R.C. De Oude Molen

Wedstrijd Zaandam 30 en 31 mei 2015

            

Op zaterdag 30 mei en zondag 31 werd in Zaandam de 2e wedstrijd van dit jaar gehouden in de Internationale en Promo Klasse. Tijdens deze wedstrijd werd gekeken welke rijdsters mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden eind juni.
IMG_9902

Op zaterdag begon de wedstrijd voor RC de Oude Molen met figuren waarin Birgit van Berlo in de Junioren meereed. Zelf was ze niet helemaal tevreden maar toch behaalde ze een keurige 2e plek.
IMG_9560

Daarna waren Pleun Willems en Cloë de Ridder in de Supermini/Promo A klasse aan de beurt. Zij reden hun figuren netjes en behaalde respectievelijk een 9e en 10e plaats. Als laatste figuurwedstrijd van deze dag kwamen Anne van Melis, Nakeysha Habraken en Jill Donkers op de baan in de klasse Mini/Promo B. Zij reden behoorlijke figuren en werden 6e, 7e en 9e.

Na de prijsuitreiking voor de oudere rijdsters ging het programma verder met de lange kuren van de Supermini/Promo A. Hierin reden Anne van Melis, Anne van de Aa, Pleun Willems en Cloë de Ridder. De dames deden goed hun best en Pleun werd 8e, Anne van Melis 11e, Anne v.d. Aa 12e en Cloë 13e.
IMG_9624    IMG_9730
IMG_9577    IMG_9674

Als laatste van de dag was het de beurt aan de Mini/Promo B-Klasse. Nakeysha Habraken en Jill Donkers lieten een mooie dans zien, met op sommige puntjes  wat schoonheidsfoutjes en werden daardoor 18e en 19e.
IMG_9806    IMG_9822

Een uur achter op schema, en met een beurs achterwerk van de harde banken, werd deze lange dag afgesloten met de prijsuitreiking. Voor deze dames zat hun 2e wedstrijd er weer op.

De volgende ochtend om 08.00u ging het programma verder met de figuren in de klasse Espoirs/Promo C. Kimberley van Schijndel (net uit het gips na haar val tijdens het EK show in Bremerhaven), Michelle de Koning en Chloë Donkers mochten op 3 figuren hun vaardigheden tonen. Die wisselden sterk per figuur en dus het resultaat was Kimberley 7e, Michelle 11 en Chloë 13e.
IMG_9978    IMG_9946    IMG_9957

Nog voor de pauze mocht Marloes Kluijtmans haar korte kür rijden. Over haar pirouettes was ze niet heel tevreden, maar toch behaalde ze voor dit deel een 2e plaats. Deze uitslag zorgde dat ze tijdens de lange kür, op het einde van de dag, in de laatste groep moest rijden, en dat is gunstig.
IMG_0003

Na de pauze mochten Michelle en Chloë het resultaat van hun trainingen laten zien. Michelle reed heel netjes en dat werd beloond met een 4e plek. Jammer genoeg net naast het podium.
IMG_0094
Chloë deed het wat minder en haalde ook hier een 13e plek.
IMG_0222
Laatste onderdeel van de dag was de lange kür bij de Senioren waarin Marloes uitkwam. De jury waardeerde deze uitvoering iets minder dan gehoopt, hoewel de uitslagen heel dicht bij elkaar lagen, toch goed voor een 3e plek.
IMG_0329

Hierna konden we naar eindelijk naar huis na 2 hele lange dagen en 1 zeer korte nacht!

 

IMG_0370