R.C. De Oude Molen

Wedstijd Vrije klasse Kerkdriel 25-09-2015

groepsfoto vrijeklasse 9-2015

Afgelopen zaterdag werden door RC Kerrolls uit Kerkdriel de vrije klasse a,b en c wedstrijden voor kunstrolschaatsen georganiseerd. 6 leden van RC De Oude Molen uit Beek en Donk kwamen deze dag in actie. Al vroeg in de ochtend werd de korte kür voor vrije klasse C gereden. Ingrid Biemans kwam hier in actie en was tevreden over dit onderdeel. Aan het einde van die dag, na 18.00 uur wel te verstaan mocht zij het tweede onderdeel, de lange kür rijden. Dat het lastig is om in die lange tijd je concentratie te behouden en je te focussen op het tweede onderdeel spreekt voor zich. Ingrid stond haar mannetje tijdens haar lange kür. De meeste sprongen gingen vlekkeloos, hiermee schaatste zij zichzelf naar een welverdiende 2e plaats.

Luna Hurkmans kwam uit in de vrijeklasse B beginners. Zij reed een mooie kür en behaalde een 13e plaats. In de vrije klasse A gevorderden werd De oude Molen vertegenwoordigd door Daantje Romonesco, Lana Vogels en Anouk van den Akker.
SONY DSC
Met relatief weinig voorbereidingstijd i.v.m. vakantie, schaatsten zij een mooie kür. De jonge dames ervaren met het rijden van zo’n kür voor een jury aan den lijve dat het aan komt op concentratie en doorzettingsvermogen en dat ze er even geheel alleen voor staan. Alle 4 toonden zij karakter. Daantje behaalde een 4e plaats, Lana werd 20e, Anouk eindigde op een mooie 8e plaats.

Janne van Lieshout kwam als enige lid van De oude Molen uit in de vrije klasse C roldansen. Het roldansen is bij De oude Molen sinds dit voorjaar gekozen als verplicht onderdeel in plaats van het figuren. Belangrijk bij het dansen zijn de verschillende passen die met een uiterste precisie moeten worden uitgevoerd. Janne liet een zeer mooie dans zien op de muziek van Lara Fabian. De expressie spatte er vanaf; er lag veel gevoel en emotie in. Hoewel iedereen dacht dat Janne de eerste prijs zou wegkapen, was dit niet het geval. De pech zat ‘m in een grondelement te veel. Toch stelde zij een plek op het podium veilig en werd derde. Dat zij met deze dans een visitekaartje heeft afgegeven moge duidelijk zijn.

De leden van De oude Molen kunnen terugzien op een geslaagde wedstrijddag in Kerkdriel.

Zaterdag 3 oktober wordt de NRB cup gereden. Pleun Willems, Ingrid Biemans en Janne van Lieshout zijn geselecteerd voor deze wedstrijd. Veel succes komende zaterdag.

SONY DSC