R.C. De Oude Molen

clubkampioenschappen RC de Oude Molen

Zondag 2 september vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen bij RC de Oude Molen plaats. Op de zonovergoten buitenbaan hebben ongeveer 50 leden hun kür laten zien. Het was een gezellige dag met heel veel mooie küren.

 

De dag begon om 10.00 uur met de prepupillen. Deze meiden hebben al een aantal wedstrijden gereden, maar ze vonden het nog steeds erg spannend. Ook de wedstrijd was spannend, want de punten lagen erg dicht bij elkaar.

1e Ella Weekamp

2e Manouk vd Biggelaar

3e Minthe Schmeits

4e Wiep vd Kam

5e Marit van Bakel

6e Brechje Sleegers

7e Kiki Kemps

8e Demi Slegers

Hierna kwamen de al iets meer ervaren rijdsters, de espoirs. De rijdsters in deze klasse zijn erg aan elkaar gewaagd. Ze springen allemaal dezelfde sprongen, dus ging het erom wie de minste foutjes maakte. Ze hebben allemaal een erg nette kür gereden.

1e Anne vd Aa

2e Naïla Raaijmakers

3e Laura van Zelst

4e Anouk Verbugt

Bij de rolrinckels reden Meike Meeusen en Noor vd Loo. Zij rijden nog maar kort wedstrijden, dus voor hen was het erg spannend. Ze hebben allebei een hele nette kür gereden en hebben laten zien wat ze kunnen.

1e Meike Meeusen

2e Noor vd Loo

Als laatste categorie voor de pauze waren de supermini’s. Dieneke van Dommelen reed helaas alleen in deze categorie, omdat er door blessures een aantal rijdsters zijn uitgevallen. Dieneke heeft wel een mooie kür gereden, waarmee ze dus de 1e plaats heeft gehaald.

Hierna volgde een gezamenlijke lunch waarbij alle rijdsters konden genieten van een broodje knakworst en waar iedereen fijn kon gaan spelen of kletsen. Even niet aan de spanning van de wedstrijd denken. Iedereen had erg veel lol met elkaar.

 

Na de pauze ging de wedstrijd verder met de pupillen. Ook hier was het een spannende wedstrijd. De rijdsters hebben allemaal laten zien wat ze kunnen, de een wat stabieler en zekerder dan de ander.

1e Jelilly Meinhardt

2e Maria Zdziech

3e Jill Gloudemans

4e Pim van Berlo

5e Juul Ova

6e Janne Kantelberg

7e Elize vd Meulengraaf

 

 

De wedstrijd vervolgde met een aantal dansers. Zij doen niet meer vrijrijden, maar alleen maar dansen. Daarom mochten zij deze wedstrijd hun vrije dans laten zien. Zo kon het publiek ook zien wat het dansen inhoudt. Ze hebben alle drie een prima dans laten zien.

1e Jill Donkers

2e Danique de Groot

3e Pleun Willems

Bij de mini’s reden 7 rijdsters. De één reed iets beter dan de ander, maar al met al hebben ze allemaal een prima kür gereden. Hier en daar wat kleine foutjes, maar ze mogen zeker tevreden zijn met wat ze hebben laten zien

1e Gwenn Gilsing

2e Saar Willems

3e Anne van Melis          

4e Laura Jacobs

5e Eline Verboven

6e Isa Smits

7e Danique Gilsing

Hierna volgden de starters. Zij schaatsen nog erg kort en hebben nog nooit een wedstrijd gereden. Het was voor hen dus extra spannend. Zij mochten hier een kürtje rijden met de kunstjes die zij de afgelopen tijd al hebben geleerd en volgend jaar zullen zij ook wedstrijden gaan rijden.

1e Jynte Langeveld

2e Lotte van Zutphen

3e Noralin Schmeits

4e Jana Lesi

5e Kiki van Zutphen

6e Linde Meeusen

7e Anne-lynn vd Wijdeven

Hierna volgden de oudste rijdsters van de dag, de senioren/jeugd/nationale klasse. Zij rijden normaal in verschillende klasses, maar waren bij deze wedstrijd bij elkaar gevoegd. Ze hebben allemaal een prima kür gereden op hun eigen niveau.

1e Marloes Kluijtmans

2e Chloë Donkers

3e Michelle de Koning

4e Kimberly van Schijndel

5e Ingrid Biemans

Als laatste deze dag mochten de twee allernieuwste leden, die nog maar net schaatsen, een paar kunstjes laten zien. Emma Verhofstadt en Dagoda vd Sande schaatsen nog maar een paar weken maar mochten voor het publiek een demonstratie geven wat ze al hebben geleerd deze weken. Dit was dan ook het einde van een zeer geslaagde dag.

 

Wij willen alle vrijwilligers bedanken die deze dag tot een succes hebben gemaakt!

 

klik hier voor de uitslag van de clubkampioenschappen 2018