R.C. De Oude Molen

NRB Cup 2015 in Zaandam

    IMG_3385

Zaterdag 3 oktober werd er gestreden om de NRB Cup in Zaandam. Dit is de kampioenswedstrijd voor de Vrije- en Promo klasse. Pleun Willems, Ingrid Biemans en Janne van Lieshout van RC de Oude Molen waren hiervoor geselecteerd.

Voor Pleun begon de dag al vroeg, ze moest zich al om 8.00 uur melden. Ze begon haar wedstrijd met het onderdeel figuren. Het was haar laatste figuurwedstijd. Ze had wel een moeilijkheid, ze moest uitkomen in een hogere klasse omdat deze waren samengevoegd. Hierdoor had ze een aantal figuren niet goed kunnen trainen i.v.m. de korte voorbereidingstijd. Toch ging het best goed, totdat bij de allerlaatste drie haar hak de grond raakte, waardoor ze aftrek van punten kreeg. Pleun werd 5e.
IMG_3308

Pleun reed ’s middags een nette lange kür. Netjes gereden, met vaart alleen jammer dat ze 1x viel met haar lutz, waardoor ze wat aftrek kreeg. Ze behaalde een mooie 4e plaats.

Ingrid reed ’s morgens haar korte kür en deze verliep niet zoals ze graag wilde. Ook haar lang kür     ’s middags wilde niet lukken en ze viel een paar keer met de sprongen. Daardoor kreeg ze aftrek van punten. Ingrid baalde dat ze niet heeft kunnen laten zien hoe het gaat met de training. Ingrid behaalde een nette 5e plaats.
DSC_0829   IMG_3341

Janne kwam uit in het onderdeel dans. Er waren elementen vervangen i.v.m. puntaftrek vorige week met de wedstrijd. Ze reed haar dans, met hier en daar een kleine fout, maar met volle overgave. Dit werd door de jury gewaardeerd met een mooie 2e plaats.
DSC_0756

De concurrentie tijdens de NRB is wat groter omdat de promo’s en de vrije klassen en bij Ingrid ook afvallers van de A-klasse tegen elkaar rijden. Voor de supporters was het een leuke wedstrijd om naar te kijken en we willen de Janne, Pleun en Ingrid en natuurlijk hun trainsters van harte feliciteren met de behaalde resultaten.
IMG_3393

Dan was er nog een leuke bijkomstigheid vandaag. Elise, Pleun en Saar waren er natuurlijke al vroeg vanmorgen net als Natasja en Daniëlle. Elise, Saar en Daniëlle besloten even buiten de muren van de sporthal te verblijven en met de telefoon geocaching te spelen. Druk op zoek naar de schat bij het water werden ze aangehouden door de politie. Er was een melding gekomen dat er een verdachte vrouw met 2 kinderen zich ophielden bij het water. Na wat uitleg zei de agent dat hij dit zeker ook eens ging proberen en wenste ze nog veel plezier.