R.C. De Oude Molen

1e selectiewedstrijd figuren & vrijrijden A/B

   IMG_5156
op 23 en 24 april 2016 te Nieuwegein.

Op zaterdag 23 april werd er de eerste wedstrijd selectie en vrij rijden gereden in sporthal de Galecop in Nieuwegein. ’s Morgens moesten Danique de Groot, Cloë de Ridder en Jill Donkers de spits afbijten met het figuren. Ze waren niet helemaal tevreden over hun resultaten.

IMG_4558

Uitslag figuren:

Supermini’s: Danique de Groot 6e

Mini’s: Cloë de Ridder 4e

Jill Donkers 6e

IMG_4738

’s Middags waren de Supermini’s, Mini’s en de Espoirs aan de beurt om hun kür te laten zien waar iedereen weer hard voor getraind had.

De middag startte met de Supermini’s. Alle zenuwen werden onder bedwang gehouden en er werd naar tevredenheid gepresteerd, zelfs na een blessure bij een enkeling.

IMG_4804    IMG_4613

Anouk Verbugt behaalde een mooie 5e plaats, Danique de Groot 6e , Laura Jacobs 7e en Naila Raaijmakers 8e plaats. Voor hen zat het er weer op, want hierna kwamen de Mini’s aan bod. Dit was een grote groep deelneemsters (19 rijdsters uit het hele land), dus er was voor de toeschouwers genoeg te kijken.
IMG_4988    IMG_5030    IMG_4887

Voor RC de Oude Molen mochten 3 rijdsters uitkomen in de klasse Mini. Omdat de groep zo groot was, moest er best lang gewacht worden tussendoor en dit was niet altijd bevorderlijk voor de zenuwen. Alle drie de rijdsters deden flink hun best en lieten hun beste sprongen zien tijdens de kür. Helaas werd er een paar keer gevallen, maar ondanks dat waren de prestaties redelijk.
Pleun Willems behaalde een 12e plaats, Cloë de Ridder werd 17e en Anne vd Aa werd 18e.
IMG_5111

De laatste categorie die dag waren de Espoirs. Vanuit RC de Oude Molen deed hierbij 1 rijdster aan mee. Chloë Donkers reed haar kür netjes en behaalde daarmee een 8e plaats.

IMG_5517

Zondag vroeg in de ochtend vertrokken Michelle, Kimberly en Chloë naar Nieuwegein om de figuren van de Cadetten te gaan rijden.

Ze kwamen voor het eerst dit seizoen uit in deze klasse. Michelle reed het eerste figuur erg sterk. Chloë had een erg mooie lus gereden en Kimberly had een beetje last van de zenuwen maar reed het laatste figuren erg mooi.

IMG_5315     IMG_5258  IMG_5228

Uitslag cadet:

Michelle de Koning 4e plaats

Kimberly van Schijndel 5e plaats

Chloë Donkers 6e plaats

IMG_5504

Daarna was het de beurt aan Birgit, zij kwam uit in de klasse junioren.

Birgit reed een mooie wedstrijd, niet helemaal naar kunnen. Hier en daar waren de drieën niet zoals we gewend zijn van haar. Maar ze behaald toch een mooie 1e plaats met deze wedstrijd.

IMG_5320

 

Om 10.00uur mochten de Cadetten hun Korte kür laten zien.

Kimberly en Michelle kwamen voor deze klassen uit.

Beiden hadden ze een nieuwe  korte kür die Marlou van de Walle voor hun heeft gemaakt,

daar hoort natuurlijk ook een mooi nieuw kür pakje bij.
IMG_5355     IMG_5431

Michelle kreeg start nummer 7 en reed een erg sterke korte kür en kreeg daar mooie punten voor van de jury.

Kimberly moest als 10de starten en begon met een mooie kür maar helaas door wat foutjes had ze niet naar kunnen gereden.

 

In de middag was het tijd om hun lange kür te rijden.

Kimberly had startnummer 2 en zei reed een mooie lange kür. Ze kwam uit op een 8e plaats.

Michelle reed haar kür niet helemaal perfect maar ze was zeer tevreden over haar eerste wedstrijd en haalde een mooie 5e plaats op deze eerste wedstrijd van dit seizoen.

IMG_5641

Wat later op de middag was het de beurt aan Marloes Kluijtmans.

Zij kwam uit in de klasse senioren.

IMG_5731

Ze reed een mooie kür en met veel vaart en mooie passen liet zij een mooie korte kür zien.

In de avond reed ze haar lange kür. Helaas gleed ze twee keer uit bij de afsprong van de dubbele flip maar over de rest was ze zeer tevreden. Marloes behaalde een mooie 2e plaats.

IMG-20160424-WA0018

Iedereen proficiat met het behaalde resultaat.