R.C. De Oude Molen

Prima resultaten bij Crystal Tulip Competition 2018

Op 11 en 12 mei was het zover. De internationale wedstrijd CTC werd in Moerkapelle gereden. Vier rijdsters van RC de Oude Molen kwamen in actie.

Op vrijdag vertrok Cloë de Ridder in alle vroegte samen met haar trainsters en haar moeder naar Moerkapelle. Ze moest haar verplichte dansen rijden voor de jury in de klasse Espoirs. Voordat ze moest inrijden was er even de tijd om de baan te voelen en eventueel andere wielen erop te zetten. Cloë reed een goede foxtrot. Nadat ze zich had omgekleed was het tijd voor de tango. Bij het inrijden ging die heel goed maar helaas maakte Cloë een paar foutjes toen ze voor de jury moest.

‘s Middags moesten Chloë Donkers en Kimberly van Schijndel hun verplichte dansen laten zien bij de jeugd. Chloë reed twee hele goede dansen en was bij na de verplichte dansen zelfs 3e van alle Nederlanders. Kimberly, die al een paar weken niet had kunnen trainen door een blessure, reed haar dansen ook netjes.

Op zaterdag moest Cloë weer heel vroeg in Moerkapelle zijn. Vandaag kwamen de vrije dansen aan bod. Ze moest in de eerste groep starten en bij het inrijden kreeg ze nog wat aanwijzingen van de trainsters. Helaas maakte ze bij de vrije dans een paar foutjes en had ze wat muziek over. Ondanks dat reed ze een mooie dans. Ze werd 15e.

Daarna was Saar Willems aan de beurt. Saar heeft alleen twee verplichte dansen dus ze hoefde alleen op zaterdag. Haar Skaters Mars reed ze heel goed. Daarna kleedde ze zich snel om en moest ze de Kinder Wals rijden. Dat is een erg moeilijke dans. Toch reed Saar heel mooi op de muziek. Ze behaalde een 10e plaats bij de mini’s.

Als afsluiter lieten ook Chloë en Kimberly hun vrije dansen zien. Kimberly reed een nette dans, helaas niet zoals gehoopt door haar blessure maar we waren erg blij dat ze mee kon doen! Chloë reed wederom een hele sterke dans waardoor ze uiteindelijk 8e werd. Kimberly werd 13e.

Het was weer een hele geslaagde en gezellige CTC. Trainsters Shirley, Julia en Chloe zijn tevreden over de resultaten en weten waar de verbeterpunten liggen. Alle rijdsters kunnen zich nu voor gaan bereiden op de 2e selectiewedstrijd en het NKD!