R.C. De Oude Molen

De Oude Molen draaide gesmeerd

Na afloop van een heerlijk verenigingsweekend met de jaarlijkse RollerShow, kunnen we wel stellen dat alle wieken van De Oude Molen zeer gesmeerd draaiden.

 

Donderdagochtend 12 december nam de club de intrek in sporthal D’n Ekker. Alle wieken van de club die tevoren al vele toeren gedraaid hadden, gingen nu in versnelling. Met man en macht werd een prachtig theater gebouwd, en kon zaterdag het Showgeweld losbarsten. Het was erg spannend in een nieuwe sporthal, of het allemaal wel zou gaan lukken. Maar de ervaring binnen de club is dermate groot, dat ieder probleem snel werd opgelost.

Alle rolschaatssters, van klein tot groot reden drie maal een wervelende Show voor een volle tribune. Het publiek genoot van alle elementen van de Show. Menig toeschouwer verzuchte dat het zo ontzettend professioneel was, en men verbaasde zich over alle details die tot in de puntjes waren uitgewerkt. “Zelfs alle haren van de dames zitten precies hetzelfde, en al die toefjes, en prachtige kleding, het is echt grandioos” vertelde menig gast van de voorstelling.

   

In de kleedruimtes was het soms vol, druk en hectisch. Maar ook relaxed en gezellig. Tijdens de generale was het nog heel erg zoeken of alles wel klopte, en of het wel doorliep. Maar tijdens de drie shows klopte het allemaal en liep de Show prima door. Ook enkele technische mankementen werden creatief opgelost.

   

De wieken van de catering draaiden ook op volle toeren, volop koffie en thee, broodjes en natuurlijk alle warme maaltijden. Donderdag en vrijdag voor de bouwers van het theater. En zaterdag en zondag voor het hele korps van vrijwilligers, rijdsters, zangeres en het slagwerkensemble.

Kortom alles draaide gesmeerd, van de wielen op de baan tot het laatste lotje van de loterij. Van het licht en geluid, de decorwisselingen en de jassen in de garderobe. En al die kleine en grote dingen die tezamen een formidabele Show neerzetten.

 

Nadat het laatste applaus had geklonken werd er met vereende krachten gewerkt om de sporthal waar tevoorschijn te toveren. Alle materialen weer terug naar de eigen rollerhal. En na dagen van hard zwoegen is het heerlijk uitzakken op de maandagavond in de kantine met alle vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt.

 

Ook een verdrietige noot bij de allerlaatste voorstelling. Voor een aantal leden was dit waarschijnlijk de laatste Show die ze actief bij de club op de baan gereden hebben. Maud, Ilona en Marlou blijven gelukkig bij de club actief als trainer van de jongere talenten. Marloes zegt ons helaas vaarwel vanwege haar verhuizing. Er zijn nog een paar rijdsters aan het twijfelen, en iedereen hoopt dat het voor de club een positief resultaat geeft en dat ze fijn blijven schaatsen bij RC De Oude Molen.

 

Ook voorzitter Frank kondigde zijn op handen zijnde vertrek aan. Frank wil het voorzitter stokje graag overdragen aan de volgende. Meer nieuws daarover vernemen we bij de ledenvergadering.

Een uitgebreid (foto)verslag van de Show is zeer binnenkort te zien op deze site. Op de site van de Mooilaarbeekkrant is al een uitgebreide fotoreportage te zien, met heel veel prachtige foto’s!