R.C. De Oude Molen

KerstROLLERshow 2009

 

In het weekend voor Kerst, 19 en 20 december 2009, presenteerde RC De Oude Molen drie maal de 19e editie van de KerstROLLERshow. Het was een koud weekend met vorst, veel sneeuw en moeilijk begaanbare wegen. Desondanks wisten zo’n 1500 bezoekers het rolschaatstheater te bereiken. Waar ze gastvrij werden onthaald en getrakteerd op een prachtig en zeer compleet programma. De club werd vanaf de bomvolle tribune beloond met drie maal een daverende staande ovatie en het regende complimenten.

In enkele dagen voorafgaand van de KerstROLLERshow bouwden vrijwilligers een eigen rolschaatstheater met onder andere 1000 vierkante meter parketvloer, 8 schitterende decordoeken, 3 grandioze houten decors en verschillende decorstukken. In 300 verschillende kostuums, aangevuld met een enorme hoeveelheid hoofddeksels, accessoires, attributen en haarstukjes brachten 64 rijdsters, 1 rijder, 4 skaters en twee presentatoren een gevarieerde KerstROLLERshow op de baan in een sfeervolle ambiance en met een zeer compleet programma: Theater op rolschaatsen!

Een dik half uur voor aanvang openden de deuren van het theater voor het binnenstromende publiek. Alle gasten werden warm onthaald door de Kerstman, geassisteerd door Kerstvrouwtjes met lekkere snoepjes. Kerstdames voorzagen het publiek van het programmaboekje en gezellig en warm was de zanggroep Zingiz: 30 dames vormden het muzikale onthaal met een meerstemmig en breed repertoire. Buiten was het koud en wit, bij de KerstROLLERshow was het lekker warm en zeer kleurvol.

Zaterdag om 19.00 uur, zondag om 13.30 en 18.00 uur zat de tribune inmiddels bomvol en verschenen gastvrouw Yvonne van Zutven en gastheer Marcel Wijgergangs in het theater. Na een kort welkomstwoord ving de Show aan, en kon RollerClub De Oude Molen het publiek laten zien waar ze het afgelopen jaar zo hard aan gewerkt hebben.

Geniet van KerstROLLERshow 2009 van Rollerclub De Oude Molen!

Het doek gaat open, we zien de buitenkant van een disco compleet met graffiti en een fiets aan de muur. Marcel opent de deuren van de disco en het vuur brand los! In de disco brengen 16 dames de disco tot leven. Swingend, up tempo, hip, strak, modern en met kleurvolle lampjes aan de vingers dansen en rollen ze Disco Inferno. Vaart, ritme, tempowisselingen en synchronie. Het publiek zit direct op het puntje van de stoel, en komt daar voorlopig niet meer vanaf.

Disco Inferno

 Ook voor het tweede nummer blijven we nog even in de disco. Van de dansvloer verplaatsen we ons naar de draaitafel en we zetten 4 jonge deejay’s in de spotlights. Irene, Dylona, Shirley en Birgit spelen met muziek en dans. Het Cadet Kwartet onderzoekt de verschillende muziekstijlen van tegenwoordig in Deejay’s Rhythm

 Deejay’s Rhythm

 Na al het geweld in de disco wordt het zachtjesaan tijd voor Kerst: Warmte, sfeer, familie en gezelligheid. Sanne, Ingrid, Nicol, Giulia, Marieke, Lisanne, Romy, Nina, Jolijn, Pleun, Demi, Kristel en Eline wensen iedereen een Gelukkig Kerstfeest met hun zwierende slingers, cirkels, sterren en molens. In Merry Xmas.

 Merry Xmas.

 Na succesvolle deelname aan NK en EK beheersen de 12 rijdsters van de Kleine Groep het nummer Alter Ego inmiddels tot in de puntjes. Vanaf de onderste wielen tot in de puntjes van de haren beleven ze de hysterie en het drama van dit psychologisch getinte nummer. Een zoektocht naar jezelf, wie of wat zie je als je in de spiegel kijkt? Verbazing, expressie en een explosie van gevoelens brengen ze op de baan en bezorgen hiermee menig bezoeker kippenvel.

Alter Ego

 Na de ervaren top-rijdsters van de vereniging is het de beurt aan de jongste wedstrijdgroep. Vol trots brengt de Cadetgroep haar nieuwe nummer waarmee de 15 rijdsters en 1 rijder bij de Nederlandse Kampioenschappen gaan strijden voor een zo hoog mogelijke notering. Vanuit café Thuis bedienen ze op zeer originele wijze de terrasbezoekers, en voorzien iedereen van een hapje en een drankje. Een jongedame in het publiek verteld haar oma: “die kookmevrouwen en kookmeneer kunnen heel mooi dansen!” Are you being served?

 Are you being served?

 Wederom beleeft het publiek de première van een nieuw NK-nummer. Jony, Esther, Marloes en Marlou gaan verder op de vernieuwende weg die de Showafdeling heeft ingeslagen in dit unieke nummer wat moeilijk te omschrijven valt, maar vooral om eenheid draait. Muziek, techniek en dans; kijken, horen en voelen. Het Groot Kwartet is een eenheid in Unity.

 

Unity.

 Vol ongeduld staan inmiddels de jongste leden in de coulissen te trappelen. Na hun succesvolle Zomershow nemen ze ook bij de KerstROLLERshow het publiek mee in een wervelende, unieke en spannende reis om de wereld. 30 rijdsters en 1 rijder hebben aangekondigd dat ze niet meer “kleintjes” willen heten, want ze zijn al heel wat groter! Deze Showgroep heet voortaan: De Mini’s! Met de Mini’s gaan we aan boord van RC Airlines voor een mooie reis in Around the World.

 Around the World

 Een allegaartje van vermaak, entertainment, rare bewegingen, mimiek, verrassingen, tempo en ritme brengen de 18 rijdsters van de Grote Wedstrijdgroep in HotchPotch. Met veel lol en techniek zetten ze een stukje totaaltheater op rolschaatsen op de baan.

 HotchPotch

 Na al dit Showgeweld is het tijd voor een korte pauze. Een drankje en hapje, bijpraten, een sanitaire stop, loterijlotjes bemachtigen en ondertussen genieten van de live muziek van Zingiz. Snel weer plaatsnemen op de tribune voor het tweede deel van de KerstROLLERshow.

Splinternieuw zijn de kostuums, de muziek, de hoeden, zweepjes, choreografie, bewegingen en mimiek van het NK nummer 2010 van de Grote Wedstrijdgroep. Er zal in januari nog wel wat aan gesleuteld gaan worden, maar de 18 Amazones laten zien dat ze eigenlijk wel klaar zijn voor de wedstrijd. Hun hoeven staan te trappelen, dame en paard zijn één en geven een intrigerend beeld van alle takken van de paardensport in Amazones Devotion.

 Amazones Devotion

 De Mini’s nemen het publiek mee in musicalstijl en de tijd van Mary Poppins. Samen met Marcel en 4 skaters gaan ze op avontuur op de daken in het oude London. Voor schoorsteenvegertjes valt er van alles te beleven op de daken en tussen de schoorstenen. Als groep en met veel spektakel van Lyonne, Marcel en skaters hebben ze veel plezier en houden het publiek van begin tot eind geboeid in Chimney Dance.

 Chimney Dance

 Anne, Luna, Daantje, Elisabeth en Vera zijn de kleinste Mini’s en passen echt in de schoorstenen. Samen met Marcel vertellen ze het publiek hoe leuk het is om te rijden in de KerstROLLERshow en vooral om het sterapplaus in ontvangst te mogen nemen.

 De catwalk, modebladen, camera’s, nieuwste mode en hippe trends, voor de 12 topmodellen van de Kleine Groep is dat een dagelijkse bezigheid. Althans, dat laten ze het publiek geloven met hun nieuwe Fashionista. Een werveling van gratie vol haute couture, het leven van een super model zit vol verrassingen.

 Fashionista

 Bij de IRMA veroverden de Junioren een mooie titel Internationaal Kampioen met het wervelende Matroesjka. Trots laten ze het publiek kennismaken met hun vertolking van de bekende poppetjes uit Rusland, waarin almaar een nieuw exemplaar verschijnt. Een sprankelende groepsdans, gebaseerd op oude volksdansen, met een modern tintje.

 Matroesjka

 Esmee, Marlou, Esther en Marloes geven voor de laatste maal hun unieke kijk in de wereld van de reptielen. Met unieke kostuums, muziek en een bijpassende stijl van rijden zijn ze zeer succesvol geweest het afgelopen jaar. Voor de laatste maal mag iedereen genieten van het fabuleuze Slithering Lizards

 Slithering Lizards

 Een knipoog naar Kerst brengen Anke, Lisa, Stella, Jony, Natashka, Simone, Kelly, Lisanne, Maud, Nicole, Alisha en Imke met het hippe Hallelujah. Dans, tempo en formatie zijn de ingrediënten van dit sfeervolle Kerstnummer.

 Hallelujah

 Veghel stond in juni geheel in het teken van WarChild. RC De Oude Molen heeft twee maal, geheel belangeloos, een prachtige ROLLERshow4WarChild gebracht voor het Veghels publiek. Ter ere van dat evenement is er een zeer speciaal nummer gecreëerd. Een tweeluik met een duet en een groepsnummer. Esmee en Marloes rijden voor vrede een prachtig gespiegeld duet vol gratie en technische elementen. De boodschap wordt nog eens herhaald door 8 vredesduifjes die rolschaatsen voor vrede en ervoor pleiten dat kinderen moeten kunnen spelen en leven in vrede en veiligheid. De hele vereniging vraagt nogmaals het kind uit de oorlog te halen en de oorlog uit het kind, met het ontroerende WarChild.

 WarChild

Van groot naar klein, van ervaren tot beginner, alle 65 rijd(st)ers rijden in een geweldig slotnummer. De verschillende Showgroepen rijden eerst apart, ontmoeten elkaar en het resulteert in een gigantische molen. Compleet met stijlvolle kostuums, kippenvelmuziek, drie enorme rokken en natuurlijk adembenemende verlichting. De cirkel is rond als alle leden rijden in een enorme molen van De Oude Molen. You raise me up! Een magnifiek slot van een magnifieke KerstROLLERshow.

You raise me up!

RC De Oude Molen bedankt alle (ruim 100) vrijwilligers voor het mogelijk maken van deze KerstROLLERshow

Dank aan alle sponsoren, leerlingen Commanderij College Gemert afdeling bouw/techniek en locatie Beek en Donk voor faciliteiten

Dank aan Zingiz voor het muzikale extraatje

Marcel en Theo bedankt voor de geweldige foto’s

Een extra applaus voor het publiek, u was fantastisch!

Fijne Kerstdagen

En een fantastisch, succesvol en ROLLEND 2010