R.C. De Oude Molen

Interland Cup 2015 Ober-Ramstadt:

  interland 2015 10 

Op woensdag 21 oktober vertrok Marloes Kluijtmans samen met trainster Yvonne Westhoff naar Darmstadt in Duitsland. Bij hotel van der Valk Eindhoven kwam de gehele Nederlandse ploeg bij elkaar, om vanuit daar gezamenlijk naar Duitsland te rijden.

Na een aantal uren rijden, lachen, zingen en kletsen kwamen ze aan in Darmstadt. Het was even zoeken naar het hotel want dat lag namelijk midden in een drukke winkelstraat.
interland 15 27

Na aankomst is de ploeg gezellig gaan eten in een restaurant en ’s avonds zijn er spelletjes gespeeld.

Op donderdag stond de landentraining op de planning. De baan reed prettig en het was voor de meeste deelnemers een goede training.

Op vrijdag stond de eerste lange wedstrijddag op de planning. De mini’s en espoirs moesten al om 7.00 vertrekken om op tijd te zijn voor hun training.

Gelukkig kon Marloes later naar de baan omdat de ploeg met auto’s was.

Om 16.00 uur had Marloes nog een training voor haar korte kür. Deze training ging redelijk. Na de training was het tijd voor de opening. De Duitse bond had gezorgd voor een leuke openingsshow, wat meteen voor een leuke sfeer zorgde in de goed gevulde sporthal.

Dit jaar waren er veel landen en deelnemers aanwezig tijdens de Interland.

Nederland, Frankrijk, België, Slovenië, Andorra, Spanje, Italië, Denemarken, Zwitserland en Duitsland waren vertegenwoordigd op deze wedstrijd.

Bij de mini’s, espoirs en cadetten zelfs meer dan 20 deelnemers!

Na de opening was het tijd voor de korte kuren. Marloes was pas laat op de avond aan de beurt. Uiteindelijk heeft zij om 22.45 uur haar korte kür gereden.

De korte kür van Marloes ging niet slecht, maar ook niet goed. Helaas liep Marloes in de laatste training voor de Interland een blessure op. Teveel getraind, waardoor de spieren overbelast waren geraakt. Marloes heeft er maar het beste van gemaakt, want opgeven was er niet bij. Na de korte kür stond Marloes op een nette 7e plek van de 9 deelnemers. Het niveau in de senioren lag hoog.

8a70c02e847fb19bde65315f4a961499

Op zaterdag opnieuw een lange wedstrijddag. Marloes heeft een nette lange kür gereden en haar 7e plaats kunnen behouden. De afstand op nummer 8 en 9 was vergroot en slechts één juryoverwinning te weinig voor plaats 6. Marloes is tevreden maar vindt het jammer dat ze niet helemaal optimaal heeft kunnen presteren. Het is nu tijd voor rust en in de winter hard trainen voor het nieuwe wedstrijdseizoen van 2016.

interland 2015 23