R.C. De Oude Molen

Afscheid van een bijzonder voorzitter

 

Woensdag 19 maart gaf Frank van Asten de voorzittershamer van RC De Oude Molen over aan zijn opvolger: Wouter Verboven. Mooi moment om even stil te staan bij een bijzonder voorzitter, want dat was Frank.

Twaalf jaar geleden was de rolschaatsclub naarstig op zoek naar een geschikte voorzitter, en men vroeg Frank, of het iets voor hem was. Frank kende het rolschaatsgebeuren eigenlijk helemaal niet, maar had wel ervaring in besturen. “Ik zal het wel een tijdje proberen”, zei Frank. Dat tijdje werden elf mooie jaren vol met hoogte en dieptepunten.

“Het waren zeer bewogen jaren”, verteld Frank, “maar ik herinner me het liefst de hoogtepunten”.

Een van die hoogtepunten is toch wel het jaar 2007. Daar vierde de club het 50-jarig bestaan. De vereniging organiseerde zelf het NK-show in Helmond. Dat was een prachtig georganiseerd NK, waarbij we ook nog eens algemeen Nederlands Kampioen werden, en maar liefst in 4 categorieën de titel wisten te pakken.

Frank kende het rolschaatsen niet echt, zijn zussen hadden vroeger wel even gerolschaatst, maar verder was de hele sport voor hem toch wel een abracadabra. Maar evenals zoveel anderen was Frank al snel bevangen door het rolschaatsvirus.

Zo’n bijzonder moment, waar hij ieder jaar weer van geniet en kippenvel van krijgt is het slot van de KerstROLLERshow. Alle leden in prachtige kostuums en volop in het licht op de baan. Het publiek toont zijn enthousiasme met een groots applaus. “We hebben het weer voor elkaar, het is allemaal gelukt”.

De club heeft veel vrijwilligers. Zonder die vrijwilligers was het allemaal niet mogelijk. Voor Frank was het altijd belangrijk om te proberen “de juiste mensen op de juiste plaats te hebben”. De vrijwilligers tevreden en gemotiveerd houden, is altijd een belangrijk doel voor hem geweest. Mensen die veel met hem samen hebben gewerkt beamen dit ook, zoals Paul het verwoord: “Frank had het liefst dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt”. Hij werkte het liefst in harmonie. Met zijn vuist op tafel slaan, zoals hij dat noemde, deed hij alleen als het echt niet anders kon.

Als je Frank vraagt waar hij vooral trots op is van de afgelopen 11 jaren, passeren diverse hoogtepunten de revue. Maar hij zegt er steeds bij: “Ik heb het niet alleen gedaan! Vergeet dat niet!”

En dat is eigenlijk Frank ten voeten uit. Hij hoeft niet zo nodig op de voorgrond, hij staat liever achteraan, en duwt de kar.

Frank was een bijzonder voorzitter, en neemt gelukkig geen echt afscheid van RC De Oude Molen. Hij blijft actief in enkele commissies, zoals de sponsorcommissie die zijn kennis en ervaring goed kan gebruiken. En natuurlijk blijft hij altijd een speciaal plekje binnen de club hebben, wat is verwoord in een ere-lidmaatschap.

 

Frank bedankt!