R.C. De Oude Molen

Prima resultaten in Nieuwegein

Zaterdag 20 en zondag 21 april werden in Nieuwegein de wedstrijden voor de A-klasse gereden. Zaterdag stonden alle Figuren en Lussen op het programma. Zondag was het ruim baan voor alle korte en lange Küren.

 Het verslag van de wedstrijden van zaterdag:

De Pupillen-A: Kimberly van Schijndel en Michelle de Koning, en Aspiranten-A, Ilya Penninx, moesten al vroeg naar Nieuwegein. Ook trainster Yvonne had het druk, want de wedstrijd van de Pupillen en Aspiranten werden tegelijk gereden. Aan de ene kant van de baan werd er ingereden, en aan de andere kant werden de wedstrijden gereden. Kimberly en Michelle reden hun Figuren netjes, maar niet helemaal zo goed als in de training. In wedstrijden waar de kwaliteiten van deelnemers zeer dicht bij elkaar liggen, kun je je dus geen foutjes permitteren, merkten de beide dames, ze behaalden plaats 6 en 8.

Bij de Aspiranten-A reed Ilya ondertussen mooie Figuren en Lussen. Ze nam af en toe de verkeerde afslag. Maar aangezien ze dat deed nadat ze een uitstekende prestatie had neergezet, maakte het voor de punten gelukkig niets uit. Een mooie 3de plaats was het welverdiende resultaat.

’s Middags was het de beurt aan Birgit van Berlo en Dylona van Kaathoven in de klasse Jeugd. Beide dames reden een prima wedstrijd. In deze groep doen de verschillende deelnemers niet onder voor elkaar. Een lastige dobber voor de juryleden en de rekenmeesters want kleine verschillen in uitvoering maken de wedstrijd. Uitermate spannend en na ingewikkeld rekenwerk pakte Birgit verrassend de 1ste plek. Dylona behaalde plaats 6.

Daarna werd nog met extra belangstelling gekeken naar de wedstrijd van de Senioren. Omdat Esmee bij de eerstvolgende A-wedstrijd hieraan mee gaat doen. Iedereen weet weer waarom er zo hard gewerkt moet worden bij de trainingen. Het was een mooie wedstrijddag, op naar de volgende.