R.C. De Oude Molen

KerstROLLERshow 2010

KerstROLLERshow 2010
hip, strak, modern en vol vaart

Zaterdag 18 en zondag 19 december liet Rollerclub De Oude Molen drie maal haar publiek genieten van een daverende KerstROLLERshow vol vaart, originaliteit en verrassingen. Met een daverend applaus en drie maal een staande ovatie werd de hele club beloond voor een magnifieke Show.Duizend vierkante meter parketvloer, een compleet theater met prachtige decordoeken, enorme doeken en draperieën, decorstukken en allerlei sfeerverhogende details maakten van een saaie sporthal een grandioos rolschaatstheater. Waar zo’n 60 rollende leden en vele vrijwilligers een prachtig spektakel op de baan brachten: De twintigste editie van KerstROLLERshow van RC De Oude Molen. De ruim 260 Showkostuums, met een enorme hoeveelheid accessoires, haartoefjes, hoofddeksels en andere attributen maakten het plaatje compleet.Treed binnen in het rolschaatstheater. Verwelkomd door de Kerstman met z’n lieftallige Kerstvrouwtjes. Met een lekker snoepje en een gedetailleerd programmaboekje neem je plaats op de comfortabele tribune. Het licht in de zaal dooft, de spotlights gaan aan, de muziek zet in, de gordijnen van het theater gaan open…Geniet van KerstROLLERshow 2010Achter de tralies zien we 21 kleurrijke dames, ze breken uit en nemen bezit van de baan. In een boeiende groepschoreografie vol actie, wervelingen en formaties brengen de rijdsters van de grote groep een kleurvolle en hippe rolschaatsinterpretatie van de hitmusical Joseph, waarbij een enorme jas een grote rol speelt. Any dream will do

   

Gidsen bij dit avontuur in de wereld van Kunst-Show-rolschaatsen zijn gastvrouw Yvonne en gastheer Marcel

Diep in het bos leven grappige buitenaardse wezentjes. De 12 rijdsters van het tweede Jeugdteam geven in Minimoys een unieke kijk op de avonturen van deze wezentjes. Een schitterend groepsnummer waarmee deze groep zal gaan strijden bij het Nederlands Kampioenschap in februari. Veel debutanten in dit team die vol trots het publiek laten genieten van hun wonderbaarlijke nummer vol van actie en avontuur.

We blijven nog even in het bos, want daar ontmoeten we The Squirrels. Hier gaat het spel niet enkel om voedsel, er speelt nog meer bij deze vier eekhoorns…

RC De Oude Molen gunt haar publiek graag ook een kijkje in de prachtige wereld van het Kunstrijden. Daarom rijdt Marloes: Marloes! Een Vrije Lange Kür vol van sprongen, ingewikkelde passenseries en pirouetten. Sierlijk en Kunstzinnig gereden zoals ze dit ook bij het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden deed, en de zilveren plak bemachtigde in de klasse Senioren. Ook bij de Interland wist ze prima te presteren met deze mooie Kür met een zwaar technisch gehalte.

Speciale gast bij de KerstROLLERshow is Laura van den Elzen, bekend van het tv programma ‘My name is’. Ze zingt live haar debuut-cd The Climb, geflankeerd door Natashka en Birgit die een sierlijk en prachtig duet rijden. Een bijzondere wijze voor Laura om haar cd te promoten, en een mooi extraatje voor het publiek.

Als het doek weer opengaat zien we een oer-Hollands tafereel, compleet met koeien, een kalfje en een molen. De junioren brengen een vrolijke en gezellige oer-Hollandse traktatie compleet met het kopje koffie. Natuurlijk ontbreekt een originele klompendans niet in Ik hou van Holland.

De sfeer en boodschap van Kerst wordt door de rijdsters van de grote groep gebracht met een mooi Israëlisch tintje. In een boeiende groepsdans waarbij alles draait om de sterren brengen ze een groet van liefde en vrede in Horchat Hai Caliptus. Dit warme groepsnummer wordt afgesloten met een prachtige solo van Esther.

De 20 jongste leden van de club gaan gezellig op kamp en beleven doldwaze avonturen samen met 3 akela’s op skates in de wereld van de scouting. Jamboree is vrolijk, gezellig en vol actie en avontuur. Trainers vonden het honderdjarig bestaan van de scouting een mooie aangelegenheid om scouts en rolschaatsen bij elkaar te brengen. De Mini’s, in de leeftijd van 4 tot 10 jaar, rijden een mooie groepsdans waarbij ze het publiek laten genieten en vertederen met hun vaardigheid op de rolschaatsen.

In Amazones Devotion kruipen de dames van de Grote Groep in de huid van Amazone én paard. Trots rijdt de groep voor de laatste maal dit unieke nummer waarmee ze bij het NK Show een zilveren plak bemachtigden, en een goed EK in Nantes reden. Een originele interpretatie van de wereld van de paardensport op schitterende muziek.

Even tijd voor een pauze, om al het moois wat op de baan verscheen te laten bezinken. Aandacht voor de inwendige mens, en natuurlijk het aanschaffen van wat lotjes voor de loterij. Snel weer terug naar de tribune voor het tweede deel van de KerstROLLERshow. Laura laat het publiek genieten van een viertal prachtige live gezongen liedjes.

In het nieuwe wedstrijdnummer van de Grote Groep draait alles om het leven. De tijd gaat snel, een dag is zo voorbij. Leef je leven, geniet en geef het door. Een prachtige boodschap op zeer originele wijze uitgebeeld door deze 20 rijdsters. Live Life “It’s a beautiful day”

De Junioren vinden het tijd voor Kerst, en ze brengen een heerlijk feestje op de baan. Vrolijk, gezellig, compleet met cadeautjes en met flair gereden brengen 13 dames en 1 heer een wervelend Santa’s Party.

Midden in het gebergte bruist en borrelt het. De krachten van de aarde, bergen en lava vormden de inspiratie voor de trainers en rijdsters van de Kleine Groep. Uniek, origineel, vol passie en vaart rijden 10 dames Vulcano.

 De Mini’s betreden de baan als echte sterren. Ze lieten zich inspireren door Paris Hilton, en rijden vol glamour en bravoure het schattige, charmante, en een tikkeltje ‘over de top’ Chihuahua. Van begin tot eind is het genieten van de wervelende Show die deze dametjes in de dop op de baan brengen.

 

Van grote hoogte uit een vliegtuig springen en een duizelingwekkende vrije val beleven, waarbij je allerlei bewegingen en formaties kunt maken. De 10 rijdsters van Jeugdteam 1 nemen de toeschouwer vol vaart en met een tikkeltje humor mee op deze wervelende sprong naar beneden. Beleef A Skydive Adventure.

Op avontuur in de keuken en het huishouden gaan de vier dames van het Groot Kwartet. Originaliteit in modieuze kleding, bewegingen en expressie. Deze dames gaan zeer bijzonder te werk en zetten het huishouden op stelten in Couture a la Cuisine.

Een speciaal gastoptreden brengt Elja Kamp van rolschaatsvereniging Rolling’90. Zij laat een bijzondere rolschaatsdans zien in Aïda. Met deze dans veroverde Elja bij het Nederlands Kampioenschap Roldansen de Nederlandse titel in de klasse Junioren en heeft ze diverse Internationale wedstrijden gereden.

Voor het feeërieke nieuwe decordoek gemaakt door Marleen Aben, beginnen twee rijdsters aan de sprookjesachtige grande finale. In A winters dream rijden vervolgens de rijdsters van de Grote Groep, even later afgewisseld door de rijdsters en rijder van de Junioren, waarna de Mini’s het stokje weer overnemen. Uiteindelijk verschijnen alle rollende leden op de baan in een magnifieke afsluiting. De verlichting in de kostuums maken het winterse sprookje helemaal compleet.

            

RC De Oude Molen bedankt allen die deze KerstROLLERshow mede mogelijk maakten: Alle vrijwilligers  Onze gasten: Laura, Elja en skaters: Inge, Maria en Lidie  Onze sponsoren en vrienden van de club
 Het Commanderij College, en alle leerlingen die geholpen hebben
Fotografen Marcel van de Kerkhof en Theo Scheepers  |
Filmers Johan Jansen en Daan Vries
En het publiek: U was fantastisch!
Fijne Kerstdagen en een fantastisch rollend 2011
Tot ziens bij RC De Oude Molen