwpoppen worden tot leven gebracht in The Snowman. Vol humor en veel mimiek ontstaat er een heel groot feest rond de koek en zopie kraam. Het muziekspektakel van het orkest lijkt gemaakt voor dit humoristische feest.

Narnia

In Narnia toont Cristel Kuypers een geheel andere vorm van sport/kunst. Met veel kracht, lenigheid en acrobatiek pakt Cristel zich in en uit in twee zijden doeken. Voor RC De Oude Molen is het een waar feest dat ze meer Laarbeeks talent een podium kan bieden. Iedereen geniet van Aerial silks of tissue.

Kingdom of heaven

In Kingdom of heaven storten Birgit, Nicol, Dylona en Shirley zich in het geloof. Een strak nummer, vol van passie en emotie. Ingewikkeld voetenwerk, een veelheid aan passen en bewegingen maken er een adembenemend nummer van.

 

Breaking away

De gesponsorde wielerploeg van RC De Oude Molen baant zich een weg door de wielersport. In Breaking away laat het Jeugdteam alle facetten van deze sport zien. Het opwarmen, de krachttraining, het racen, rijden in een peloton, de demarrage, het drinken onderweg en natuurlijk de triomf van de winst.

 

the Lion King

Drie metershoge giraffen betreden de baan en nemen iedereen mee naar de vlaktes in Afrika. Ze vormen een grandioos entree voor Esther, Alisha, Marlou en Shirley die iedereen verbazen met een fantastische vertolking van the Lion King. Wederom een technisch zwaar nummer wat van begin tot eind blijft boeien met ingewikkelde passen, bewegingen en vol van mimiek.

 

Holding out for a Hero

Het muziekstuk Holding out for a Hero, uit de film Shrek 2, lijkt geschreven voor de combinatie van het Jeugdorkest O&U en de stem van zangeres Lenneke Brusse. Het is wederom een cadeau voor de oren.

Met Jingle all the way bereiken we helaas het slotspektakel van een fantastische KerstROLLERshow die zijn weerga niet kent. Nog eenmaal pakken RC De Oude Molen en Jeugdorkest O&U groots uit in een wervelend samenspel en opbouwend nummer.

 

In het eerste deel rijden de rijdsters van de grote groep een formatienummer vol snelheid, ritme en samenspel in een boeiende choreografie.

Esther en Lyonne nemen het stokje over en rijden een ontroerend duet, waarbij Lyonne een aantal technische elementen laat zien waarmee ze bij de Interland hoge punten scoorde.

De Junioren en Mini’s gaan verder met humor, gezelligheid, Kerst, vriendschap en warmte in een schitterend en glinsterend samenspel.

Als ook het orkest inzet wordt het tijd voor de grote finale. Stralend middelpunt vormt Esther in een grandioos slotkostuum met enorme vleugels vol glitter en glamour. Geflankeerd door 6 hofdames met grote lange rokken is het Hollywoodfeest pas compleet als de verlichting in alle kostuums van alle deelnemers aangaan. Een grootse en stijlvolle afsluiting van een fabuleuze KerstROLLERshow.

 

Rest nog de gouden enveloppe met de bekendmaking van de Oscar…. And the winner is….. Jeugdorkest O&U en RC De Oude Molen!

KerstROLLERshow 2011 was fantastisch!

Alle leden bedanken iedereen die dit mede mogelijk maakten:

Alle vrijwilligers

Jeugdorkest van Koninklijke Harmonie O&U voor de succesvolle samenwerking

Onze sponsoren

Het Commanderij College voor hulp en faciliteiten

 

En het publiek: U was fantastisch

terug