R.C. De Oude Molen

De 100ste SkateSwing staat in het teken van HALLOWEEN!

dsc_0016
Deze maand vindt de 100ste editie plaats van de Skateswing; de rollerdisco voor de Laarbeekse jeugd en inmiddels die uit verre omstreken. Al ruim 10.000 duizend kinderen hebben onze SkateSwing bezocht!
Stralende gezichten en kinderen die volop in actie zijn en veel plezier maken met hun vrienden en vriendinnen, een gezellige drukte in de kantine. Dat krijg je te zien als je binnenloopt bij de SkateSwing van RC De Oude Molen in Beek en Donk. Zaterdag 29 oktober viert de crew vrijwilligers de 100ste rollerdisco, met een knaleditie!
dsc_0025

Marcel Wijgergangs en Marcel van de Laar bedachten 12 jaar geleden de allereerste versie van de SkateSwing. Het skaten en skeeleren was in die tijd razend populair, en de twee heren vonden dat rolschaatsvereniging De Oude Molen ook een skate-tak moest hebben. De skatelessen die ze organiseerden werden druk bezocht. Iedereen wilde graag goed de techniek van het rijden, remmen én vallen leren voor men de straat op durfde. Marcel en Marcel wilden ook een stuk ontspanning aanbieden en zo werd het idee van een Rollerdisco geboren met de pakkende naam: SkateSwing!
In oktober 2004 werd de eerste avond georganiseerd. Enorm druk was het nog niet, maar de club zag de mogelijkheden van zo’n gezellige actieve avond. Al snel groeide de groep bezoekers en steeds meer kinderen wisten de weg naar de SkateSwing te vinden. Een gouden vondst was de Sk8Card (een entreekaart inclusief 4 x een versnapering) .
In de afgelopen 12 jaar is de SkateSwing uitgegroeid tot een begrip onder de jeugd van Laarbeek en wijde omgeving. Er zijn ontelbare kinderfeestjes gevierd en ook buurtverenigingen en sportclubs zijn veel geziene gasten. De aankleding, indeling en bezetting van de disco is een grote uitnodiging voor de jeugd om volop te genieten op de wielen, en bovendien zijn er allerlei plekjes om even bij te kletsen en veel lol te maken. Er zijn volwassenen op de baan om erop toe te zien dat alles goed gaat, en om de jeugd te helpen over de springschans te gaan of speciale moves te maken.
Met ruim 100 gasten per avond kunnen we dus stellen dat inmiddels meer dan 10.000 kinderen hebben genoten van dit unieke evenement!
Vanaf het eerste uur is er een vaste groep vrijwilligers betrokken bij de SkateSwing.
’s Middags verbouwen ze de rollerhal tot super-disco. Prachtige decordoeken, een discotheek, disco- en laserlichten, moving-heads , een loungebank en springschans maken er een fantastisch geheel van.
Deze jubileumeditie staat in het teken van Halloween. Voor alle gasten is er deze avond iets extra’s! Voor de kinderen houden we dit nog even een verrassing en voor de ouders die meedoen of genieten in de kantine zullen we zorgen voor lekkere versnaperingen.

14711205_1085981454803302_6420745387028180943_o
Er is een schminkhoek voor wie wil, gratis heksenprut te verkrijgen bij een van onze sprookjesfiguren en voor degene die zich graag binnen het thema willen verkleden zijn er mooie prijzen te verdienen.
Speciale gast is deze avond onze burgemeester Dhr. Frank van der Meijden. Hij heeft rond 19.30 uur voor alle aanwezigen een leuke verrassing!
De SkateSwing is te vinden in onze Rollerhal aan de Lage Heesweg 1 in Beek en Donk.
De avond begint om 19.00 uur, en is om 21.30 uur afgelopen. Breng wel zelf je skates of rolschaatsen mee want die zijn niet te huur. Wil je vanwege de verwachte drukte zeker zijn van toegangskaarten dan kun je reserveren via de website www.rcdepudemolen.nl