R.C. De Oude Molen

Spannende en mooie Jong Talent Cup

IMG_4598

Zondag 28 september werd in Kerkdriel de Jong Talent Cup gereden. Het was een dag met mooie en spannende wedstrijden door alle jonge talentvolle Kunstrolschaatsers van Nederland. Maar liefst 18 leden van RC De Oude Molen bij deze wedstrijden. Laura Jacobs, Marit van de Kerkhof en Jill Donkers veroverden een plek op het erepodium.

Zoals de naam van de wedstrijd al laat zien gaat het hier om jonge talenten. Als ze bikkelhard blijven trainen en steeds vooruitgang boeken op de Figuren, Küren en Roldansen maken ze kans om wedstrijden in de Internationale klasse te gaan rijden.

In deze wedstrijden rijden ze tegen leeftijdgenoten met ongeveer dezelfde basiscapaciteiten op de rolschaats. Het rijden van de Kür, de Figuren en de Dans voor het oog van de jury en het aanwezige publiek is super spannend. Als het allemaal lukt zoals in de training is dat al hartstikke goed. Maar natuurlijk wil je je in een wedstrijd ook meten met de concurrentie.

Voor sommige was het vroeg op staan op deze zondag, om op tijd aan te komen in Kerkdriel om zich te melden.

De dames kwamen uit in maar liefst 7 categorieën. Er werd gestart met de Supermini’s.   Deze categorie telt 3 onderdelen: Figuren, Roldansen en het Vrijrijden. Jill Donkers mocht als eerste van onze club de spits afbijten met het Figuren. Dit deed ze erg netjes, ze liet een puntje vallen maar zette een goed resultaat neer.

Daarna was de categorie nationaal C aan de beurt om te Figuren. Lana Vogels, Carmen Raaymakers, Pleun Willems en Luna Hurkmans deden goed hun best en Figuurden zo strak en netjes mogelijk. Het was best druk in de hal met toeschouwers en dan is het toch erg knap om je te concentreren, maar deze dames deden het zonder moeite.

In de categorie Pupil waren Anne van Melis en Cloë de Ridder aan de beurt om te figuren. Ook zij reden erg netjes hun Figuren. Elke keer weer spannend wat de jury voor punten geeft. Beide dames scoorden mooie punten.

Jill Donkers was daarna weer aan de beurt voor het onderdeel Roldans. Supermini was deze dag de enige categorie met 3 onderdelen. Jill had inmiddels haar danstenue aangedaan, zodat ze flitsend over de baan kon schaatsen. Mooi!
IMG_4596

Het was inmiddels nog maar half elf en bovenstaande dames hadden toch alweer een goede prestatie neergezet!

Dan was het nu dan toch tijd voor elke categorie om de Küren te laten zien. Er werd gestart met de Pre-Pupillen. Anouk Verbugt, Ilse van Melis en Saar Willems stonden te popelen om eindelijk hun kunsten te laten zien. Alle drie de dames lieten zien dat ze hard gewerkt hadden in de trainingen met nieuwe technieken, verbeteringen en versterkingen van de Kür. Ze hadden zelfs een ‘beker’ in de Kür zitten, want dat kan een groene kaart met extra punten opleveren. De inspanningen werden beloond met een 5e plek voor Saar, een 6e plek voor Anouk en een 7e plek voor Ilse. Goed gedaan, dames!

Daarna waren de Rolrinckels aan de beurt. In deze categorie schaatsen Marit van de Kerkhof en Laura Jacobs. Beide dames stonden op tijd klaar in hun mooiste Kürpak, met de haren netjes op een knot of in een vlecht. Beide dames reden een goede Kür en behaalden daarmee een podiumplek!! Laura eindigde als 2e en Marit als 3e!! Super gedaan!
IMG_4587

In nationaal B kwamen ook weer 2 dames uit voor RC de oude molen en wel Lana Raaymakers en Daantje Romonesco. De dames waren toch wel wat zenuwachtig maar omgetoverd tot ware kunstrolrijdsters , reden ze een mooie Kür. Daantje behaalde een mooie 5e plek en Lana een mooie 6e plek. Top, meiden!

Na de pauze waarin iedereen even wat kon relaxen en eten, kwam categorie C opnieuw aan de beurt, ditmaal met het Vrijrijden. Alle vier de dames reden een sterke kür, maar er was toch ook behoorlijk wat concurrentie. Pleun kreeg nog een groene kaart voor haar ‘beker’ en hiermee eindigde ze op de 6e plaats, Luna op de 11e plaats, Lana op de 13e en Carmen op de 14e plaats. Netjes hoor!

Bij de pupillen was het nu weer de beurt aan Cloë en Anne. Ook hier reden de dames van de andere verenigingen goed, maar daar lieten Cloë en Anne geen gras over groeien. Beide dames reden een nette Kür en Anne behaalde een mooie 5e plek en Cloë een 10e plaats. Prima!

En dan was eindelijk categorie nationaal A aan de beurt. In deze groep schaatsen 4 dames van RC de oude molen. Dit zijn; Danique de Groot, Noah Vesters, Kristy Westhoff en Isa Smits. Het was een erg grote groep dus sommige dames moesten erg lang wachten. Dit maakte het allemaal natuurlijk nog extra spannend. Ondanks de spanning brachten ze alle vier een prachtige Kür voor jury en publiek. Ook deze dames zagen er allemaal op hun paasbest uit en samen met hun Kür bracht dit Noah een mooie 9e plaats (dit was haar eerste wedstrijd!), een 14e plaats voor Danique, een 19e plaats voor Isa en een 20e plaats voor Kristy. Super gedaan!

Als laatste mocht Jill haar Kür nog laten zien. Het ging even mis met de muziek, desondanks presteerde ze prima. De optelsom van haar prestaties op de Figuren, haar Dans en haar Kür bepaalden haar klassering: een mooie plek op het podium. Een prachtige 2e plek!!

Gefeliciteerd dames met al deze mooie uitslagen. Het is altijd leuk om te zien hoe de rijdsters naar elkaars Kür blijven kijken en elkaar toejuichen tijdens zo’n dag. In Kerkdriel bevindt zich ook de mogelijkheid om tijdens het wachten, even af te koelen door een duik te nemen in het naastgelegen zwembad. Hier werd dan door een aantal dames van harte gebruik van gemaakt. Eenmaal opgefrist waren de dames daarna weer klaar om fris en fruitig naar de prijsuitreiking te gaan. Al met al een lange, vermoeiende maar ook mooie dag met nette resultaten én 3 podiumplaatsen. Hopelijk zijn de trainsters tevreden!