R.C. De Oude Molen

Geslaagde roefeldag bij RC De Oude Molen

Zaterdag 8 juni was het de jaarlijkse roefeldag in Laarbeek. Ook RC De Oude Molen opende haar deuren voor de roefelende kinderen. Bij het roefelen gaat het erom dat kinderen een kijkje kunnen nemen bij bedrijven en verenigingen. Wat wordt daar gedaan, achter die deuren? Dat krijgen de kinderen op allerlei manieren beantwoord.

De groepjes kinderen die bij RC De Oude Molen kwamen roefelen kregen een leuk actief programma, waar ze in vogelvlucht kennis konden maken met de rolschaatssport en de rollerclub.

Een groepje ouders had het programma voorbereid, en ze kregen daarbij de onmisbare hulp van een aantal leden. Julia, Lisanne, Lianne en Janne waren vandaag de trainers. Zij lieten de bezoekers een dans op rolschaatsen zien, waarin ze allerlei leuke elementen van de sport verwerkt hadden. De roefelende kinderen mochten een leuk rolschaatspakje uitzoeken, en kijken of hun maat rolschaatsen erbij stond. Gelukkig heeft RC De Oude Molen nogal wat rolschaatsen in de kast, en konden de meeste roefelaars wel een passend paar vinden. En dan maar proberen natuurlijk.

Anne, Ilse en Marit waren er ook om de kinderen te helpen en om veel plezier te maken op de rolschaatsen. Voetje over, en als het even kan wilden Anne, Ilse en Marit eigenlijk wel meteen beginnen met het aanleren van de eenvoudigste kunstjes, zoals de ooievaar. Maar dat lukt natuurlijk niet in een klein uurtje. Moet je echt elke week voor oefenen.

Natuurlijk was er ook wat lekkers te drinken, vertelde iedereen alles wat er maar te vertellen is over de club. Over de gezellig Skateswing, de leuke Zomershow die eraan komt, en alle andere leuke dingen van de sport. Het waren allemaal geslaagde bezoekjes. En wie weet, zien we nog eens iemand terug bij de Skateswing, als bezoeker bij een van onze Shows, of wie weet is er wel een nieuw lid komen kennismaken….

De roefeldag was super goed geregeld door een groepje ouders van jonge leden, en was niet zo’n succes geworden door de hulp van Janne, Lianne, Lisanne, Julia, Marit, Ilse en Anne.