R.C. De Oude Molen

SBS Trophy 22 t/m 24 mei in Braine l’Alleud.

 20150524_204650      groepsfoto1    

De SBS Trophy is een internationale wedstrijd voor roldansen en vrijrijden. De internationale klasse van rolschaatsend Nederland kon zich inschrijven voor deze wedstrijd. De rijdsters en rijders kwamen uit Nederland, België, Portugal en Frankrijk.
Opening

Op zaterdag 23 mei vertrok Marloes samen met haar trainster Yvonne Westhoff naar het Belgische Braine l’Alleud. Als eerste stond de openingsceremonie op de planning. Nederland was met veel deelnemers mooi vertegenwoordigd. Na de opening begonnen de korte kuren. Marloes rijdt in de klasse Senioren. In deze klasse waren 4 deelnemers, met goede concurrenten waardoor het een spannende strijd was. Marloes reed een mooie foutloze korte kür en kreeg mooie punten. Na de korte kür stond Marloes 2e achter Sylvia Pistorius van KRC Rolling uit Nieuwegein.
DSC03111

Marloes en Yvonne zijn in België blijven overnachten, samen met KRC.

De volgende dag kwamen ook Cloë en Michelle naar Braine l’Alleud om hun kür te rijden. ( Kimberly kwam mee om te supporteren.)
20150524_204730
Voor Cloë was het de eerste wedstrijd in het buitenland. Best wel spannend dus! Gelukkig kreeg zij de kans om in de pauze even de baan uit te proberen, dat was heel fijn. Cloë heeft een goede wedstrijd gereden en eindigde op een mooie 2e plaats.
cloe podium

20150524_204712
Bij Michelle liet de muziek het helaas afweten. Haar CD bleef helaas hangen, maar Michelle trok zich er niets van aan en reed knap verder! Ze heeft een mooie 8e plaats behaald.
espoirs michelle
20150524_204823

In de senioren werd het spannend aangezien de concurrentie goede lange kuren reden. De punten bij de eerste (Portugese) rijdster begonnen al meteen bij de 7.2. Marloes hield zich echter sterk en reed een foutloze lange kür. Haar 2e plaats hield ze daardoor vast.
senior podium2

Naast de goede prestaties was het ook vooral een sportieve en gezellige wedstrijd. Nederland was goed vertegenwoordigd en sleepte veel prijzen in de wacht.

prijsuitreiking2    groepsfoto2

IMG_2878