R.C. De Oude Molen

Marloes en Kimberly naar Interland in Zurich.

 

Van 10 tot 12 oktober vindt in Zürich (Zwitserland) de interland cup kunstrolschaatsen plaats.

De interland cup is een internationale wedstrijd in het kürrijden. Marloes Kluijtmans en Kimberly van Schijndel zullen met 13 andere rijdsters afreizen naar Zürich om deel te nemen aan de wedstrijd.

De Interland vindt ieder jaar in een ander land plaats. De Nederlandse bond selecteert rijdsters en rijders voor deze internationale wedstrijd op basis van hun prestaties gedurende het wedstrijdseizoen.

Marloes kwam echter begin april vervelend ten val en scheurde hierbij haar enkelband. Door deze blessure heeft ze het hele seizoen geen wedstrijden kunnen rijden. Ook het Nederlands Kampioenschap ging aan haar neus voorbij. Voor Marloes was het dan ook een grote verrassing dat ze toch geselecteerd was voor de interland. Op basis van haar prestaties van vorig jaar en haar constante niveau werd ze toch geselecteerd. Na een intensieve herstel periode en hard trainen gedurende de zomer is ze goed herstelt en kan ze deelnemen aan de interland. Marloes zal deelnemen in de categorie senioren en verschijnt twee keer op de baan. Vrijdag 11 oktober rijdt zij haar korte kür en zaterdag 12 oktober haar lange kür.

Kimberly van Schijndel zal deelnemen in de categorie mini’s, de jongste klasse. Op zaterdag 12 oktober zal Kimberly haar lange kür aan de jury laten zien. Voor haar wordt het haar eerste interland. Zij heeft haar selectie te danken aan een goed wedstrijd seizoen en een mooie klassering op het Nederlands Kampioenschap.

Woensdag 9 oktober zal de Nederlandse ploeg per bus vertrekken naar Zürich.

Wij wensen hun heel veel succes en vooral veel plezier toe.

Landen die deelnemen:

Belgium, Denmark, Netherlands, Germany, Slovenia, Spain and Switzerland.

Sporthal: Sporthalle Im Birch
Margrit-Rainer Strasse 5
CH-8050 Zürich

Deelnemers Nederlands:

Mini’s:

Karen Baruchello (KRC)
Nathalie Hengst (KRC)
Rosa Maniran (KRC)
Kimberly van Schijndel (OMO)

Espoirs:

Kim Coenen (KRC)
Kylie Helsdingen (KRC)
Arcangela Stamegna (KRC)
Roy Broekema (Molenstad)

Cadet:

Megan Bus (KRC)
Nina Ghamari (KRC)

Youth:

Lisa van Trigt (KRC)
Sharon Felter (KRC)

Senior:

Sylvia Pistorius (KRC)
Nikkie Kwant (KRC)
Marloes Kluijtmans (OMO)

 

Tijdschema kun je vinden op www.driv-rollkunstlauf.de