R.C. De Oude Molen

Mooie en spannende wedstrijden bij de Saen Trophy

IMG-20140407-WA0002

Voor de derde keer organiseerde de Zaanse rollerclub Pauwin de Saen Trophy. Een Internationale technische wedstrijd met de onderdelen Vrijrijden en Figuren. Kimberly van Schijndel, Michelle de Koning, Birgit van Berlo en Marloes Kluijtmans reden mee in de wedstrijden, met nette resultaten.
Het is een open wedstrijd, waar iedereen zich voor in mag schrijven, in principe vanuit de hele wereld. Je moet wel de technieken beheersen die horen bij de internationale klasse. Dit jaar waren er deelnemers uit België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Nederland. Met een vol programma nam de wedstrijd 3 dagen in beslag, die vrijdag begon met de wedstrijden Figuren voor de Cadetten, Jeugd en Junioren.
20140404_174728  20140404_174803

Birgit van Berlo streed in de klasse Jeugd tegen negen anderen op de Figuren en de Lussen. Het eerste Figuur ging niet naar wens, maar gelukkig wist ze zich hierna te herpakken en de andere figuren en de lus prima uit te voeren. Birgit behaalde een nette vijfde plaats.

Zaterdag werd het toernooi officieel geopend, waarbij Birgit namens de club acte de préséance gaf. Want Michelle, Kimberly en Marloes moesten zich voorbereiden op de wedstrijd die ze later die dag zouden rijden.
20140405_130020_resized_1

Na een middag vol korte Küren, vanaf de klasse Cadet, was het om circa half 5 tijd voor de korte Küren van de Senioren. Maar liefst 12 dames in deze wedstrijd. Bij de korte Kür moeten de Kunstrolschaatsers verplichte onderdelen in een verplichte volgorde rijden. Marloes Kluijtmans begon sterk aan haar Kür, maar helaas gleed ze uit aan het begin van haar combinatiepirouette, waardoor ze dat onderdeel miste. Haar sprongen en tweede pirouette waren allemaal goed, en ze behaalde nette punten. Als zesde geplaatst, mooie uitgangspositie voor de Vrije lange Kür.

In de avond was het tijd voor de lange Küren van de Mini’s en de Aspiranten. Michelle de Koning en Kimberly van Schijndel reden bij de Aspiranten.
IMG_9345    IMG_9488

De eerste vrijrijwedstrijd van dit seizoen, met ook nog deelnemers uit het buitenland en een volle tribune, erg spannend voor de dames. Zowel Michelle als Kimberly wisten de zenuwen goed onder controle te houden en een nette Kür op de baan te zetten. Bijna alles lukte, zowel de sprongen, pirouetten en passen. Ook in deze klasse is de groep deelnemers zeer aan elkaar gewaagd, en maken kleine verschillen het verschil in punten. Sprongen met net een hogere moeilijkheidsgraad, wat strakker in de uitvoering, iets beter geland, enzovoort. Een paar kleine puntjes meer of minder kan het verschil maken tussen plek 1 of plek 13 in de eindnotering.

kimberly1   IMG_9360
Kimberly behaalde plek 8 , en Michelle plek 10

Het was een erg leuke wedstrijd, mooi georganiseerd, met een mooi versierde baan, lekkere broodjes in de kantine, verkoopkramen voor rolschaatsonderdelen en benodigdheden, een loterij en gratis toegang. Wel een raar programma, want de prijsuitreiking voor zowel Birgit als Michelle en Kimberly was een dag later. Het is natuurlijk leuk om ook nog een dagje te gaan kijken, maar dat doet niet iedereen, daardoor missen er nogal wat deelnemers op de uitslagenfoto’s. Hopelijk volgend jaar beter!
IMG_9270

Zondag stonden de vrije Lange Küren op het programma voor de cadetten, jeugd, junioren en senioren. Marloes reed een prima lange Kür, ze verteld hier zelf het volgende over:
Mijn lange kur ging erg goed! De pirouetten waren niet goed, wat twijfelachtig, maar ik bleef staan. De sprongen waren goed en met overtuiging. Ik kreeg mooie punten, alles in de 7. Vooral de B waardering (uitvoering/uitstraling) werd goed gewaardeerd, met als hoogste cijfer een 7.9!
IMG_9303
Het werd nog erg spannend, omdat de rijdsters na mij veel foutjes maakten. Er werd veel gevallen en de uitstraling van met name de buitenlandse rijdsters was niet altijd even mooi. Op de B waardering won ik van veel buitenlandse rijdsters, maar de A waardering van de andere was net hoger. Het was een spannende wedstrijd waarbij ik uiteindelijk op een mooie 6e plaats bleef staan. Ik ben zelf erg tevreden over mijn kuren en het was een goede voorbereiding voor aankomende zondag, wanneer de eerste internationale klasse wedstrijd wordt gereden in Kerkdriel.

Het was een mooie wedstrijd, met mooie resultaten voor de vier deelnemers van RC De Oude Molen. En nu weer hard werken voor de volgende!