R.C. De Oude Molen

NK Show rijden 2016

 DSC_0859

Zaterdag 30 januari was het zover. Het NK show en formatie vond voor de 3e keer plaats in de Topsporthal in Almere.

Om 7.45 u stond de bus gereed om te vertrekken. Dat werd iets later omdat sommige wel heel goed uitgeslapen wilden zijn.

Vol goede moed trokken 38 rijdster en hun begeleiders ten strijde tegen 7 andere clubs.

Dit jaar hadden we ook enkele rijdsters uit Valkenswaard aan onze equipe toegevoegd.

Voor een aantal rijdsters was het de eerste keer dat ze aan dit evenement deelnamen, maar voor Dylona van Kaathoven en Esmee Wernsen zou het de laatste keer zijn.
SONY DSC   SONY DSC

Na een training die geplaagd werd door zeer wisselende muziekkwaliteit, kon iedereen (behalve de rijdsters uit de Kleine Groep) zich opmaken voor de opening. Om 13.30 u begon deze met het voorstellen van alle teams, gevolgd door een optreden van een lokale hiphop-dansgroep.
DSC_0162    DSC_0145

Al verrassing voor jury en publiek, deden alle teams mee aan een flashmob. Hiermee werd de opening toch wat sprankelender dan andere jaren.
DSC_0179

Om 14.00 u begon het dan echt. Als eerste was de categorie Klein Groep aan de beurt. Onze rijdsters met prachtig geschminkte Mexicaans doodsmaskers, reden een emotioneel Dia de los Muertos. Een kleine val werd hard afgestraft en we eindigden op een 4e plek.
DSC_0199    DSC_0223
DSC_0247

DSC_0315    DSC_0392

Hierna was het de beurt aan de Jeugd Groepen. In deze categorie met rijdsters van maximaal 16 jaar oud, deden 2 teams van de Oude Molen mee. Als derde groep mocht het Jeugdteam I aantreden. Zij hadden een super gaaf, technisch sterk en up-tempo nummer over The World of Steampunk. In pakken en gezichten deels versiert met radertjes voerden de dames hun dans super strak uit. De trainsters konden trots zijn op hen.
IMG_7725  DSC_0263

Enkele nummers later was Jeugdteam II met Construction Workers aan de beurt met de jongere rijdsters van de club. Cloë de Ridder moest wegens een zware hersenschudding verstek laten gaan op haar 1e NK show rijden. Dat was wel heel sneu en lastig voor trainsters Maud en Julia, want er moesten snel nog enkele aanpassingen gebeuren, nu er 1 rijdster minder was. Ondanks deze last-minute wijziging reden ze naar kunnen en was er maar 1 kleine val.

DSC_0326 DSC_0384

Jeugdteam II werd 8e en Jeugdteam I kreeg de bronzen beker!
DSC_0398 DSC_0407

Als laatste voor de pauze traden de Kwartetten aan. Ook hier 2 teams van de Oude Molen die met elkaar en 8 andere teams de strijd aanbonden. Als nummer 9 mocht Kwartet I met Precious Metal aantreden. In goud, zilver, brons en koper reden onze rijdsters een geweldig nummer.
DSC_0414 DSC_0462

Onmiddellijk hierna was het de beurt aan Kwartet II. Deze vier dames brachten een prachtige uitvoering van Emotions of Love.
DSC_0489 DSC_0532

Kwartet II werd 8e en Kwartet I moest een 4e  plek genoegen nemen.
DSC_0558   DSC_0550

Na de pauze was het de beurt aan de Jeugd Kwartetten. Evenals als bij de ‘grote’ uitvoering van de viertallen, 2 teams van de Oude Molen en 8 andere teams.
DSC_0562 DSC_0570

Als 2e kwam Jeugd Kwartet II aan gefladderd. Als prachtig uitgedoste vlinders  brachten zij Atalanta tot leven. Een klein vlindertje viel kort, wat leidde tot een puntenaftrek.
DSC_0619 DSC_0643

Onmiddellijk hierna was het de beurt aan Jeugd Kwartet I met Inside Out. Ook deze nog jonge rijdsters (op 1 januari nog allemaal 16) lieten zien dat ze zichzelf al van binnen en van buiten kende. Zij reden een weergaloos nummer en waren dan ook meer dan tevreden met hun prestatie.

Dit alles werd door de jury toch anders beoordeeld en Jeugd Kwartet II werd 9e en Jeugd Kwartet I slechts 4e.
DSC_0708 DSC_0714

Als laatste van deze lange dag stond het koningsnummer van het show rijden op het programma, de categorie Grote Groep. Maandenlange training met extra workshops en ondersteuning van ballerina Fiorella gingen hieraan vooraf. Met Glare in the Jewellery Box werd de strijd tussen 2 prima ballerina’s uitgebeeld. Uitstraling, gratie, kracht en snelheid dit nummer had het allemaal.
DSC_0730    DSC_0762

Ook hier was de jury niet op onze hand. Voor de 4e keer deze dag moesten we genoegen nemen met een 4e plek.

Een dag als deze is natuurlijk ook voor een team een hele ervaring. En al deze ervaringen kunnen we meenemen komend jaar. Over twee weken gaan we er weer met volle moed tegenaan om volgend jaar weer met creatieve en verassende nummers op het NK te verschijnen.
DSC_0755   IMG_8054

Dit NK is niet helemaal verlopen zoals we gehoopt hadden, maar we zijn zeker trots wat we hebben neergezet. Ook hebben we genoten van de nummers van de andere verenigingen en willen natuurlijk iedereen feliciteren met hun behaalde resultaat. Ook supporters bedankt dat jullie met velen naar Almere zijn gekomen, de tribune kleurde mooi blauw en jullie hebben de rijdsters prima aangemoedigd.