R.C. De Oude Molen

Trainingskamp 23 t/m 26 april 2017 te Someren

Zondag 23 april vertrokken 23 rijdsters van RC De Oude Molen naar een trainingskamp in Someren. De middag begon met een foto shoot bij het Gat van Poels om groepsfoto’s te maken van de verschillende wedstrijdgroepen. Daarna gingen we naar de sporthal in Someren om te gaan trainen. Alle wedstrijdgroepen hebben hun nummer kunnen oefenen. Ook hebben we verschillende kracht en lenigheidsoefeningen gedaan onder leiding van Fiorella.

De begeleiding heeft ondertussen een heerlijke maaltijd bereid, namelijk pastasalade, die we na de training hebben gegeten in de accommodatie.Nadat iedereen zijn eigen plekje had ingericht op zijn kamer hebben we een leuke teambuilding gehad. We hebben het spel boter kaas en eieren gespeeld. De groep werd opgesplitst in vier teams. Twee teams moesten tegen elkaar spelen. De bedoeling was dat je om beurten met een bekertje naar de overkant rende om zo drie op een rij te krijgen.

Maandag 24 april
Na een lekker ontbijt zijn we om 9.30 begonnen met het programma. Sportpsycholoog Joyce Jansen liet ons zien hoe je in gedachten je sport kunt beleven door te visualiseren. Daarnaast was er een conditie/kracht training van Fiorella. Dit was een erg zware training.
 

Na de lunch zijn we vertrokken naar de sporthal om te werken aan de schaatsvaardigheid onder leiding van Tyler ter Meulen. In de spiegelzaal kregen we lenigheidstraining van Fiorella, waar we ons in allerlei bochten moesten wringen.

In de avond hebben we een heerlijke maaltijd gegeten, bereid door Diane, Corrianne, Femke en Annie. Tijdens het eten bleek dat we een taart hadden gewonnen bij de Jan Linders in Someren bij een Facebookactie. Wies Teunissen heeft ons nog twee taarten meer geschonken, zodat we genoeg hadden voor iedereen. Hier hebben we de avond van genoten. Bij bedanken de Jan Linders en Wies!

Dinsdag 25 april:
Dag drie van ons kamp. Na een heerlijk ontbijt hebben we een flinke work-out gehad bij Fiorella. We moesten verschillende conditie en kracht oefeningen doen. Iedereen heeft flink moeten werken, maar na afloop voelde iedereen zich voldaan.

Marlou en Ilona hadden een erg leuk teambuildingsspel voorbereid. De groep werd opgedeeld in drie groepen. Er was een driehoek uitgezet waarbinnen ballen lagen. Op elke hoek stond een team met een mandje, een bak en een hondje. Één persoon moest op het hondje gaan liggen, een ander duwde deze persoon aan de benen vooruit om ballen te verzamelen. Er waren verschillende opdrachten, zoals zoveel mogelijk ballen pakken, zoveel mogelijk ballen van dezelfde kleur verzamelen en van drie kleuren zes ballen verzamelen. Dit gaf hilarische momenten.

Winnaar van het spel:


Na de teambuilding was er nog wat tijd over om een spelletje te doen.

Na de lunch vertrokken we naar de sporthal om verder te werken aan de schaatsvaardigheid onder leiding van Tyler. Dit was erg leerzaam en leuk. Daarna hebben het jeugdkwartet en de kleine groep nog gewerkt aan hun nummer. Tijdens het trainen van de kleine groep hebben de andere rijdsters nog een training gehad bij Fiorella, waar lenigheid en buikspieren aan bod kwamen. Na de training zijn we weer teruggegaan naar de accommodatie, waar een heerlijke maaltijd op tafel stond. Wij willen Diane, Corrianne, Femke, Annie en Marion heel erg bedanken voor het lekkere eten wat ze tijdens het kamp hebben gemaakt.

Woensdag 26 april

Alweer de laatste dag van het kamp. Vandaag vroeg uit de veren, want de kamers moesten voor het ontbijt opgeruimd zijn.
Na het ontbijt met onze matjes naar de gymzaal. Daar kregen we een les Astange Yoga. We begonnen met onze ademhaling in kleermakerszit. Daarna een warming up met de zonnegroet. In verschillende poses werden de spieren en gewrichten warm en soepel gemaakt. Als laatste een ontspanningsoefening. Voor vele was dit de eerste kennismaking met Yoga.

Ondertussen werd de accommodatie opgeruimd en kwam Toon met de aanhanger om alvast de meeste spullen mee naar Beek en Donk te nemen.
Toen alle auto’s waren ingeladen gingen we naar de sporthal om vandaaruit naar een ijssalon te lopen voor een welverdiend ijsje. Dit had iedereen wel verdiend na al het harde werken van de afgelopen dagen. Het was erg lekker weer en de zon scheen, dus bleven we op het terras zitten. Om half een konden we weer in de sporthal terecht. Hier werd nog getraind aan verschillende wedstrijdnummers.

Om drie uur waren de trainingen klaar en konden we naar Beek en Donk om de spullen op te halen. Daar stonden de ouders weer klaar om iedereen weer mee naar huis te nemen.
Het was een erg leuk en gezellig kamp, er is heel hard gewerkt. Bedankt alle rijdsters en begeleiders voor deze leuke en leerzame dagen.