R.C. De Oude Molen

Danswedstrijd in Zaandam op 9 en 10 april 2016 uitslag.

DSC_0394

Dit weekend was de allereerste Roldans wedstrijd van het seizoen!

Zaterdag beten Laura en Naila de spits af. Al heel vroeg in de ochtend vertrokken Naïla, Laura, hun ouders en Shirley naar Zaandam. Daar moesten ze om 7.00 uur melden, waarna er ingereden kon worden om 7.30 uur. Ze vonden het allebei reuze spannend.
DSC_0387

Bij de super-mini’s hebben Laura en Naila hun wedstrijd gereden. Ze hebben heel netjes hun dans uitgevoerd. Soms was het lastig om op de telling te blijven maar ze hebben zichzelf herpakt. Shirley was heel tevreden over de prestaties. Het is tenslotte de eerste keer dat ze mee doen met een Danswedstrijd!

Naïla Raaijmakers werd 6e en Laura Jacobs behaalde een 14e plaats, Proficiat meiden, goed gedaan!

IMG-20160410-WA0010

Zondag moest er weer erg vroeg vertrokken worden, de wekker ging bij sommige al om 4.15 uur.
DSC_0226  DSC_0234

De cadetten moesten melden om 7.00 uur, dus vertrokken Julia, Kimberly, Chloë en Shirley rond 5.00 vanuit Beek en Donk naar Zaandam. Om 7.30 uur konden de eerste inrijden, waarna de wedstrijd kon beginnen. In de cadetten A reden Chloë en Kimberly als 3e en 5e hun foxtrot. Door de zenuwen reden ze deze helaas niet naar kunnen. In de cadetten B reed Julia een hele nette foxtrot. Na de   foxtrot was het tijd voor de tango. Hier herpakte Kimberly en Chloë zich weer en Julia bleef stabiel.
DSC_0163  DSC_0297
Na de cadetten was het aan Janne. Zij reed in de klasse jeugd. Ook voor Janne was het spannend om voor de eerst keer een roldanswedstrijd in de A te rijden. Haar waltz was daarom wat onstabiel, maar gelukkig liet Janne vervolgens een passievolle tango zien. Na de verplichte dansen was het tijd voor de vrije dansen. Kimberly swingde over de baan met haar vrije dans waarna Chloë juist een hele serieuze vrije dans neerzette. Julia kwam wederom sterk voor de dag met haar vrije dans en straalde op de vloer. Als laatste was Janne aan de beurt met haar vrije dans. Het inrijden ging goed, wat uitpakte met een schitterende dans. Over het algemeen zijn we allemaal heel tevreden over onze prestaties bij de eerste roldans wedstrijd. We hebben weer veel geleerd dit weekend en we hebben genoten van de andere dansers. We gaan weer hard trainen om onze prestaties te verbeteren bij de tweede selectiewedstrijd.
DSC_0405    DSC_0403

De uitslag:

Bij de Cadetten A en B behaalde Julia van Zutven een 9e, Kimberly van Schijndel een 13e en Chloë Donkers een 15e plaats.

Bij de Jeugd behaalde Janne van Lieshout een 7e plaats.

Proficiat allemaal.

 

Meestal gaan we na afloop lekker naar de Mac. Deze keer besloten we het eens gezond te houden en een lekkere salade te eten, het moet niet gekker worden! Maar om de Mac helemaal voorbij te rijden lukte toch niet helemaal. We sloten deze leuke dag af met een ijsje, toch bij de Mac. en toen werd het spannend! Net toen we wilde gaan kwam er veel politie en moesten we de Mac verlaten. Later bleek dat er iemand met een nep geweer binnen was en werd de hele Mac ontruimd. Een spannend einde van deze hele lange dag