R.C. De Oude Molen

Prima resultaten bij de Saen Trophy

In het weekend van 6 en 7 april werd in Zaandam de Saen Trophy gereden. Dit is een bijzondere internationale wedstrijd georganiseerd door de Zaanse rolschaatsvereniging ZRC. Natuurlijk waren ook enkele leden van RC De Oude Molen present bij deze wedstrijd, want het is een mooi begin van het technisch seizoen.

Natashka Healey, Michelle de Koning en Kimberly van Schijndel zetten goede prestaties op de baan en wisten een podiumplek te bemachtigen.
Natashka, net terug van haar stage in Spanje, reed zich bij de Junioren zelfs naar een prachtige eerste plaats. Zowel haar korte als haar lange Kür voerde ze goed uit, wat haar nette punten opleverde en de hoogste trap van het erepodium.Bij de Pupillen reden zowel Michelle als Kimberly een prima vrije Lange Kür. De vele extra trainingen van de laatste tijd bewezen hier het effect. Michelle pakte het zilver, en Kimberly veroverde het brons.


 

Marloes en Birgit waren nog niet op hun scherpst en hadden wat pech bij de uitvoering. Marloes reed zich bij de Senioren naar een vierde plaats met haar korte en lange Küren. Birgit reed Figuren in de klasse Jeugd, maakte een misser bij de Lussen en moest genoegen nemen met een zesde plaats.

 

 

Het was een bijzondere wedstrijd, met enkele deelnemers uit Italië, België en Frankrijk. Het merendeel van de deelnemers kwam uit Nederland. Het was een prima gelegenheid als voorbereiding op het aanbrekende wedstrijdseizoen. Mooie kans om te kijken hoe scherp de concurrentie is. Veel toeschouwers op de tribune waren het erover eens: de talenten van de diverse deelnemers in de groepen liggen dicht bij elkaar. Het beloven weer spannende wedstrijden te worden dit jaar.

klik hier voor de uitslagen