R.C. De Oude Molen

Geslaagd Nederlands Kampioenschap show 2018


Afgelopen weekend was het zover, het Nederlands Kampioenschap showrijden op rolschaatsen vond plaats in de Topspothal in Almere. ’s Ochtends vroeg vertrok de hele NK equipe met de bus. Vol goede moed trokken 35 rijdsters en hun begeleiders ten strijde tegen 6 andere clubs.

De training begon om 11:50 en verliep vlekkenloos. Hierna kon iedereen zich klaarmaken voor de opening. Alle teams kwamen de baan op, de wedstrijd kon beginnnen!

De eerste wedstrijd van de dag waren de kleine groepen. Het team van RC De Oude Molen reed het nummer ‘The Toy Soldier’. Speelgoedsoldaten die tot leven komen wanneer de winkel sluit, het was een strak nummer en heel goed uitgevoerd. Dit werd beloond met een derde plaats!

Hierna was het de beurt aan de jeugdgroepen, waar twee teams van RC De Oude Molen aan deelnamen. Het eerste team reed het nummer ‘Join the Circusschool’. Een vrolijk en komisch nummer, met alle aspecten van het circus in zich was iets om trots op te zijn. Dit werd dan ook beloond met een tweede plaats!

Het tweede team, met wat jongere rijdsters, reed het nummer ‘The Firefighters Adventure’. Zij eindigde op de zevende plaats.

De volgende wedstrijd waren de groot kwartetten. Marloes, Janne, Djailey en Lianne reden het nummer ‘Feathers in the Wind’. Een sierlijk nummer, netjes uitgevoerd. Met sterke tegenstanders eindigde zij op de vijfde plaats.

Na de pauze was het de beurt aan de jeugdkwartetten. Twee teams van de Oude Molen in een veld van elf teams. Het eerste team, die vorig jaar met de Nederlandse titel ervandoor gingen, reden het nummer ‘Hypnose’. Lyonne, Floortje, Chloë en Kimberly prikte dit jaar helaas net naast die titel, maar ze mogen desalniettemin tevreden zijn met de tweede plaats, dat is al een hele prestatie! 

Het tweede team, met een geheel nieuwe samenstelling, reed het nummer ‘How’s the Weather?’. Laura, Anouk, Saar en Danique reden een schattig nummer en belandde op de negende plaats.
 

Als laatste van deze dag stond het koningsnummer van het showrijden op het programma, de categorie grote groep. Met het nummer ‘Shape’ lieten ze allerlei vormen voorbij komen. Het was een strak nummer wat in deze zware categorie eindigde op de vierde plaats.

De Oude Molen is trots op wat zij hebben neergezet en hopen hier volgend jaar weer een schepje bovenop te kunnen doen. Alle rijdsters en trainers en ook alle andere verenigingen gefeliciteerd! De supporters mogen natuurlijk ook niet vergeten worden, super dat jullie er waren!