R.C. De Oude Molen

Prachtig Europees Kampioenschap Show en Formatie

            

Vrijdag 25 en zaterdag 26 april werden de Europese Kampioenschappen Show en Formatie gereden in het topsportstadion in Almere. Het was een prachtig toernooi met veel sfeer onder de verschillende teams en landen. Een grote groep Nederlandse Showrolschaatsers was erbij, onder hen ook het team van RC De Oude Molen. Op de tribune heel veel supporters die genoten van prachtige nummers en spannende wedstrijden.

DSC05420

Woensdagmiddag vertrok de hele ploeg van RC De Oude Molen naar Huizen, om zich voor te bereiden op het Europees treffen. Donderdag was de wedstrijdbaan de hele dag gevuld met trainingen. Het Cadet Kwartet, het Jeugdteam en de Kleine Groep hadden deze dag training. Zowel op de wedstrijdbaan, als daarna nog op de oefenbaan. De trainingen gingen super, en de trainers en rijdsters zagen dan ook vol vertrouwen de wedstrijd tegemoet.
DSC_0098  DSC_0063

Het hotel waar het team verbleef had een foutje gemaakt in de boekingen, dus moest het hele team verkassen naar een ander hotel, waar ze in zeer luxe suites werden ondergebracht. Zo konden ze heerlijk relaxed zich voorbereiden op de dag van de eerste wedstrijden.

Vrijdagmiddag begon het EK met alle wedstrijden voor de Junioren. Allereerste onderdeel waren de Jeugdteams. Het Jeugdteam van RC De Oude Molen had ook nog eens startnummer 1 geloot, dus feitelijk openden ze het toernooi.
DSC_0229   DSC_0263

Ons prachtig negental in de schitterende witte, zwarte en rode jurken verscheen op de baan en nam de beginpositie aan. Alle supporters van RC De Oude Molen op het puntje van de stoel, en het nummer kon beginnen.
DSC_0355

Lisanne Kanters, Djailey habraken, Janne van Lieshout, Nicol van den Broek, Dylona van Kaathoven, Shirley Westhoff, Julia van Zutven, Lianne Wijgergangs en Birgit van Berlo reden een prima uitvoering van Find Your Light.

De negen dames reden het mooie nummer zeker netjes. Het is gemaakt en getraind door Ilona Teunissen en Marlou van de Walle. Mooie choreografie met veel variatie en een leuk thema. Helaas miste het wat tempo en kracht waardoor ze wat puntjes lieten liggen. Het niveau van alle teams lag zeer hoog. Genieten voor alle mensen op de tribune.
http://youtu.be/9T9cKT3Kcms

Toen alle 15 acts gereden waren bleek dat het team van RC De Oude Molen plek 14 behaald had.

DSC_0382   DSC_0522

Hierna werd het toernooi voortgezet met de wedstrijd Cadet Kwartetten. Ook hier was veel moois te zien, want maar liefst 16 jeugdige viertallen in de wedstrijd. Startnummer 8 hadden Ilya Penninx, Michelle de Koning, Kimberly van Schijndel en Janne van Lieshout geloot. Het nummer Violin Liracyl, gemaakt en getraind door Sandra Gordijn en Femke van Rosmalen werd keurig gereden door de vier jonge dames.
ek.

Na afloop bleek dat ze plaats 14 in de ranglijst behaald hadden.
http://youtu.be/wOZbnM2SFwc

 

De wedstrijd werd vervolgd met Junior formatie, waar iedereen enorm genoot van de snelle wisselingen en het prachtig synchroon rijden. Gezien het hoge niveau bij deze junioren was iedereen ook zeer benieuwd naar de oudere versies, maar daar moest men nog een dagje op wachten.

DSC_0562

Nu alle wedstrijden van de Junioren gereden waren was het toch echt tijd om het EK officieel te openen.

Schattige jonge rolschaatsmeisjes, gehuld in lieve jurkjes en met rolschaatsklompjes brachten alle landen naar hun plekje op de wedstrijdbaan. Bij de schattige Nederlandse rolschaatsmeisjes zagen we Danique de Groot, Cloë de Ridder, Anouk Verbugt en Eline Verboven.

10153845_817962168231094_4597262064533766398_n

Deelnemende landen: Denemarken, Estland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Israël, Portugal, Spanje en natuurlijk ook Nederland. De NRB had voor deze gelegenheid voor alle Nederlandse deelnemers een mooi NL-pak geregeld, dus zag het Nederlandse team er prachtig uit.
DSC_0217

Er was ook gezorgd voor een mooie openingsact, die begon met twee rolschaatsende dames. Marlou van de Walle van RC De Oude Molen reed samen met Cyril van de Zaanse Roller Club een mooi duet. Dit werd gevolgd door een vette act van 3 jongens met springtouwen, die eerder te zien waren bij Holland got talent.
marlou  foto

Na het voorstellen van alle juryleden en rekenmeesters, een kort praatje van de voorzitster van de Nederlandse Bond, en Margaret Brooks van de Sepa (Europese Bond) konden alle sporters weer van de baan af en werd de baan geveegd voor het vervolg van het Kampioenschap.
http://youtu.be/laNMUkPRSSk
In de wedstrijd Kleine Groepen verschenen 16 zeer verschillende acts op de baan. De groepen varieerden in grote van 6 tot 12 rolschaatsers, en alles wat daartussen zit.
IMG_0713  IMG_0508

RC De Oude Molen mocht ook hier het spits afbijten met News Flash. Dit nummer wat helemaal draait om alle soorten van nieuws is gemaakt en getraind door Marcel Wijgergangs, Yvonne van Zutven en Marcus Deen.
IMG_0559

Birgit van Berlo, Ingrid Biemans, Irene van den Eijnde, Djailey Habraken, Dylona van Kaathoven, Marloes Kluijtmans, Maud van Neerven, Ilona Teunissen, Imke Vries, Esmee Wernsen, Shirley Westhoff en Lianne reden
het in een prima uitvoering. Maar ja, opboksen tegen
andere kanjers uit Europa, dat valt niet mee. De behaalde plek 12 in een ranglijst van 16 is zeker netjes


Met deze wedstrijd kwam een eind aan een lange eerste dag van het toernooi.

Ook op zaterdag zat de sfeer onder de sporters en op de tribune er meteen weer in, met waves het hele stadion door en gezang in alle talen.
DSC_0370

De eerste wedstrijd van deze dag waren de Kwartetten. Maar liefst 18 Senior viertallen in deze wedstrijd waarbij de top echt ontzettend goed was… kippenvel nummers. Maar wij (de supporters van RC De Oude Molen) kregen ook kippenvel van ons viertal wat na de dweilpauze als tiende op de baan verscheen.
DSC_0446  DSC_0543

Together United is gemaakt door Yvonne van Zutven en Marcus Deen samen met Shirley Westhoff, Esmee Wernsen, Marloes Kluijtmans, Marlou van de Walle en Birgit van Berlo.

Esmee, Marloes, Marlou en Birgit reden een prima uitvoering. Ze maakten het zich extra moeilijk door in blokken dicht bij elkaar te rijden, met bijna een botsing. De verdiende punten waren netjes.
http://youtu.be/OjfEt-z3VRA
Na afloop van de wedstrijd bleek dat ze een mooie plaats 15 veroverd hadden, en de eerste waren van de Nederlandse deelnemende kwartetten.
DSC_0178

Met deze wedstrijd hadden alle teams van RC De Oude Molen hun wedstrijd gereden en kon iedereen relaxed genieten van de rest van het toernooi.

De wedstrijd Senior Formatie was werkelijk grandioos om te bekijken. Prachtig om te zien hoe een groep van 20 rolschaatsers of meer een eenheid is en met elkaar schaatst, door elkaar, onder elkaar,

verplaatsende cirkels en blokken. Jammer dat er maar vijf teams meededen, want ik had nog wel meer willen zien.

De laatste wedstrijd was die van de Grote Groepen. Dertien grote groepen lieten hun acts zien, met 3 Nederlandse groepen in hun midden. Rolling NL, Olympia en de Kerroll’s reden prima nummers maar konden niet op tegen het geweld uit Spanje en Italië. Er werd gestreden met de meest schitterende acts. Nummer 1 werd CPA Olot met “breathe”. Het Cristal Skating team uit Italië pakte de tweede plek met “Le grand casino”, en de derde plaats ging naar het Spaanse Patinatge El Masnou met “Labyrinth.  Die laatste was eigenlijk wel mijn persoonlijke favoriet, maar bekijk het maar eens op Youtube, en oordeel zelf. Hoe zou jij ze plaatsen als je jury was?

Helaas waren toen alle acts gereden, en kwam er een einde aan het EK met het huldigen van de Kampioenen, en alle deelnemers nog met zijn allen op de baan. De stemming zat er prima in onder de sporters. Tijdens het wachten hadden ze met z’n allen gezongen en gedanst, wat ook echt hoort bij zo’n toernooi. Een sportieve strijd, en de liefde voor de sport delen met elkaar en alle supporters.
Een vet compliment voor de organisatie van het toernooi. De Nederlandse Bond heeft samen veel vrijwilligers vanuit alle verenigingen bewezen dat we dan wel een klein rolschaatslandje zijn, maar toch prima in staat om dit goed te organiseren.

Die vrijwilligers hadden het na afloop nog druk met het verzorgen van een maaltijd voor ruim 300 personen, en natuurlijk het opruimen van al hetgeen er achterbleef na drie dagen van intensief gebruik van het stadion.

Het team van RC De Oude Molen en alle supporters waren inmiddels al richting thuisbasis in Beek en Donk. Nog even nagenieten in kantine, en daarna naar huis om eens goed uit te rusten.

 

Het was voor alle deelnemers fantastisch om erbij te mogen zijn. Ook al weet je op voorhand dat het podium buiten je bereik ligt wil je toch meestrijden. Ervaring opdoen, kijken hoe andere teams rijden, contacten leggen en met zijn allen genieten van een fantastische tak van een zeer mooie en bijzondere sport: Kunstrolschaatsen.

 

Het was voor iedereen een bijzonder EK, maar voor een aantal was het extra speciaal. Ilya, Kimberly, Lisanne, Michelle, Julia en Janne reden hun eerste EK. Ook voor Floortje van Oss was het de eerste keer dat ze lid was van het EK-team, nu als reserve, maar hopelijk volgen er meer edities waar RC De Oude Molen bij mag zijn.

Ook bijzonder was het voor Ilona, Maud, Marloes en Marlou. Zij reden hun laatste actieve EK. Marloes omdat ze gaat verhuizen naar een andere club, vanwege de afstand. Ilona, Maud en Marlou gaan in de toekomst hun rolschaatsen alleen nog maar aandoen om de jongere generatie te trainen en klaar te stomen om goed te presteren en hopelijk zich in de strijd met Europa te werpen.

Dames, ik heb jaren mogen genieten van al jullie prachtige verrichtingen op de baan en ik hoop dat ik nog lang mag genieten van al het moois wat jullie met de jongere generatie gaan creëren!

 

Maud zei bij de sluitingsceremonie tegen Ilona en Marlou: “we gaan als rijdster de baan op. En we komen er als trainster vanaf”

Het wordt hard werken voor alle trainers en rolschaatsers om voor het volgend NK zeer sterke nummers te maken. De concurrentie is groot en sterk, en we willen er volgend jaar, in Duitsland, ook weer bijzijn.

Een dik vet compliment voor alle leden van het team, rijdsters, trainers en begeleiders. Even uitrusten…. En dan weer hard aan het werk! Succes

 

Rolschaats fan groeten van Liesbeth