R.C. De Oude Molen

KerstROLLERshow 2012

Zaterdag 15 en zondag 16 december nam RC De Oude Molen haar publiek drie maal mee op een wervelende super-de-luxe ROLLER-cruise-SHOW. Het was een prachtige reis vol boeiende verrassingen. Een verslag in woord en beeld.

Het luxe cruiseschip lag aangemeerd in rolschaatstheater D’n Ecker in Beek en Donk. Het massaal toegestroomde publiek vulde de comfortabele tribune, en was getuige van de boarding van de vakantie passagiers. De trossen los, en de vaart erin.

Maar liefst vier kapiteins op dit gigantisch cruiseschip. Samen met de bemanningsleden is het een heerlijk Welcome on board! De crew geeft op een aanstekelijk ritme meteen een impressie van al hetgeen Showrijden op rolschaatsen in zich heeft. Vaart, ritme, expressie, humor en stunts. Dans en theater op wielen. Met elementen van het formatierijden, de snelle wisselingen, door elkaar rijden zonder te botsen, de crew is van alle talenten voorzien. Het schip is op weg, volle kracht vooruit.

De eerste excursie naar land, brengt ons in Jamaica. Het jonge jeugdteam bezorgt iedereen een heerlijk relaxed gevoel met hun versie van de tijd van Bob Marley. In Rasta is real steken ze de reggae in een modern jasje.

Voor entertainment aan boord begeven we ons naar de pianobar op het centrale dek. Pianist Marijn speelt River flows in you en Marlou laat iedereen genieten van een mooie stijlvolle dans.

Al varend treffen we een groep vogels. Adembenemend volgen we hun tocht door de lucht met alle capriolen die alleen vogels kunnen maken. Het is een prachtige Black Swarm.

Gearriveerd op Bonaire worden we door een jong viertal getrakteerd op tropische warmte en gezelligheid in Tutti Frutti. Vrolijk, swingend en lekker, hier willen we wel blijven! Maar de volgende excursie staat al weer op het programma.

 

Met twee ervaren duikers dalen we af onder de zeespiegel. Om Diep in de zee de meest schattige visjes te ontmoeten. De jongste Kunstrolschaatsers zijn flitsende en lieve visjes. Ze brengen de zee prachtig tot leven.

Aangemeerd voor de kust van Brazilië maken we een trip in de jungle waar we al snel een bende apen treffen. In Monkey Time zijn de apen de baas van het oerwoud. Ze zoeken hun voedsel, spelen en ravotten, en zijn altijd op zoek naar wat er te vinden is achter de volgende boom. Pas als ze opeens op Jane stuiten, zijn ze stil.

Jane, oftewel Cristel, toont Tissue luchtacrobatiek. Hangend in en spelend met de lianen toont ze kracht, lenigheid, evenwicht en vertrouwen. Adembenemend en prachtig zijn haar capriolen hoog in de lucht.

 

 

 

Tijdens een luxe cruise in de maand december wordt de Kerst uitgebreid gevierd aan boord. In Christmas all over the world trakteert de hele crew van RC De Oude Molen op een heerlijk en warm Kerstgevoel.

Een fijn moment voor een korte pauze. Even alle indrukken verwerken en zorgen voor de inwendige mens. Als ook de lotjes voor de loterij gekocht zijn, kan de reis weer verder.

Acht jeugdige dames zorgen voor vermaak aan boord. In Color the Music brengen ze modern theater en dans vol drama en verbazing.

Jonge serveersters zorgen voor een smakelijk intermezzo. Een heerlijk toetjesbuffet wat prachtig tot leven komt. Genieten van taartjes, fruit en ijs in Young and Sweet.

 

Inmiddels zijn we gearriveerd in Argentinië. Evita wordt magnifiek vertolkt door Marloes in een schitterende solo. In Buenos Aires combineren Marloes en de rolschaatsers van de grote groep klassiek en modern. Ze deinzen voor niets terug, zelfs de zumba kan op rolschaatsen gedanst worden.

Een varend cruise-schip vergt flink wat onderhoud. De matrozen van RC De Oude Molen voeren alle klusjes uit, met veel tempo en gezelligheid in Las Ninâs de Marineros.

In de pianobar is het genieten van modern theater vol expressie. Het spel met rood, mime en drama in Maravillas Rojo.

Een uitstapje naar Mexico, met Cactus Billy. Een enorme dansende hoed, levende cactus, een half getemde flamingo en dansende dames.

 

In Fragile Emotions brengen vier dames alle gevoelens ten tonele. Strak gereden, vol passie en expressie nemen ze je mee in een rollercoaster van emoties.

Ritmisch en snel zijn de 10 kinderen van Tati’s Dance Agency. Ze laten de nieuwe rage van het zumba zien in Zumbatomic.

 

De thuishaven komt in zicht, dus is het tijd voor de Farewell Party. De crew neemt iedereen mee naar het nachtclubleven. Sexy, charmant, lief en ontroerend. Iedereen doet mee in de stijl van burlesque. Met een geweldig slotakkoord waarbij alle kostuums verlicht zijn. Een passend slot van een grandioze ROLLER-cruise-Show.

RC De Oude Molen bedankt iedereen die deze editie van de KerstROLLERshow mede mogelijk heeft gemaakt. Alle vrijwilligers, sponsoren, gasten en alle deelnemers. Ook dank aan het publiek, u was geweldig.

Iedereen een fantastisch rollend 2013

in het fotoboek zijn nog meer foto’s