R.C. De Oude Molen

Terugblik op de KerstROLLERshow 2017 ‘Fairytales’

Het is alweer een tijdje geleden, maar wat was het een geweldig weekend! Dat verdient zeker een uitgebreide terugblik en een uitgebreid foto verslag. Op 16 en 17 december 2017 was het dan eindelijk zover, de KerstROLLERshow! Het publiek was erg enthousiast en we kunnen met zijn alle vol trots terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Donderdag 14 december begon de opbouw van het prachtige rolschaatstheater. Dit verliep zeer soepel, er werd hard gewerkt door de werkgroep. Op vrijdag hoefden alleen nog maar de puntjes op de i gezet te worden en daar stond een waar sprookjes theater. Zoals er sommige jaren nog op het laatste moment allerlei dingen moeten gebeuren, zo kon dit jaar de show eigenlijk wel op vrijdagavond beginnen!

Zaterdagochtend begint de rolschaatsequipe altijd even met trainen van de shownummers. Even aan de baan wennen en een beetje op gang komen. De bedoeling is dat de generale dan ook meteen soepel verloopt. Rond 13.00 uur kon de generale dan ook van start gaan. Even goed afspreken wanneer de poort in het decor nu wel of niet open moet, wanneer de muziek aan moet voor of na het oprijden. Het zijn allemaal kleine dingetjes, maar dat zorgt wel voor een mooi totaal plaatje.

Na met zijn alle chinees te hebben gegeten, snel door naar de haren en make-up. Af en toe is er ook nog wel een klein beetje tijd voor wat spelletjes. Maar dan hoor je de eerste mensen al voor de deur staan. Dit jaar waren de bezoekers er erg vroeg bij, misschien doordat het helemaal uitverkocht was?!

Om 19.00 uur kon de eerste show beginnen. Het publiek werd meteen meegenomen in de wereld van Alice in Wonderland, zo kroop het witte konijn uit zijn hol en nam daarmee het publiek mee naar de wonderlijke wereld van Alice.

De sprookjesreis was begonnen en hierna introduceerde de gastvrouwen Alisha Vlemmings en Birgit van Berlo het centrale thema. Een aantal sprookjes zijn de laatste jaren in een nieuw jasje gestoken, waaronder Trolls. De junioren, dit is de groep vanaf 10 jaar tot aan de wedstrijdgroep, vertaalde dit sprookje.

Na Trolls is er in 2017 ook nog een ander sprookje verfilmd, Beauty and the Beast. De mini’s zorgden op de vrolijke muziek dat het een groot schattig geheel werd.

Labyrinth is een sprookje wat gaat over een meisje dat in een sprookjeswereld terecht komt en herenigt wil worden met haar familie. Het sprookje wat tijdens de kerstROLLERshow werd voorgeschoteld was net iets anders. Hierin werd door het formatieteam op hoge snelheid een waar labyrint uitgebeeld, waarbij het konijn uit Alice in Wonderland letterlijk van het padje raakte.
 

Gelukkig had het konijn op tijd de weg teruggevonden naar zijn hol, want hierna plensde de regen uit de wolken in ‘Behind the clouds’. Het kwartetje van Danique, Anouk, Saar en Laura lieten een mooi en vrolijk nummer zien. Zij zullen ook deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap in de categorie jeugdkwartet.

Een van de bekendste sprookjes is wel het verhaal van assepoester, dit ontbrak dan ook zeker niet tijdens de kerstROLLERshow. In de rol van assepoester zat dit keer Marloes Kluijtmans en zij liet een mooie en goede technische solo zien.
Een nummer wat iets minder binnen de sprookjes wereld paste is ‘Hypnosis’, zoals Marcel het dan toch tot een sprookje weet te praten gaat verder op het verhaal van assepoester. In het verhaal van assepoester belandt de achtergestelde dochter met behulp van de fee op het bal. Hier wordt de prins bijna compleet gehypnotiseerd door haar schoonheid. De hypnose was wat het kwartet uitbeeldde in dit nummer. Lyonne, Floortje, Chloe en Kimberly reden een strak nummer en gaan tijdens het Nederlands Kampioenschap hun titel proberen te behouden in de categorie jeugdkwartet.

In de kerstROLLERshow mag natuurlijk het stukje kerst niet ontbreken. Hier kwamen alle rijdsters nog een keer de baan op om het eerste deel voor de pauze vrolijk af te sluiten.

Na de pauze werd het tweede gedeelte gestart met het thema ‘niets is wat het lijkt’. De meeste sprookjes lopen goed af, maar toch kan er nooit voorspelt worden wat er allemaal gaat gebeuren. De grote groep beeldde dit uit, die eind januari ook deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap showrijden.

Willy Wonka is de hoofdpersoon uit de beroemde sprookjesvertellingen van Roald Dahl en zijn verhalen over Sjakie en de Chocoladefabriek en Sjakie en de grote glazen lift. De junioren reden een vrolijk nummer als Willy Wonka.
Nadat Sjakie wegging uit de grote fabriek en de deuren van de fabriek sluitten zorgen de speelgoed soldaten ervoor dat alles naar wens verloopt. De kleine groep als speelgoed soldaten lieten dit zien, zij zullen ook deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap in de categorie kleine groep.

De mini’s stalen de show verkleed als dalmatiërs. Je raad het al, 101 dalmatiërs, daar hoort ook Cruella DeVil bij. Zij nam aan het eind letterlijk een hondje mee, als dat maar goed afliep!

Een sprookje waar live-action en animatie door elkaar heen lopen is ‘Enchanted’. Nicol, Ingrid, Claudia, Irene, Lisanne en Julia reden hierop een mooi nummer.
Van de sprookjeswereld wordt hier overgegaan op de echte wereld, die van het circus. Een vrolijk en strak nummer werd hier neergezet door het jeugdteam. Zij zullen ook deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap.

De wind in het volgende nummer zorgt voor de brand die later geblust wordt. Ook al heeft het idee achter het nummer meer met veren te maken, voor de show werd het vervormd als ‘Feathers in the wind’. Het groot kwartet, die ook deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap, lieten een mooi nummer zien. Marloes, Janne, Djailey en Lianne schrikken niet af van lastig voetenwerk.

De brand veroorzaakt door de eerdere wind werd gelukkig geblust door de brandweermannen. Het jeugdteam arriveerde met sirenes in de brandweerwagen. Behalve een brand blussen, redden ze natuurlijk ook nog een katje uit de boom!

Ook al eindigt bijna elk sprookje met de zin: En ze leefden nog lang en gelukkig… Niet alles is rozengeur en maneschijn in de verhalen. Hier zag het publiek de twee hartenkoninginnen, of eindigt een sprookje nou altijd met één echte koningin? Irene en Janne streden beide om die titel in ‘Queen of hearts’

Helaas was het hierna alweer tijd voor het laatste nummer van de show, het slot-bal. De dresscode was roze, behalve Alisha had iedereen dit goed begrepen, en met drie grote baljurken zorgde dit voor een super mooi plaatje!
 
Aan dit sprookje kwam hierna helaas een eind, maar niet getreurd volgend jaar is er weer een kans om dit mee te maken! Hopelijk heeft iedereen ervan genoten, wij in ieder geval wel!
Hierbij nog een keer een heel groot dankjewel voor alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de show en hopelijk tot volgend jaar!