R.C. De Oude Molen

Interland

Lyonne, Natashka en Marloes naar Interland in Denemarken.

 

Van 1 t/m 3 november vond in Smørum (Denemarken) de Interland Cup 2012 plaats. De Interland Cup is een internationale wedstrijd voor het onderdeel vrijrijden. Lyonne de Groot, Marloes Kluijtmans en Natashka Healey vertegenwoordigen Nederland namens rollerclub De Oude Molen. Acht landen namen deel aan de Interland Cup.

Lyonne, Natashka en Marloes kregen tijdens de prijsuitreiking van het Nederlands kampioenschap kunstrijden te horen dat zij geselecteerd waren voor de Interland Cup in Denemarken. Naast deze drie leden van RC De Oude Molen werden nog 13 sporters van andere verenigingen geselecteerd.

 Na maanden van trainen vertrok de Nederlandse equipe op woensdag 30 oktober met de bus richting Denemarken. Na een lange reis kwam de ploeg uiteindelijk tegen 22.00 uur in het hotel aan.

Na een nachtje heerlijk te hebben geslapen ging de ploeg samen bowlen. Dit was erg gezellig!

 

Na het bowlen stond de landentraining op het programma. Tijdens deze training, train je met je landgenoten. Je hebt de tijd om te wennen aan de baan en eventueel wielen te wisselen. Iedereen mag tijdens deze training ook hun kür rijden. Bij alle drie ging de landentraining prima. De baan was fijn, hij sprong licht, maar de lucht in de hal was wel erg droog. Yvonne Westhoff, die als trainster was mee gereisd met de meiden, was tevreden over de trainingen.

Nederland op tribune

   

Na de landentraining ging de hele ploeg dineren in de sporthal. Hier werden dagelijks voor alle sporters maaltijden bereid. Na het diner ging de ploeg terug naar het hotel.

Eenmaal in het hotel had de ploeg wel zin in een lolletje. Iedere kamer kreeg de opdracht om twee mensen om te toveren tot een bekend persoon. Je snapt wel dat de meest hilarische creaties tevoorschijn kwamen.

Vrijdag 1 november was de eerste officiële wedstrijddag. In de ochtend en middag vonden er eerst nog trainingen plaats. Korte kür training voor Natashka en Marloes en een lange kür training voor Lyonne. Om 17.00 uur begon de opening.

 

Panorama van de sporthal

De Nederlandse ploeg tijdens de opening.

 

’s Avonds reed Natashka haar korte kür in de klasse Jeugd. In de Jeugd deden 12 deelnemers mee, waarvan drie Nederlanders. Natashka reed een keurige korte kür, waar ze zeker tevreden mee was. Na alle 12 rijdsters bleek dat Natashka op een mooie 8e plaats stond. Marloes reed haar korte kür in de klasse Senioren. In de Senioren namen 7 deelnemers mee. Marloes reed niet naar kunnen en was dan ook teleurgesteld. Na de korte kür stond ze op een 5e plaats.

Zaterdag 2 november was het al vroeg de beurt aan Lyonne. Om 09.00 uur begon de wedstrijd van de Pupillen, de klasse waarin Lyonne uit kwam. Lyonne reed een keurige kür, maar kreeg helaas veel aftrek in de B waardering. Achteraf bleek dat er teveel combinatie pirouetten in haar kür zaten. Ondanks dat waren Lyonne en en trainster Yvonne zeer tevreden over de kür van Lyonne. Lyonne eindigde op een keurige 10e plaats.

 Lyonne tijdens haar kür.

 

Later op de dag was het de beurt aan Natashka om haar lange kür te rijden. Helaas kon zij haar 8e plaats niet vasthouden en werd uiteindelijk 10e. Voor Natashka was het haar eerste individuele internationale wedstrijd. Natashka kijkt tevreden terug op haar mooie prestatie.

Marloes wist zich tijdens de lange kür te herpakken. Na een matige korte kür, ging de lange kür erg goed. Marloes wist daardoor een achterstand goed te maken, waardoor ze uiteindelijk op een mooie 4e plaats eindigde. Ook Marloes kijkt tevreden terug op de Interland.

 Natashka tijdens haar lange kur.

 

De hele Nederlandse ploeg deed het trouwens goed, want in het totaal klassement haalde Nederland de 2e plaats! Duitsland werd 1e en Spanje 3e. Nederland kan dus terugkijken op een zeer geslaagde Interland Cup.

Prijsuitreiking Jeugd. Natashka 10e plaats.

Prijsuitreiking Senioren. Marloes 4e plaats.

 

 De Nederlandse ploeg tijdens de prijsuitreiking.

 

Prijsuitreiking landen. Nederland 2e plaats.

 

Na de prijsuitreiking was er voor alle sporters nog een after party georganiseerd. Het feestje moest even op gang komen, maar het kwam al snel goed. Helaas moest de Nederlandse ploeg het feestje na drie kwartier verlaten om terug te reizen naar Nederland. Op zondag 4 november kwam de ploeg weer veilig thuis.

 

Yvonne, we willen jou hartelijk bedanken voor jou begeleiding tijdens de Interland. We vonden het erg fijn en gezellig dat je erbij was! Groetjes van Lyonne, Natashka en Marloes.

  voor de rest van de foto’s. (zie fotoalbum)