R.C. De Oude Molen

KerstROLLERshow 2019

KerstROLLERshow 2019 

Op zaterdag 14 en zondag 15 december was het weer zover: KerstROLLERshow 2019 met als thema Travel&Discovery. Een jaar lang heeft iedereen hier hard voor getraind, maar ook achter de schermen is er hard aan gewerkt om weer een vernieuwd decor en mooie kleding te maken. Dit werd beloond met 3x een volle zaal! 

Op donderdag 13 december begon de opbouw. Deze verliep ontzettend vlot, na al die jaren is iedereen goed op elkaar ingespeeld. Het decor begon steeds meer vorm te krijgen en uiteindelijk werd er een fotocamera zichtbaar waar straks alle rijdsters uit komen. Ook de verdere aankleding zag er weer prachtig uit, nog 1 nachtje slapen en het kan beginnen! Op vrijdag werden de laatste puntjes op de i gezet, de sfeer is ontspannen en iedereen heeft er zin in! 

 

 

 

Zaterdagochtend worden alle nummers nog voor de laatste keer getraind, even wennen aan de baan en afspreken waar iedereen ongeveer moet staan. Rond de middag kan de generale beginnen. Even afstemmen wanneer de camera open en dicht moet, wanneer precies alle attributen de baan op moeten en de rijdsters kunnen wennen aan de kleding. Nog even lekker eten met z’n allen en dan is iedereen klaar voor de eerste show! 

Het thema Travel&Discovery verklapt al dat we tijdens deze show op reis gaan. De reis begint dan ook op het vliegveld. Onze presentatrices, Birgit van Berlo en Alisha Vlemmings, worden door de taxi naar de juiste bestemming gebracht. De piloten gaan naar het juiste vliegtuig, de stewardessen leggen hun koffers weg en de reizigers zoeken hun weg. Sommige zijn te laat, zoals altijd op het vliegveld is het een beetje chaos. Uiteindelijk vindt iedereen zijn weg en kan de reis beginnen! 

 

 

De eerste bestemming is Ierland, het Hard Rock Café. Het jeugdteam speelde in een rockband en lieten iedereen swingen! 

 

De juniorengroep vertolkte het verhaal van Mary Poppins, wat zich afspeelt in Londen. En we bleven nog even in Londen, want ook het kwartet verbleef hier en wel bij Westmister Abbey. Een prachtig nummer om naar te kijken. 

 

 

De reis vervolgt zich op wintersport in de Alpen. De mini’s komen tevoorschijn op ski’s als sneeuwpoppen en lekker warm ingepakt, klaar voor de wintersport! 

 

 

Na deze koude rit zoeken we het warmere weer wat op, namelijk Griekenland, waar de sirtaki wordt gereden. Ook zoeken we de zon op in Spanje! 

 

 

Vervolgens komen er 3 landen samen, namelijk Italië, Spanje en Frankrijk. De middengroep rijdt in de vlaggen van deze landen en muziek die uit dat land komt een vrolijk nummer waarna we in Sicilië uitkomen. Dieneke gaat als een echte avonturier in de luchtballon, die ook echt omhoog gaat. Dieneke gaat op avontuur in Sicilië, waar ze bij een vulkaan uitkomt die op uitbarsten staat, vertolkt door Gwenn. 

 

 

Als laatste nummer voor de pauze eindigen we in Lapland, waar alle rijdsters als rendieren op de baan verschijnen. Het was een prachtig gezicht. Als klap op de vuurpijl kwam er ook nog een slee, getrokken door een aantal rendieren, de baan op. Een mooie afsluiter van de eerste helft van de show. 

 

  

Tijdens de pauze konden alle bezoekers genieten van een hapje en een drankje. Ook konden er lootjes gekocht worden voor de loterij, ter sponsoring van de club. Hier konden leuke prijsjes gewonnen worden. 

Na de pauze vervolgen we onze reis. Dit keer beginnen we in Afrika. De grote groep trapt af in Afrika en zij rijden een nummer van de Lion King. Een leuk en vrolijk nummer. 

 

We blijven nog even in Afrika, want de mini’s gaan op safari! Verschillende dieren komen voorbij, waaronder ook apen en zebra’s. Jinte gaat in haar Jeep op onderzoek! 

 

Ook Anne, Anne, Cloë en Anouk maken nog een reisje door Afrika met een vrolijk nummer! 

 

We reizen door naar Canada, waar de kleine groep als roodkapje op zoek gaat naar de grote boze wolf.

 

Na te zijn ontsnapt aan de wolf kunnen we gelukkig doorreizen naar China, waar we onder andere een draak tegenkomen!

 

Hierna is het de beurt aan ons cadet kwartet, zij nemen ons mee naar Mexico

 

En dan zijn we alweer beland in het laatste land: Rusland. Waar we eerst een solo van kampioen Maureen Versteeg te zien krijgen. Vervolgens komen één voor één alle groepen op de baan, eerst de senioren, vervolgens de middengroep en ook de mini’s sluiten aan om er voor de laatste keer met z’n allen een feestje van te maken!