R.C. De Oude Molen

NKK Mierlo 27-28 juni 2015

IMG_1942
Zaterdag NKK 2015 Figuren.

Zaterdag 27 juni werd het Nederlands kampioenschap kunstrolschaatsen figuren gehouden. Hieraan deden Cloë de Ridder (Supermini), Anne van Melis (Mini), Kimberly van Schijndel, Michelle de Koning (Espoirs) en Birgit van Berlo (junioren) mee.

De wedstrijd begon met de klasse Cadet, daarna de Jeugd tegelijkertijd met de Junioren.
IMG_1898
Als eerste van onze vereniging was ik aan de beurt (Birgit). Het begon allemaal zoals gewoonlijk, net iets te veel zenuwen, wat me niet ten goede kwam. Mijn eerste twee figuren gingen redelijk, konden beter, maar wel oké, vonden Yvonne Westhoff en ik. Toen waren de lussen aan de beurt, niet mijn sterkste punt. Daarentegen was er voor mij gunstig geloot en was ik blij met de achterwaartse lus in plaats van de voorwaartse lus. Hier maakte ik helaas een grote fout door mijn voet aan de grond te zetten.. Dit was de doorslag en zorgde ervoor dat ik wel naar de titel van Nederlands Kampioen kon fluiten. Het enige voordeel was dat de zenuwen nu helemaal verdwenen waren! Mijn laatste figuur ging super. Dit was helaas niet genoeg en dit resulteerde in een derde plek in de klasse Junioren. Volgend jaar ga ik voor een betere prestatie!
IMG_1921

Hierna werd de wedstrijd vervolgd met de senioren en daarna de Supermini’s, Cloë was aan de beurt! Voor Cloë was het haar eerste NK. Ze heeft nette figuren gereden, met drie trainers aan de zijkant moest dat ook wel lukken! Cloë eindigde op de 6e plaats, super knap! Hierna was het de beurt aan de Mini’s, hieraan deed Anne mee. Anne heeft nette figuren gereden, haar lus was net iets minder dan haar tegenstanders. Hierdoor eindigde ze net langs het podium op de 4e plaats. Alsnog super knap!
SONY DSC

Hierna waren Kimberly en Michelle in de klasse Espoirs. Alle deelnemers in deze groep zijn erg aan elkaar gewaagd, er kon van alles gebeuren. Kimberly begon super met haar eerste figuur, hierna stond ze zelfs op de eerste plaats! Haar tweede figuur en de lus gingen ook goed, maar bij haar tegenstanders net iets beter. Kimberly eindigde op de 5e plaats. Michelle wist haar zenuwen goed onder controle te houden en liet op het NK haar beste figuren zien van dit seizoen en was dan ook erg tevreden met een mooie 7de plaats. Kimberly en Michelle en de trainers waren erg tevreden.
SONY DSC

Hierna volgde de prijsuitreiking en daarna de korte kuren van de cadetten t/m de senioren.

Ik wil, ook namens mijn mede figuurgenootjes, de trainers super bedanken voor de goede begeleiding en steun! Bedankt Yvonne, Yvonne, Natasja, Shirley en Brigitte.

Groetjes, Birgit.

Zondag NKK 2015 Kuren
IMG_2536

Zaterdag 27 juni en zondag 28 juni vond het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden plaats in Mierlo. De wedstrijd waar je tijdens het seizoen naar toe werkt.
IMG_2132

Het rolschaatsseizoen begint in april en eindigt eind juni. Dit lijkt misschien kort, maar in die korte periode wordt er veel van je lichaam gevraagd. Elke week trainen op je figuren en de kür (zowel sprongen, pirouetten als passen) en dan proberen te pieken op de juiste momenten. Cloë reed haar eerste NK met haar kür, dat is natuurlijk erg spannend. Ze heeft laten zien wat ze kon en eindigde op een 8e plaats.
IMG_2306     OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bij de Espoirs reed Kimberly haar beste kür van dit seizoen, ze is er een tijdje uit geweest i.v.m. een breuk, maar ondanks dat zeer goed gereden. Kimberly werd 6e en Michelle reed een goede kur met mooie sprongen en pirouette en kwam op een mooie 7e plaats uit.

Marloes verteld haar ervaring van deze wedstrijd.
IMG_2427

Het hele seizoen loopt het al goed bij mij. De eerste wedstrijd in april viel wat tegen. Maar de vier wedstrijden die daar op volgden gingen perfect, allemaal foutloze kuren! Natuurlijk wil je dan op het Nederlands Kampioenschap ook goed rijden. Ik kan zeggen dat dit ook gelukt is. De baan was aan de gladde kant, waardoor het af en toe lastig was om de passen mooi uit te voeren, maar het is me toch gelukt. Na mijn korte kür stond ik verrassend 2e. Met mijn lange kür werd ik 3e waardoor ik in het eindklassement brons pakte! Ik ben ontzettend blij met mijn bronzen medaille en kan terug kijken op een zeer succesvol seizoen. Door dit succesvolle seizoen ben ik geselecteerd voor de Interland in Duitsland. Deze zal eind oktober plaats vinden. Ik wil Yvonne Westhoff en Natasja Ermers ontzettend bedanken voor alle trainingen. Daarnaast bedankt ik Marcus Deen voor de mooie choreografieën van zowel mijn korte- als lange kür. En als laatste wil ik ook de Technische Commissie van Rc De Oude Molen bedanken voor alle mogelijkheden die ik krijg!

Groetjes, Marloes

SONY DSC