R.C. De Oude Molen

Trainingsweekend 19-20 februari.

DSC_0890

Vrijdag en Zaterdag werd er volop getraind door de rijdsters van RC De Oude Molen. De trainer Arnaud Mercier was uitgenodigd door de TCK om les te komen geven. De trainingen staan in het teken van vrijrijden. Leren om de basistechniek te krijgen, zodat sprongen en pirouetten beter gaan worden. Of iets op een net andere manier proberen zodat het beter lukt.
DSC_0886

De rijdsters waren in groepjes verdeeld zodat we met iedereen op het juiste niveau kunnen trainen.

We begonnen met de jongere rijdsters, ze mochten meteen beginnen met vallen, dat is pas leuk. Eerst heel hard rijdend de hurkzit doen en je dan laten vallen. Maar ja dat is niet voor niets met vallen en opstaan leer je het. Daarna werden er andere oefeningen gedaan. Leuke oefeningen die de trainsters weer kunnen gebruiken tijdens de eigen training. Dit weekend was zeer leerzaam voor zowel de rijdsters als de trainsters. Ook werd er gerekt en gestrekt en aan je getrokken. Sommige zullen wel spierpijn hebben.
DSC_0864    10991150_10153112285079082_8215578460116364955_n

We hebben de kinderen gevraagd hoe ze het weekend vonden: Leuk, leuk, gezellig, veel geleerd, etc.

De kinderen vonden dat Arnaud grappig praatte, maar ze konden hem wel goed verstaan. Zijn Nederlands is al redelijk goed dus dat scheelt. Van de beginners tot de gevorderde, iedereen kwam aan de beurt en iedereen heeft hard gewerkt.
DSC_0874   DSC_0899

Ze moeten ook wel aan veel dingen denken zeiden ze; armen recht, hoofd op, in de knie, landen met been voor, in de lucht been kruisen. Er moet voor gewerkt worden, Arnaud heeft zelfs gezegd tegen enkele dat ze ook hun benen maar moesten kruisen als ze tv keken of als ze gingen slapen.

Na twee dagen hard werken met Arnaud door rijdsters en trainsters, kunnen we weer verder en alles goed oefenen. En als hij dan de volgende keer terug komt kan hij zien dat we goed getraind hebben.

 

De TCK