R.C. De Oude Molen

Groen licht voor het EK Show

Kort na afloop van het Nederlands Kampioenschap Showrijden heeft de sectie Show van de Nederlandse Bond zich beraad over de uitzendingen naar het Europees Kampioenschap. Goed nieuws voor RC De Oude Molen, met drie nummers mogen we Nederland gaan vertegenwoordigen in Italië.

Het sectiebestuur van de NRB bekijkt of de nummers van voldoende niveau en kwaliteit zijn om in Europa overeind te blijven. Het is dus niet zo dat automatisch alle plaatsen 1 t/m 3 in aanmerking komen voor selectie. Vandaar dat ik enkele categorieën minder nummers genomineerd zijn (drie per klasse is het maximum wat uitgezonden mag worden).

Bij de huldiging van de kampioenen had het bestuur van RC De Oude Molen al aangekondigd dat ze graag Jeugdteam 1, de Kleine Groep en het Groot Kwartet wilde laten deelnemen aan het EK Show. Gelukkig zijn deze drie nummers ook allen geselecteerd door de NRB.

 

Een overzicht van de selectie van de NRB:   

Kleine groep:

Rolling 90 — Ne me quitte pas

De Oude Molen — The black swarm

KRC Rolling — Egyptian Cobras

Jeugdgroep:

De oude molen — Color the music

Kwartet:

Rolling 90 — Mind trap

De oude molen — Fragile Emotions

KRC Rolling — Circle of life

Cadet Kwartet:

Olympia — Sweet ballroom blitz

Grote groep:

Rolling 90 — Lucrezia Borgia

Het EK Show wordt van 2 t/m 4 mei gereden in het Italiaanse Modena. De EK equipe van RC De Oude Molen is inmiddels al druk doende met het boeken van reis en verblijf. Aangezien er weer een fors kostenplaatje aan zit hebben de rijdsters naast het vele trainen ook nog de opdracht om middels ludieke acties en het werven van sponsoren, te pogen een en ander betaalbaar te houden.

Allemaal veel succes met de voorbereidingen