R.C. De Oude Molen

Jeugdteam 1 Nederlands Kampioen 2013

In een zinderend Nederlands Kampioenschap Showrijden wisten de dames van Jeugdteam 1 een meer dan fantastische uitvoering neer te zetten, en daarmee de titel van Nederlands Kampioen te veroveren. Onder de bezielende leiding van trainers/choreografen Ilona Teunissen en Marlou van de Walle reden Ingrid Biemans, Shirley Westhoff, Birgit van Berlo, Dylona van Kaathoven, Nicol van den Broek, Jolijn Smits, Djailey Habraken, Lianne Wijgergangs en reserve Julia van Zutven een geweldige uitvoering van Color the Music. Vol overtuiging pakten ze de gouden plak, en de titel Nederlands Kampioen Show voor RC De Oude Molen.

  

 

Het Nederlands Kampioenschap Showrijden werd gereden in het sportstadion in Rotterdam. Vanuit alle delen van Nederland kwamen de rolschaatsverenigingen naar de wedstrijd om elkaar en de jury te verbluffen en te verassen met de meest waanzinnige shownummers. Zeer diverse thema’s werden uitgelicht, met originele en creatieve choreografieën, waanzinnige kostuums, originele schmink en al die elementen die het showrijden zo bijzonder maken. Veel verenigingen putten thema’s uit de wereld van de musicals en de films. RC De Oude Molen heeft een sterke voorkeur voor het abstracte, het moderne en vernieuwende. Hoe zouden publiek en jury de vijf nummers van RC De Oude Molen waarderen en beoordelen? Dat was de grote vraag toen de club ’s ochtends vroeg vertrok richting Rotterdam. ’s Avonds laat was het bekend, de club had met alle nummers uitstekend gescoord: een gouden, twee zilveren en een bronzen plak. En voor Jeugdteam 2 een meer dan geweldige vierde plaats (wat eigenlijk ook een dikke eerste plek was geweest als ze een eigen wedstrijd hadden mogen rijden).

 

Het kampioenschap was uitstekend georganiseerd door de Nederlandse Rolschaats Bond, in samenwerking met diverse verenigingen. In de ochtend was er voor alle verenigingen nog kort de tijd om in te rijden, te wennen aan de baan en het uitzetten van ijkpunten tijdens de nummers. Om 14.00 uur barste de wedstrijd los met al het Show-rij-geweld waar door alle deelnemers zo bikkelhard aan gewerkt was. Van begin tot eind was het boeiend, verrassend, bijzonder en “gruwelijk” spannend. Aan de juryleden de uitermate moeilijke taak om alle nummers te voorzien van een score.

 

De wedstrijden:

Bij de Kleine Groepen (maximaal 12 rolschaatsers) reed RC De Oude Molen The black Swarm. Trainers Yvonne, Marcel en Marcus hadden Shirley, Esmee, Imke, Ilona, Maud, Marloes, Dylona, Esther, Natashka, Nicol, Ingrid en Birgit getransformeerd tot zwarte kraaien/raven. Subliem vertolkten ze het vogelleven, de vogelvlucht, om uiteindelijk neer te strijken op een zelfgebouwd nest van takjes en bladeren. Met een zeer overtuigende uitvoering veroverden ze een prima score die ze de zilveren plak opleverde.

 

 

De categorie Jeugdteams is een lastige wedstrijdgroep. In deze groep rijden teams die voldoen aan de Europese criteria van minimaal 12 tot maximaal 16 jaar. Om echter ook jongere rolschaatsers al te laten ervaren hoe bijzonder het is om wedstrijden Show te rijden heeft de NRB ervoor gekozen om de jonge leden die kans te geven. Dus iedere vereniging mag twee teams inzenden. In tweede teams zijn de leden jonger. Dat het rolschaatsen nog zeer levend is onder de jeugd lieten de verenigingen hier zien met massale inschrijvingen van 2 teams. Maar liefst 11 teams gingen met elkaar de sportieve strijd aan waarbij het niveau zeer divers was. Teams met veel ervaring in de benen die streden om de hoogste eer, en jonge teams. Een prachtige wedstrijd om te aanschouwen, en uitermate spannend voor alle deelnemers en toeschouwers.

Jeugdteam 1 reed Color the Music, een abstracte moderne dans waarbij de dames vol vaart, expressie en ritme de gevoelens en kleuren van muziek verbeelden. Een technisch hoogstandje wat door de geweldige uitvoering de gouden plak wist te veroveren.

 


Trainers Maud en Sandra namen de jonge rijdsters van Jeugteam 2 mee in het relaxte wereldje van de reggae. Alles komt goed als je maar cool en easy blijft, beelden Luca, Lyonne, Nakeysha, Marieke, Lisanne, Michelle, Janne, Eva, Floortje, Ilya, Kimberly, Cloë en reserve Noortje prima uit in Rasta is Real. Met een fantastisch uitvoering gaven ze alle tweede teams en diverse eerste teams het nakijken. Hun vierde plaats heeft zeker een gouden randje.

 

 


 Zes viertallen reden hierna de wedstrijd Kwartet. Ook hier was de inzending van RC De Oude Molen zeer abstract en modern. In Fragile Emotions reden Marloes, Marlou, Esmee, Shirley en reserve Natashka tot in de puntjes een achtbaan van emoties. Trainers Yvonne en Marcus hadden met de dames een nummer gecreëerd wat je ziet en voelt. Bij de jury werd het ook gevoeld, en het resulteerde in een prachtige zilveren plak.

 

 

 De leeftijd van de rijdsters bij de Cadet Kwartetten ligt een stuk lager, maximaal 14 jaar. Trainers Sandra en Jony gingen dit jaar aan de slag met een Cadet kwartet in een geheel nieuwe samenstelling. Lyonne, Janne, Ilya, Kimberly en reserve Michelle waren fris, fruitig en sprankelend in Tutti Frutti. Met een prima uitvoering van dit vrolijke en ritmische nummer oogsten ze veel bijval en een mooie score. De bronzen plak was zeer verdiend.

 

 

 In de wedstrijd Grote Groepen dit jaar geen grote groep van RC De Oude Molen. Dat was wel even wennen, maar met de oogst aan successen op zak was het voor het trainerscorps duidelijk dat het een goede keuze was geweest om eens even de prioriteiten elders te leggen.

 Bij de afsluitende prijsuitreiking was het feest voor alle deelnemers. Wat een genot om het Jeugdteam het hoogste trapje van het podium te zien beklimmen. Die titel was welverdiend en we zijn er allemaal trots op!

Een laatste nummertje werd weggeven: alle leden van RC De Oude Molen versterkt met flink wat leden van KRC’Rolling deden de gangnam style op rolschaatsen. Alle spanningen van deze intensieve dag werden er heerlijk uit geswingd.

 

Tijdens de busrit naar huis werd er nog geproost op de behaalde Kampioenschap en aangekomen bij het thuisfront hing de Nederlandse vlag al trots te wapperen voor onze Kampioenen!

 Aanstaande dinsdag, 29 januari, worden onze Kampioenen en alle geweldige Showrolschaatsers feestelijk gehuldigd. Om 19.30 uur is iedereen meer dan welkom in de rollerhal van RC De Oude Molen.

 

klik hier voor de uitslagen