R.C. De Oude Molen

Tweede Selectie wedstrijd

rijdsters zaterdag

Tweede Selectie wedstrijd Figuren en Vrijrijden 4 en 5 juni 2016 in Mierlo
Zaterdag 4 juni
Mierlo stond voor Rc de oude molen vandaag weer in het teken van rolschaatswedstrijden. Al vroeg in de ochtend gingen onze rijdsters weer op pad in hun schitterende nieuwe club uniformen om deel te nemen aan de klasse figuren.
In de klasse Supermini was Danique als eerste aan de beurt altijd spannend, klein beetje zenuwachtig begon zij na het inrijden aan haar figuur wedstrijd armen recht en rijden maar een heel mooi resultaat zette zij neer.
Daarna kwam de Klasse Mini.
Anne, Jill en Cloë moesten na de warming up nog even wachten op de tribune, ondertussen nog een groepsfoto gemaakt en het inrijden kon beginnen. Yvonne en Brigitte zetten nog even de puntjes op de i en als eerste mocht Anne. Rustig als zij is begon ze aan haar figuren, geconcentreerd want dat hoort bij dit onderdeel haalde ze een mooie score. Als tweede mocht Jill ook zij was rustig en reed hele mooie en strakke figuren, dat was min of meer ook de opdracht van haar moeder, want Jill stopt met figuren dus nog één keer vlammen, mooie punten waren het resultaat. Als derde mocht Cloë de jongste van het stel, maar dat zegt niks want ook zij reed heel rustig en maakte haar figuur netjes af, maar spannend blijft het altijd. Na het fluitje van de jury zat het figuren voor deze dames er op.

13332919_991084507626331_2522182049024101115_n

De uitslagen supermini: Danique de Groot 6e
De uitslagen mini: Anne van Melis 4e,Jill Donkers 6e,Cloë de Ridder 7e.

IMG_5818 IMG_5975

Na de middag werden de kuren gereden. Als eerste startte de Supermini’s, daarna de Mini’s en als laatste de Espoirs. Ondanks de warmte werd er toch goed en geconcentreerd gereden. De rijdsters hadden ook nu weer flink en hard getraind om vandaag hun kür strak te kunnen neerzetten. Dit geeft de volgende uitslagen: bij de Supermini’s behaalde Laura Jacobs een zeer nette 6e plaats. Anouk Verbugt werd 8e en Naila Raaymakers wist de 9e plek te bemachtigen.
Bij de mini ’s liet Anne van Melis een mooie kür zien wat haar een 9e plek bezorgde. De andere rijdsters kwamen wat minder goed uit de verf en maakten her en der wat foutjes. Cloë de Ridder werd 15e, Anne vd Aa 18e en Pleun Willems werd 19e.
IMG_6054 IMG_5945

Bij de Espoirs kwam alleen Chloë Donkers uit voor RC de Oude Molen. Zij behaalde een nette 10e plek. Al met al toch weer nette resultaten neergezet. De rijdsters kunnen zich nu weer gaan focussen op de volgende wedstrijd die waarschijnlijk pas in het najaar zal gaan plaatsvinden. Maar eerst kunnen ze even gaan genieten van een welverdiende vakantie!
IMG_6210 IMG_6121 IMG_6099

Zondag 5 Juni

Door de hitte hadden de rijdsters het zwaar vandaag. Er waren grote valpartijen bij het Vrijrijden maar ook bij het Figuren.

IMG_6300

In de ochtend begonnen de cadetten al vroeg op het Figuur. Michelle, Chloë en Kimberly waren er klaar voor.

Michelle startte als eerste van de dag. Haar figuren liepen erg lekker. Bij haar achterwaarts lus ging het net iets minder, maar dit figuur is dan ook voor hun een nieuwe figuur, dus nog best moeilijk.
Chloë had haar figuren ook redelijk onder controle. Haar achterwaarts lus ging goed voor de jury.
Kimberly had het wat lastiger, de zenuwen had ze helaas niet onder controle. Ze was blij dat ze bij de lus was blijven staan ook al waren die niet optimaal.

Michelle eindigde op een mooie 4e plaats. Chloë een mooie 5e plaats en Kimberly sloot het rijtje af met een 7e plaats.
IMG_6284

Daarna was het de beurt aan Birgit. De figuren van Birgit gingen netjes. Het was een spannende strijd tegen Yessie Kusters van Rv Olympia.
Helaas verloor ze haar spanning op het laatste figuur en daardoor eindigde ze op een 2e plaats.
IMG_6346 IMG_6392
In de middag begonnen de Korte kuren. Het was erg warm in de hal en dat was niet prettig voor de rijdsters.
Kimberly reed haar korte kür met hier en daar een klein foutje. Ze kwam uit op een 7e plaats
Michelle reed haar kür erg netjes zonder fouten. Ze kwam uit een 4e plaats.
IMG_6432

Daarna was het de beurt aan Marloes zij uit kwam in de senioren.
Helaas ging het niet goed bij Marloes. Ze kwam erg hard ten val, maar reed haar kür toch uit. Ze stond op een 3de plaats.
IMG_6493 IMG_6512

Later in de middag moesten Michelle en Kimberly hun lange kür rijden.
Kimberly startte in de eerste groep. Ze had haar zenuwen beter onder controle, de kür was niet optimaal maar ook niet slecht.
In de tweede groep startte Michelle. Ze begon met een sterker combinatie die erg goed werd uitgevoerd door haar.
Daarna ging het mis. Ze wist haar kür niet meer, maar ze reed gewoon door en deed netjes haar passen en haar sprongen.
Haar kür zag er goed uit. Het publiek had dan ook niet in de gaten dat de kür anders was.
Na een lang beraad van de jury kreeg Michelle helaas veel aftrek omdat ze teveel dezelfde sprongen had gedaan en daardoor eindigde ze op een 10e plaats.
IMG_6566

Marloes begon aan haar lange kür. Haar passen waren erg mooi en met veel passie uitgevoerd.
Maar door de warmte was het erg zwaar om haar kür te rijden.
Maar ze reed goed door ook al koste het haar veel energie. Haar sprongen gingen goed en ook bij haar pirouette bleef ze staan. Hierdoor behield ze haar 3e plaats
IMG_6599

Damens gefeliciteerd met jullie plaatsen.