R.C. De Oude Molen

Generale KerstROLLERshow verliep op rolletjes

Zondag 11 december was het een enorme drukte rondom de rollerhal van RC De Oude Molen. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat was het generale repetitie. Op de rolschaatsbaan verliep alles op rolletjes, maar ondertussen rolde er nog veel meer bij RC De Oude Molen. Buiten werd geknutseld met takken, in het kledingatelier liepen de naaimachines en strasstangen op volle toeren, in de kantine werden bloemen tevoorschijn getoverd en in de knutselruimte werden de laatste decorstukken geperfectioneerd.
dsc_0095
De laatste zondag voor de KerstROLLERshow kan wel een traditie genoemd worden. De jongste leden beginnen deze dag met het oefenen van hun shownummers. Het spektakel van de dag is altijd het slotnummer oefenen. Iedere groep heeft zijn deel al wel vaker apart geoefend, maar nu pas komen de mini’s, junioren en senioren bij elkaar. De baan staat vol met alle rijdsters en trainers, die in deze chaos een beetje orde proberen te brengen. Maar toch ontstaat hier iets geweldigs uit, veel vaker komt het niet voor dat alle rolschaatssters van RC De Oude Molen tegelijk op de baan staan. Terwijl de jongste leden vol bewondering kijken naar de oudste leden, die toch wel net iets harder rijden en moeilijkere passen maken, kijken de oudste leden terug naar al die vorige kerstshows die ze gereden hebben.

‘The 4 Seasons’

De inspiratie voor de 26e editie van de KerstROLLERshow komt uit het prachtige klassieke stuk van Antonio Vivaldi: de vier jaargetijden ofwel le quatrro stagioni. Tijdens de KerstROLLERshow wordt er aan dit klassieke stuk een moderne draai gegeven en passeert klassieke, moderne, vrolijke, imponerende en bekende muziek de revue. Elk seizoen heeft zijn eigen typische karakter, die iedereen bekend in de oren zal klinken. In de lente de voorjaarsschoonmaak, in de zomer genieten van de zon aan het strand, in de herfst een wandeling door het bos maken met vele soorten paddenstoelen en in de winter begint de kerst voor vele mensen met een bezoekje aan de KerstROLLERshow. RC De Oude Molen vertolkt dit op rolschaatsen, in grandioze kostuums vol met glitters, lichtjes en verrassingen. Decors, attributen, theater, licht en muziek maken er een compleet rolschaatsspektakel van. Ook zo benieuwd wat ze verder nog bedacht en gecreëerd hebben? Er zijn nog enkele kaartjes te koop voor de shows van dit weekend 17 en 18 december! Dus haast u naar een van de voorverkoopadressen of bestel nog kaartjes via de site. De show is op 17 december om 19:00 uur en op 18 december om 11:00 en om 16:00 uur.