R.C. De Oude Molen

Bondstraining show in Amsterdam zondag 15 november 2015

 

DSC_0916

De Rolschaatsbond had voor de verenigingen die deelnemen aan het NK Showrijden een trainingsdag georganiseerd in Amsterdam. Al om 6.00 uur ’s morgens moest iedereen verzamelen bij de Rollerhal. We vertrokken om 6.15 uur naar Amsterdam. Het was donker, nat en erg winderig! Om 8.00 uur hadden we een hal waar we met een aantal wedstrijd groepen op een grote baan konden trainen. Jeugdkwartet 1, kwartet 1 en 2 , jeugdteam 1 en kleine groep trainden om beurten de eerste twee uur.

Van 10.00 uur tot 12.00 uur hadden we met de grote groep in een andere hal een training met Patrick Kiens. De grote groep reed eerst het nummer. Patrick keek hiernaar en ging toen in overleg met de trainsters wat ze gingen doen vandaag. Het nummer zat al redelijk goed in elkaar, maar er mocht meer emotie in. Besloten werd om hieraan de komende twee uur te gaan werken. Er werd een soort workshop gehouden. Hierin werd geprobeerd om de rijdsters uit te leggen en te laten ervaren hoe je emoties over kunt brengen zowel in gezichtsuitdrukking als in houding. Er moest op elkaar geoefend worden, dat gaf natuurlijk soms wel erg lachwekkende situaties, maar meestal werd er heel serieus aan gewerkt.
DSC_0915    DSC_0918

Iedereen heeft veel geleerd van deze training en de rijdsters kunnen zich nu beter inleven in het nummer. Ze gaan deze oefeningen ook toepassen bij de andere shownummers.

Wij bedanken de bond en Patrick voor deze zeer leerzame ochtend.

We hadden een leuke teambuilding gepland in Amsterdam, maar vanwege het slechte weer is deze niet doorgegaan. Wel hadden we een echte kofferbak lunch. Yvonne en Marion smeerde broodjes vanuit de kofferbak van de auto en iedereen kon zijn keuze aangeven. Wit of bruin, met of zonder boter, vlees of kaas en hagelslag of pindakaas. Nog wat te drinken erbij en maar weer naar binnen want het begon nu toch wel stevig te regenen.

Binnen hebben we nog wat groepsfoto’s gemaakt en toen besloten om op de terugreis maar even een ijsje bij de Mac te gaan eten. Al met al toch een leuke en leerzame dag geweest.

DSC_1066