R.C. De Oude Molen

8 podiumplekken beginnerswedstrijd

In het weekend van 30 september en 1 oktober heeft de laatste wedstrijd van het seizoen plaatsgevonden. Dit was de beginnerswedstrijd. De rijdsters uit de klasses rolrinckel, prepupil en pupil mochten laten zien wat ze de afgelopen tijd allemaal geleerd hebben. En met succes! Ze hebben laten zien wat ze in huis hebben en dat heeft mooie resultaten opgeleverd.

Tijdens het weekend kwamen de disciplines vrijrijden en dansen aan bod. Het vrijrijden in de klasse rolrinckel is erg goed verlopen. Wiep, als jongste deelnemer, heeft een nette kür gereden. Hier en daar wat wiebelig, maar ze heeft zich goed staande gehouden. Vergeleken met een wedstrijd die een half jaar geleden plaatsvond is ze grote sprongen vooruit gegaan en dat was ook te zien! Ze behaalde hiermee een super nette 3e plaats in de klasse rolrinckel A.

Janne reed in de klasse rolrinckel B1. Maarliefst 21 deelnemers had deze klasse. Het was een erg spannende wedstrijd. Janne heeft een super mooie kür laten zien. Ze reed vol uitstraling en liet erg goede pirouetten zien. Ze heeft hiermee een 3e plaats gehaald!

Manouk reed in de klasse rolrinckel B2. Ook hier waren er 21 deelnemers. Manouk heeft een mooie kür laten zien met erg moeilijke pasjes die ze goed heeft uitgevoerd. De punten lagen allemaal erg dicht bij elkaar maar uiteindelijk heeft ze een mooie 6e plaats gehaald.

In de klasse prepupil A mochten Dieneke, Pim en Floor hun kür laten zien. Floor moest als eerste rijden, erg spannend, maar ze heeft een nette kür laten zien. Pim reed soms wat onzeker en kwam helaas ten val bij een sprong, maar vergeleken met de vorige wedstrijd reed ze al een stuk beter en is hier dus erg tevreden over. Dieneke reed een super mooie kür met veel vaart en mooie sprongen. Dieneke werd 2e, Floor 3e en Pim 8e.

Jelilly en Ilse reden in de klasse prepupil B1. Jelilly heeft een prachtige, foutloze kür gereden vol met lenige elementen en haalde hiermee een 1e plaats! Ilse vond het erg spannend en reed soms wat onzeker. Ze heeft nette sprongen laten zien. Ilse haalde een 11e plaats.

Bij de prepupillen B2 reden Isa, Daantje en Maria hun kür. Maria moest als allereerst rijden en dat vond ze erg spannend, hierdoor was het soms een beetje wiebelig, maar ze heeft een prima kür laten zien. Daantje had haar zenuwen iets beter onder bedwang en heeft een hele nette kür laten zien. Isa reed een foutloze kür en heeft hele mooie pirouetten laten zien. Isa werd 2e, Daantje 8e en Maria 10e.
Foto podium

Gwenn mocht bij het vrijrijden in de pupillen A haar kür laten zien. Ze reed voor de eerste keer in deze klasse, maar wat heeft ze het goed gedaan. Ze heeft een spetterende kür laten zien en heeft hiermee de 1e plaats gehaald!

Bij het dansen in de pupillen A zat Jelilly er niet helemaal lekker in en reed niet naar kunnen. Gwenn daarentegen liet een super mooie dans zien. Ze haalde precies evenveel punten als Sterre (Olympia). De jury kwam er maar niet uit en dus hebben deze dames een gedeelde 1e plaats gehaald! Dit komt niet vaak voor, maar ze hebben het verdiend. Jelilly werd 5e.

Ook de dames van de Pupillen B hebben prima dansen laten zien. De een net iets beter dan de ander, maar al met al zijn de dames tevreden. Laura werd 4e, Danique 7e, Daantje 8e, Eline 9e en Saar 10e.

Uitslagen Beginnerswedstrijden Kerkdriel 30 sept en 1 okt 2017

De trainers zijn tevreden en super trots op alle rijdsters! Op naar volgend seizoen.