R.C. De Oude Molen

Zomershow 2018

Zomershow 2018 ‘Musicals on wheels’

 

Zondag 10 juni was het dan eindelijk zo ver: de zomershow van RC de Oude Molen. Na maanden van voorbereiding door de rijdsters, trainsters en andere werkgroepen mochten ze eindelijk laten zien waar ze zo hard voor gewerkt hadden. En wat was het een succes. Twee keer een uitverkochte zaal, het publiek heeft kunnen genieten van een super mooie show.

 

De dag begon met nog een laatste training om de puntjes op de i te zetten. Toen begonnen bij veel meiden de zenuwen al een beetje te komen. Vooral degene die voor de eerste keer meededen vonden het heel erg spannend. Na een lekker broodje knakworst begonnen ze met haren en make-up. Dit is altijd even stressen of alles op tijd klaar is, maar ruim voor de show begon zaten alle rijdsters klaar om te beginnen.

 

De show begon met het nummer ´Starlight Express´, waarin een speelgoedtrein tot leven komt. Een droom voor ieder kind.

Hierna volgden er verschillende muscials. The wizard of Oz, Footloose, Grease en Chicago.

 

Bij Sister Act reed Janne als zuster Deloris samen met de andere zusters een swingend nummer. Het kloosterleven wordt meteen een stukje leuker!

De volgende musical was Petticoat. Deze musical is geschreven voor Chantal Janzen. De musical gaat over een meisje die haar droom najaagt: ze wil heel graag zangeres worden. Met vallen en opstaan komt ze erachter hoe de showbizz wereld in elkaar zit.

Hierna volgde het nummer ´Singing in the Rain´ waarin het jeugdkwartet wat vorig jaar op het NK heeft geschitterd hun nummer nog een keer liet zien.

Mary Poppins was het laatste nummer voor de pauze. Jelilly Meinhardt als Mary Poppins liet samen met de andere rijdsters een spetterend nummer zien. Hierna was het tijd voor de rijdsters om even uit te rusten en het publiek kon een drankje nuttigen.

Na de pauze kwam er een oude klassieker aan bod: ´The sound of music´. Iedereen kent deze musical wel en daarom mocht er ook zeker meegezongen worden!

Daarna kwamen er verschillende solisten voorbij. Janne Kantelberg als Annie, een meisje wat opgroeit in een weeshuis wat op zoek gaat naar haar ouders.

Pim van Berlo als Ciske de Rat, een straatjongen die weinig ouderliefde krijgt. Gelukkig komt uiteindelijk alles goed.

Wiep van de Kam als Pinokkio, een houten pop die tot leven komt. Met vallen en opstaan leert ze hoe het leven in elkaar zit.

 Gwenn Gilsing als Assepoester, zij groeit op met een gemene stiefmoeder en stiefzussen. Ze moet alle vuile karweitjes opknappen. Op een bal komt ze haar droomprins tegen.

Ook kwamen ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ en ‘Kruimeltje’ voorbij.

Als laatste was de musical ‘Frozen’. Dieneke van Dommelen en Floor Martens als Anna en Elsa samen met een heleboel sneeuwpopjes lieten een schitterend nummer zien. Alle artiesten kwamen nog één keer naar voren om een luid applaus in ontvangst te nemen.

Het waren twee spetterende shows, het publiek heeft volop genoten en de trainsters zijn erg tevreden. De rijdsters en trainsters kunnen nu gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor het volledige verslag en alle foto’s kunt u kijken op www.rcdeoudemolen.nl.