R.C. De Oude Molen

Birgit van Berlo Nederlands Kampioen Figuren Jeugd

  DSC05075     

Vrijdag 27 t/m zondag 29 juni werd het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden en Roldansen gereden in Zaandam. Het waren drie dagen vol spannende wedstrijden. In de klasse Jeugd pakte Birgit van Berlo de titel Nederlands Kampioen op de Figuren. In de klasse Senioren pakte Marloes Kluijtmans het zilver met het Vrijrijden.

 

Vrijdagavond werden wedstrijden Figuren gereden, eerst door de Cadetten en Junioren. Daarna verschenen 8 dames Jeugd aan de start, die allen gingen voor de titel. Ze maakten er een enorme spannende wedstrijd van.
DSC05069

Birgit moest het spits afbijten en reed het eerste Figuur wending voorwaarts binnenwaarts. Ze reed het Figuur netjes maar wist zelf ook dat ze het beter kan. Gelukkig had de concurrentie ook last van NK-zenuwen en bleek Birgit op dit Figuur de 2de plaats te hebben veroverd. Met het tweede Figuur slangenboog tegendrie voorwaarts buitenwaarts pakte Birgit weer de 2de plek. Met de Lus achterwaarts binnenwaarts plaatste Birgit zich als derde. Inmiddels bleek dat het enorm schommelde in de plaatsingen van de 8 deelnemende dames. Alleen Birgit en Yessie (van rv Olympia) hadden zich op alle drie de figuren in de top 3 weten te plaatsen. Het laatste Figuur zou alles bepalend worden. De achterwaarts slangenboog dubbeldrie. Birgit reed dit Figuur werkelijk fantastisch en werd beloond met mooie punten die haar concurrenten niet konden evenaren. Met deze 1e plaats op het laatste Figuur stelde ze de titel veilig. Jaren van hard trainen werden beloond met een prachtige titel: Nederlands Kampioen Figuren Jeugd.

Trainster Yvonne Westhoff en Birgit genoten van de behaalde titel samen met Yvonne van Zutven, Shirley Westhoff en Marloes Kluijtmans die speciaal voor Birgit de lange rit naar Zaandam hadden gemaakt. (En Liesbeth, de moeder van Birgit was er natuurlijk ook bij).

DSC05071

Zaterdag heel vroeg in de ochtend werd de wedstrijd Figuren Aspiranten gereden. Michelle de Koning reed een nette Figuurwedstrijd. Haar Lus ging prima, daarmee behaalde ze zelfs de derde plek. In de klasse Aspiranten is de concurrentie eveneens enorm. Met haar

IMG_2312
Figuren behaalde Michelle uiteindelijk een mooie 6de plaats.

In deze wedstrijd misten we helaas Kimberly van Schijndel. In de aanloop naar dit NKK is Kimberly verkeerd gevallen tijdens een training en brak ze haar arm. Ontzettend balen voor Kimberly, want het hele jaar werk je in de trainingen toe naar het Nederlands Kampioenschap. Dan wil je op je sterkst zijn en laten zien wat je kan. Helaas voor Kimberly moest ze het dit jaar van de zijlijn beleven, met haar arm in het gips. Beterschap Kimberly! Volgend jaar ben je er weer, en ga je knallen!

De zaterdag was verder gevuld met wedstrijden dansen en Figuren voor de Senioren. Aan het eind van de middag werd het Kampioenschap eindelijk een keer geopend. Daarna werden de korte Küren gereden.

IMG_2550

Marloes Kluijtmans reed een mooie korte Kür bij de Senioren. Ze maakte een valletje bij de Flip, heel raar, want die sprong heeft ze supermakkelijk. Het zullen toch wel de NK-zenuwen geweest zijn. Marloes was niet helemaal tevreden over haar korte Kür, maar ze had zich wel mooi als 2de geplaatst. Een prima uitgangspositie voor de volgende dag.

IMG_2446

Zondag stonden de vrije Lange Küren op het programma en de vrije Dansen. Ondanks de flinke afstand naar Zaandam was er toch een mooi groepje supporters van RC De Oude Molen te vinden op de tribune: Anne en Melanie van Melis, Kimberly en Brigitte van Schijndel, Yvonne van Zutven, Birgit van Berlo en natuurlijk ook Sandy, de moeder van Michelle.
IMG_2377    IMG_2344

Gesteund door haar trainers Yvonne Westhoff, Natasja Ermers en Shirley Westhoff reed Michelle een nette lange Kür bij de Aspiranten en behaalde daarmee de 7de plaats.

 

Bij de Senioren reed Marloes Kluitmans een prima Lange Kür. Ondanks een valletje waren alle goede onderdelen prima voor een mooie score waarmee ze ruim uitkwam boven bijna al haar concurrenten. De zilveren plak ging naar Marloes. Een mooie welverdiende tweede plaats voor Marloes Kluitmans Senioren Vrijrijden.

IMG_2571

Het einde van een mooi toernooi werd gevierd met alle deelnemers op de baan. Er was fel gestreden en alle titels waren verdeeld. Nu werd het nog spannend of de Bond de selecties voor de Internationale wedstrijden al bekend zou maken. Gelukkig werd de spanning er bij iedereen snel afgehaald, want de NRBB had dit jaar direct alle selecties.

Een grote groep Kunstrolschaatsers mag de komende tijd, en dus ook de zomervakantie, flink door gaan trainen. In het najaar zijn er diverse Internationale wedstrijden Kunstrolschaatsen, zoals EK’s en het WK, de Europacup, de Interland en danswedstrijden. Voor al deze wedstrijden heeft Nederland geselecteerden. Twee van die geselecteerden komen uit de stal van RC De Oude Molen, te weten:

IMG_2595

Birgit van Berlo voor het Europees Kampioenschap Cadet/Jeugd in Slovenië (Dames Jeugd Figuren)

Marloes Kluijtmans voor de Interland in Nederland (Senioren Dames Vrijrijden)

 IMG_2636

NB: Geselecteerden voor de Internationale wedstrijden mogen aan die wedstrijd(en) deelnemen, het is geen verplichting. Ieder voor zich bekijkt of het binnen de mogelijkheden ligt qua tijd, trainingsmogelijkheden en natuurlijk ook het financiële plaatje. Als men besluit te gaan, is hij/zij, eventueel met eigen trainer, lid van het Nederlands team wat naar die wedstrijd gaat, onder leiding van de NRBB en de Bondstrainer.

IMG_2590

Allemaal proficiat met de mooie resultaten en de selectie’s. Met een grote dank aan alle trainers die jullie geholpen hebben dit mooie resultaat te behalen!