R.C. De Oude Molen

SkateSwing R. C. De Oude Molen 10 jaar jong

DSC_0006

Beek en Donk – Vrolijke muziek, flitsende lampjes, fluorescerende armbandjes en jeugd die zich behendig op skates of rolschaatsen voortbeweegt. 10 jaar SkateSwing ging voor R.C. De Oude Molen niet ongemerkt voorbij.

Toasten op tien jaar Het is gezellig druk bij de rollerclub. Volwassenen zitten in de kantine wat te drinken terwijl de jeugd zich vermaakt in de zaal. Voorzichtig wankelend staat een aantal kinderen in de kleedruimtes na het ombinden van skates. Velen hebben niet in de gaten dat het vandaag een feestelijke avond is. Intussen komen gasten binnen om de club te feliciteren. Wethouders Meulensteen en Van Zeeland zijn ook van de partij. Voorzitter Wouter Verboven heft samen met alle aanwezigen een champagneglaasje sinaasappelsap. Samen met alle kinderen en gasten toast hij op de afgelopen 10 jaar. Daarna gaat de jeugd weer snel over tot de orde van de dag, lekker skaten.

DSC_0012    DSC_0065

Actief uitje De rollerclub is niet de enige die deze avond een feestje viert. In de zaal vertoeven verschillende jarigen die juist de SkateSwing hebben uitgekozen voor hun kinderfeestje. De buurtverenigingen van de Rooijseweg en Veghelsedijk uit Mariahout hebben de locatie uitgekozen zodat de jeugd uit hun buurt zich sportief kan vermaken. Er zoeven ook leden van de club voorbij en kinderen die skaten en rolschaatsen gewoon leuk vinden. De SkateSwing is een feestje voor iedereen.

DSC_0040   DSC_0059

Hechte vereniging Een aantal volwassen clubleden heeft de schaatsen ondergebonden om kinderen te begeleiden. De club bestaat uit ongeveer 40 actieve leden. Het vijfkoppige bestuur heeft de taken goed verdeeld. Voorzitter Wouter Verboven schaatst mee. “De SkateSwing is bedoeld om mensen te enthousiasmeren, het versterkt de saamhorigheid en het geeft ons naamsbekendheid.” Als de ‘r’ weer in de maand is gaat de zaal elke laatste zaterdag van de maand open. Vrijwilligers bouwen de zaal om tot een skateparadijs. Men heeft geld uitgetrokken om een banner van de SkateSwing te maken, extra reclame voor deze activiteit.

DSC_0016   DSC_0048

Kerstshow Reginald van Melis is lid van de werkgroep. Stiekem laat hij al wat decor van de nieuwe kerstshow zien. Het ziet er prachtig uit. Enthousiast vertelt hij over de hechte groep vrijwilligers die hard voor de club werken, het naaiatelier waar alle kostuums voor iedere show gemaakt worden en over het bouwen en bedenken van het decor. “Deze keer hebben we een tipi van 5 meter hoog, dat is eigenlijk nog geheim.” Het ‘goed’ bewaarde geheim is op zaterdag 13 december om 19.00 uur en zondag 14 december om 11.00 en 16.00 uur in sporthal sporthal D’n Ekker te zien. Meer informatie over de SkateSwing of Kerstrollershow op www.rcdeoudemolen.nl.

Met dank aan Marie-Christine van Lieshout die dit leuke stuk schreef voor de MooiLaarbeek krant.

Het was een hele leuke gezellige avond, wij willen graag iedereen hiervoor bedanken. Alle gasten en begeleiders maar ook alle vrijwilligers die er telkens voor zorgen dat de kinderen een hele leuke avond hebben. Dan gaan we nu op naar het volgende feestje.

De 100e SkateSwing!!!!

poster aangepast versie 4-10-2014 voor de site