R.C. De Oude Molen

25e editie van de KerstROLLERshow Waar was jij?

    IMG_2657 

Door Liesbeth

Bij RC De Oude Molen vieren we het jubileum van de 25ste KerstROLLERshow. Binnen de groep van trainers en vrijwilligers zijn er flink wat mensen die er toen ook waren en nu nog steeds hun steentje bijdragen. Als je rondvraagt “waar was jij?” krijg je tal van mooie herinneringen. We zullen er vast een heleboel vergeten, maar toch leuk om enkele herinneringen te delen.

 IMG_2656

Lang geleden reden de kleintjes in de winter een show, en was de grote show in de zomer, op de buitenbaan. Tot er 25 jaar geleden het idee ontstond van een KerstROLLERshow. Als je de videobeelden van die eerste Show ziet, zie je dat het al direct groots werd aangepakt. Het theater was er nog niet, maar al wel een heel groot doek op de achtergrond. Van mensen die het weten kunnen, heb ik vernomen dat er ieder jaar weer wat bijkwam. Ieder jaar weer beetje groter en nog beetje mooier. Die eerste jaren reden ze de Show in sporthal Molenbroek in Gemert. Daar zijn ze lang geweest, tot ze elf jaar geleden in sporthal D’n Ekker uitkwamen, terug in Beek en Donk.

IMG_8287

Veel was anders, veel was hetzelfde. Vooral de gezelligheid van het evenement, met de hele club in touw zijn, en iets bijzonders presenteren dat is buitengewoon.

DSCF1234    DSCF1455

 

Mooie herinneringen

Als Peter terugdenkt aan die eerste Show ziet hij zich vooral op zijn knieën liggen om dat tapijt te leggen.

Hanneke was “net” bevallen, maar ze trainde de jongste leden dus vond ze dat ze er toch moest zijn. Ze reed zelfs een stukje mee.

Annie was in het kleedhok. “voor de kleintjes hadden we een tv, met z’n allen op het kleed wachten tot het tijd was voor hun optreden.”

Andere Annie werd vaak ingezet in het ‘speedhok’.

Marcel reed mee in de show, en was toen ook al inzetbaar om tijd op te vullen. Als er wat in het decor veranderd moest worden, hield hij het publiek bezig met een of ander verhaal.

Sandra heeft in al die jaren zoveel nummers gereden dat ze absoluut niet meer weet welke nummers in die eerste show gereden werden.

Ook Natasja was een van die rijdsters van die eerste Show, en moeder Jeanne trainde, hielp met de kleding en in de kantine.

Toon was toen lid van de werkgroep. Dat waren de klussers, die alles konden maken. Ook toen was Toon de man van de EHBO.

Zo zijn er nog tal van verhalen en mooie herinneringen, zoals:

Zo moeder zo dochter

Voor drie dames is het wel heel bijzonder: eerst zelf actief rolschaatsen, dan trainer en nu ook nog moeder van. Het kan verkeren en het rolschaatsvirus blijft kriebelen voor Yvonne Westhoff, Brigitte van Schijndel en Yvonne van Zutven.

DSC_1119

Lang geleden begonnen de dames met de voorzichtige eerste kunstjes op de rolschaats. Nu zijn ze van die vaste ankers waar de club op kan bouwen. Alle drie hebben ze een succesvolle carrière op de rolschaats gemaakt en diverse titels veroverd. In de KerstROLLERshow lieten ze het publiek daarvan genieten. Solo’s, duo’s, kleine en grote groepen, toen en nu een werveling van show, dans en theater op de rolschaats. Kleine meisjes worden groot, zo ook de meisjes op de wielen. Zoals zovelen bleven Brigitte en de Yvonne’s actief binnen de club en de rolschaatssport. De kennis en ervaring overbrengen naar jonge leden, actief zijn als trainers, regisseurs, choreografen, costumière en wat al niet meer. Het toeval wil dat genoemde dames ook moeder werden van een of meerdere dochters. En deze nieuwe generatie was geheel vrij in het kiezen van een sport, maar ook zij werden door het rolschaatsvirus bevangen en draaien inmiddels al menig KerstROLLERshow mee.

Volgens Shirley Westhoff is rolschaatsen gewoon een hele leuke sport, waar je wel jong aan moet beginnen. Het is nog steeds vrij onbekend. “Omdat ons mam training gaf, kwam ik regelmatig op de rollerclub en wist al snel dat ik dat ook wilde!” Van moeder moest ze wachten tot ze 4 jaar was. Ook Julia van Zutven moest van moeder wachten en andere sporten kijken “maar dat haalde niets uit, ik wilde gewoon rolschaatsen” Beide jongedames zijn inmiddels ook al begonnen met het trainen van jongere leden. Kimberly van Schijndel zou dat ook wel willen, maar heeft zo’n volle agenda met rolschaatsen in alle disciplines dat haar de tijd daartoe ontbreekt.

DSC_1129

Moeders en dochters:

Brigitte en Kimberly

Brigitte reed zelf technisch en show, en ze geeft training in technisch en show. Bovendien maakt ze de meest waanzinnig mooie kostuums met alles erop en eraan.

Kimberly rijdt volop wedstrijden in alle disciplines: vrijrijden (Küren met sprongen en pirouetten), figuren, dansen en show.

DSC_1130

Yvonne en Shirley

Yvonne geeft vooral technisch training en is daarnaast criticaster voor de shownummers en regisseuse.

Shirley rijdt zelf Show wedstrijden, en geeft daarnaast training in dans en show.

DSC_1131

Yvonne en Julia

Yvonne geeft technisch en show training, en presenteert de KerstROLLERshow.

Julia rijdt zelf wedstrijden dans en show, en geeft daarnaast training in show en dans.

Voor iedereen bij RC De Oude Molen is het nu aftellen naar de 25e editie, met een ode aan de tijd. De laatste hand wordt gelegd aan alle kleding, attributen, decorstukken en alle onderdelen om een sporthal te veranderen in een rolschaatstheater. Tussendoor worden de herinneringen gedeeld en worden er weer vele mooie nieuwe herinneringen gemaakt

Kom ook genieten!

De voorstellingen zijn op zaterdag 12 december om 19.00 uur

en op zondag 13 december om 11.00 en 16.00 uur

Fijne voorstelling!