R.C. De Oude Molen

Bijna klaar voor het Nederlands Kampioenschap Show

10622913_837241866333233_1706307757273875648_n

Zaterdag 7 februari wordt in het Topsportcentrum van Almere het Nederlands Kampioenschap Showrijden gereden. Met 8 nummers gaat RC De Oude Molen aan deze wedstrijd deelnemen. Het zal vrijwel zeker een spannende dag worden. De NK-equipe en de supporters van RC De Oude Molen zijn er bijna helemaal klaar voor.
DSC_0182
Tijdschema en Inrijtijd +loting NKShow Almere 2015 (6)

Tijdens de KerstROLLERshow werden de acts gepresenteerd en bovendien zeer kritisch bekeken.

Trainsters, rijdsters en begeleiders zijn hierna druk in de weer geweest om de alles te cleanen, nog een laatste training en een teambuilding voor het hele team. Laatste extra glitters en elementen op de kleding. Alles inpakken, goed checken, niets vergeten. En dan: Almere… we komen er aan!

 

RC De Oude Molen gaat in 5 categorieën, met 8 nummers de strijd aan met de rest van Nederland. In het topsportcentrum ligt een parketvloer en alle 7 deelnemende verenigingen krijgen in de ochtend een korte tijd om de baan te verkennen en alle nummers een keer te oefenen. De training van het team van RC De Oude Molen is van 11.30 tot 12.20 uur. Daarna is het wachten op de opening.

Om 13.30 uur is de officiële opening, en om 14.00 uur barst de wedstrijd los:

 

Wedstrijd Kleine Groepen

Hier rijden groepen met maximaal 12 rijdsters, met een minimum leeftijd van 12 jaar (meestal ouder). Voorgaande jaren was het niveau in deze groep erg hoog. Publiek en jury kunnen direct gaan genieten. Want ook al is het een wedstrijd, het is erg mooi om te zien wat voor bijzondere thema’s de verenigingen oppikken en rolschaatsend tot leven brengen. Hier rijden 7 teams in mee.

Het team van RC De Oude Molen rijdt Art of Painting!

IMG_8092

Rijdsters: Birgit van Berlo, Ingrid Biemans, Nicol van den Broek, Irene van den Eijnde, Djailey Habraken, Dylona van Kaathoven, Janne van Lieshout, Imke Vries, Esmee Wernsen, Shirley Westhoff en Lianne Wijgergangs.

Reserve: Claudia Kantelberg en Julia van Zutven.

Trainers: Yvonne van Zutven, Ilona Teunissen, Marcel Wijgergangs.

 

Wedstrijd Jeugdteams

In deze poule rijden 10 teams. Op het wedstrijdschema is te zien dat diverse verenigingen hier 2 teams hebben. Jeugdteam 1 en 2. De jeugdteams 1 mogen evt. met het EK meedoen en de Jeugdteams 2 alleen het NK i.v.m. de leeftijd.

De maximale leeftijd van deelnemers is hier 16 jaar. Voor de nr. 2-teams is er geen minimum leeftijd. Dit geeft verenigingen de kans om ook jonge rolschaatsers de ervaring en het plezier van Showwedstrijden te geven. Voor teams die strijden voor deelname aan EK-Show, is de minimale leeftijd 12 jaar. Deze categorie rijden 6 groepen de wedstrijd.

Jeugdteam 2 van RC De Oude Molen rijdt Miljoenenjacht!
IMG_8063

Rijdsters: Josseline Blank, Jill Donkers, Nakeysha Habraken, Luna Hurkmans, Min Hee Jansen, Elisabeth Janssen, Anne van Melis, Carmen Raaijmakers, Lana Raaymakers, Lana Vogels, Pleun Willems, Daan Romonesco.

Reserve: Danique de Groot en Anouk van de Akker.

Trainers: Maud van Neerven en Sandra Gordijn

 

Jeugdteam 1 rijdt Birds of Paradise!
AlbumImage9603_590613

Rijdsters: Djailey Habraken, Claudia Kantelberg, Lisanne Kanters, Michelle de Koning, Janne van Lieshout, Floortje van Oss, Kimberly van Schijndel, Lianne Wijgergangs en Julia van Zutven.

Reserve: Chloë Donkers.

Trainers: Ilona Teunissen en Marlou van de Walle.

 

Wedstrijd Kwartetten

In deze wedstrijd rijden 8 viertallen. Leeftijd van minimaal 12 jaar. Ook deze groep is onderverdeeld in kwartet 1 en kwartet 2. Omdat we dit jaar over voldoende rijdsters beschikken is besloten om 2 kwartetten te maken. Er mag, alleen bij goede prestatie, toch maar 1 team uitgezonden worden naar het EK.

Het kwartet 1 van RC De Oude Molen rijdt The Essence of Baby Jane!
IMG_7659

Rijdsters: Shirley Westhoff, Birgit van Berlo, Esmee Wernsen en Irene van den Eijnde.

Reserve: Imke Vries.

Trainers: Yvonne van Zutven, en Marcus Deen.

Het kwartet 2 van RC de Oude Molen rijdt The Godfather!
IMG_8713

Rijdsters: Dylona van Kaathoven, Ingrid Biemans, Imke Vries en Marlou van de Walle.

Trainster: Marlou van de Walle.

 

Wedstrijd Formatie

Het formatie rijden is het in een groep uitvoeren van passen in patronen op muziek. Men maakt gebruik van verschillende armgrepen. Formatie rijden doe je in een groep. Bij het formatie rijden is het doen van sprongen of liften verboden. Tijdens het nummer wordt er in de muziek van ritme gewisseld. Het is duidelijk dat ook hier het artistieke deel belangrijk is. Het uitvoeren van passen en patronen op de muziek moet weer als eenheid gebeuren.

Het formatie rijden is lange tijd niet aanwezig geweest tijdens het NK, dit jaar doen er 2 teams mee.

 

Het team van RC De Oude Molen rijdt Speed!
IMG_7920

Rijdsters: Birgit van Berlo, Ingrid Biemans, Nicol van den Broek, Irene van den Eijnde, Djailey Habraken, Dylona van Kaathoven, Lisanne Kanters, Janne van Lieshout, Imke Vries, Esmee Wernsen, Shirley Westhoff, Lianne Wijgergangs, Claudia Kantelberg, Julia van Zutven, Chloë Donkers, Michelle de Koning, Floortje van Oss, Kimberly van Schijndel en Nakeysha Habraken.

Trainer: Marcel Wijgergangs.

 

Pauze (volgens planning van 17.15 tot 18.00 uur).

 

Wedstrijd Jeugd Kwartetten

Hier rijden jonge rijdsters van max 16 jaar, in viertallen. Ook deze groep is onderverdeeld in kwartet 1 en kwartet 2. Net als bij het jeugdteam gelden ook hier de minimale leeftijd van 12 jaar voor deelname aan het EK.   In deze wedstrijd komen 9 teams uit.

Het Jeugd Kwartet 1 van RC De Oude Molen rijdt Yellow Cab!
SONY DSC

Rijdsters: Janne van Lieshout, Lianne Wijgergangs, Djailey Habraken, Floortje

Reserve: Kimberley van Schijndel.

Trainers: Sandra Gordijn en Femke van Rosmalen.

Het Jeugd Kwartet 2 van RC De Oude Molen rijdt After Closing Time!
IMG_8446

Rijdsters: Kimberly van Schijndel, Nakeysha Habraken, Michelle de Koning en Chloë Donkers.

Reserve: Jill Donkers.

Trainers: Birgit van Berlo, Irene van den Eijnde en Shirley Westhoff.

Hierna zit de wedstrijd erop voor onze club. Maar ze gaan nog door met de wedstrijd Grote Groepen. Dat is ook altijd erg mooi om te bekijken en mee te denken wie het mooiste rolschaatsen laat zien.

De jury bekijkt alle nummers zeer kritisch en voorziet het van een score. Met de A-waardering scoren ze de technische inhoud van de act. Met de B-waardering scoren ze de artistieke impressie. Het totaal van de scores, bepaalt de uitslag van de wedstrijd.

Circa 20.00 uur volgt de prijsuitreiking en de afsluiting van dit toernooi.

DSC_0193

Rijdsters, trainers en supporters heel veel succes en plezier!